Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ως τον Μάρτιο του 2013 περνάει στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Απο metaforespress.gr
Έρχονται αυξήσεις 25% στα εισιτήρια ΟΑΣΑ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στη ΔΕΗ 
Αφότου λυθεί το πρόβλημα με τις κρατικές ενισχύσεις σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕ ανάψει το «πράσινο φως», τότε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα περάσει στον έλεγχο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Αυτό προβλέπεται να γίνει ως τον Μάρτιο του 2013, με το υπουργείο Υποδομών
και Μεταφορών να εξετάζει το «σπάσιμο» της εταιρείας στα κερδοφόρα και μη κομμάτια και δη, την απόσχιση του τομέα εμπορευματικών μεταφορών.

Επιπλέον >

Αύξηση 25% στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένα από τα μέτρα που προβλέπονται στο Μνημόνιο και στη λίστα των νέων μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση.
Το οικονομικό επιτελείο έχει υπολογίσει ότι, με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, θα ενισχυθούν τα έσοδα των συγκοινωνιακών φορέων κατά 40 εκατ. ευρώ. Ανάλογες αυξήσεις θα υπάρξουν στα εισιτήρια του Προαστιακού και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκτός κι αν υπερισχύσει η άποψη του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο υποστηρίζει ότι οι αυξήσεις των τιμών δεν θα συνδυαστούν με άνοδο των επιβατών, άρα και των εσόδων, αλλά και της υιοθέτησης «ισοδύναμων μέτρων», όπως η πάταξη της λαθρεπιβίβασης και η είσπραξη περισσότερων προστίμων (η πρόταση του ΥΜΕ έχει υποστηρικτές και στο ΥΠΟΙΚ).
Αυξήσεις αναμένονται και στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα γίνουν σε δύο ή και σε τρεις δόσεις, όπως προκύπτει από τη σχετική διαπίστωση στο τελικό κείμενο του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου