Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η αλήθεια για τις μειώσεις στους μισθούς των σιδηροδρομικών στο σημερινό Βήμα

Η πραγματικότητα για το ύψος των περικοπών που έχουν υποστεί οι σιδηροδρομικοί ( εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ΟΣΕ , ΕΡΓΟΣΕ κτλπ)  αποτυπώνεται στο σημερινό Βήμα.
Το κατα κεφαλήν μισθολογικό κόστος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  είναι στα 2300 Ε μεικτά όταν το 2009 ήταν στα 4200 Ευρώ μείωση της τάξης του 44 %!!! ενώ αντίστοιχα στον ΟΣΕ φτάνει τα 2100 Ε .
Στα 2300 Ε υπολογίζονται και τα ρεπό που πληρώνεται το προσωπικό καθώς μετά τις μετατάξεις υπάρχει σημαντική έλλειψη στους τομείς αιχμής (Έλξη - Κίνηση).
Παρότι όμως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η 2η ΔΕΚΟ σε μειώσεις απο τις 90 που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα (1η είναι η ΕΡΓΟΣΕ , ενώ και ο ΟΣΕ έχει σοβαρότατες μειώσεις)  , εξακολουθεί να είναι στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών.
Νεότερα σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου