Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση - Κάλεσμα ΠΕΠΕ

Δημοσιεύουμε σημερινή ανακοίνωση του σωματείου μας .
Το Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση είχε ομόφωνα αποφασίσει και πρότεινε στην ΠΟΣ και στην ΓΣΕΕ τον συντονισμό για την ανάληψη δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων στην κατεύθυνση της ακύρωσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.


Ενδεχόμενη ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο των μέτρων που συζητούνται , θα δώσει την χαριστική βολή στους Έλληνες Εργαζομένους και συνολικά σε όλη την Ελληνική Κοινωνία. Μέτρα στην κατεύθυνση της κατάργησης 5νθήμερου και 8ώρου - διευθέτησης χρόνου εργασίας , επιπλέον αύξησης ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση - περαιτέρω μείωσης συντάξεων και εφάπαξ αποζημίωσης, κατάργησης επιδομάτων τέκνων και αφορολόγητου , επιπλέον κατάργησης αποζημιώσεων απόλυσης σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και της τεχνικής βάσης συντήρησης , δημιουργούν συνθήκες τέτοιες όπου το εργασιακό περιβάλλον στην Ελληνική Επικράτεια δεν θα έχει καμία σχέση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο , αλλά θα μοιάζει σύντομα με εργασιακό Μεσαίωνα.
Για την ανατροπή των μέτρων αυτών ΠΟΣ και ΓΣΕΕ ανέλαβαν την πραγματοποίηση δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων όπως την 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε την 26/09/2012(με μεγάλη συμμετοχή μηχανοδηγών στις εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας).
Αύριο 05/10 δράσεις δράσεις στο κτίριο της Καρόλου και πανεργατικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 08/10 και ώρα 18.00 στο Σύνταγμα.
Καλούνται όλοι οι μηχανοδηγοί να δίνουν το παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις ενισχύοντας με την συμμετοχή τους την προσπάθεια του συνδικαλιστικού κινήματος όλων των βαθμίδων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή δεν υπάρχει δικαιολογία για κανένα απόντα.
Δίνουμε όλοι μαζί την μάχη για την επιβίωση μας.

ΤΟ ΔΣ θα ενημερώσει άμεσα για όλες τις δράσεις που θα αποφασιστούν για το προσεχές κρίσιμο διάστημα.

                                                               Για το Δ.Σ.


                                     Ο Πρόεδρος                      Ο Γ.Γραμματέας

                                       Τουρλής Β.                    Θεοδωρόπουλος Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου