Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτά που δεν μας δείχνουν.... Από τον Ευρωπαϊκό Νότο

Λισαβόνα Πορτογαλία 
Από τις χτεσινές διαδηλώσεις στην Λισαβόνα.
Επιπλέον > κινητοποιήσεις σε μετρό και τρένα στην Ισπανία.
Εκεί όπου οι παπαγάλοι προσπαθούν μάταια να πείσουν ότι το μνημόνιο πέτυχε.....
Προσπάθεια που πλέον παίρνει άλλη διάσταση στην χώρα μας , με τα εγχώρια μέσα να υποστηρίζουν ανοιχτά πλέον τα μέτρα , λέγοντας πως μετά την λήψη τους
και την εκταμίευση της δόσης η λιτότητα θα τελειώσει ! Με τις μειώσεις στις συντάξεις να ξεκινούν από τα 600Ε , το εφάπαξ να μειώνεται κατά 40% και τα όρια ηλικίας να αυξάνονται στα 67 για παλιούς κ νέους ασφαλισμένους και την 6ήμερη εργασία προ των πυλών. (εντελώς τυχαία και ο κ. Σαμαράς βρέθηκε Σαββάτο στο γραφείο του με τις κάμερες να τον ακολουθούν κατά πόδας και να τον ρωτούν για την παρουσία του εκεί Σαββάτο).
Ισπανία
Οι εργαζόμενοι σε μετρό και τρένα πήραν την σκυτάλη των διαμαρτυριών για την οικονομική πολιτική της ισπανικής κυβέρνησης, αντιδρώντας σε προωθούμενη αναδιάρθρωση του τομέα των συγκοινωνιών που φοβούνται ότι θα κοστίσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. 

Διακοπές στο μετρό της Μαδρίτης, ακυρώσεις υπεραστικών δρομολογίων και κυκλοφοριακά προβλήματα στην πρωτεύουσα και τους δρόμους της Βαρκελώνης.

Επιπλέον των αντιδράσεων για την αναδιάρθρωση, οι εργαζόμενοι στο μετρό της πρωτεύουσας αντιδρούν και στις περικοπές αποδοχών τους. 

Επίκεντρο των κινητοποιήσεων είναι η Μαδρίτη, όπου το μετρό λειτουργεί με διακοπές, αρκετά υπεραστικά δρομολόγια έχουν ακυρωθεί και η κίνηση στους δρόμους είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Στη Βαρκελώνη, η απεργία των οδηγών λεωφορείων έχει γεμίσει τις αποβάθρες και τους συρμούς του μετρό.

Σε ισχύ βρίσκεται συμφωνία με τα συνδικάτα για παροχή «υπηρεσιών ασφαλείας» της ώρες αιχμής, η οποία πάντως δεν έχει αποτρέψει το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Η Ισπανία βρίσκεται όχι μόνο στη δίνη της ύφεσης -με την αδύναμη οικονομία της να μην μπορεί να αντιστρέψει το ανοδικό σπιράλ του ποσοστού ανεργίας- αλλά και στο επίκεντρο της κρίσης χρέους. 

Μετά τη βοήθεια που έχει ζητήσει άπό την Ευρωζώνη για τις τράπεζές της, η Μαδρίτη παλεύει τώρα να αποφύγει την επιβολή ακόμη επαχθέστερης λιτότητας από την ΕΕ από αυτήν που έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζει, ως αντάλλαγμα σε πιθανό αίτημά της για βοήθεια από την ΕΚΤ στην αντιμετωπίση των πιέσεων που υφίστανται τα ομόλογά της στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου