Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τι θα έλεγα στη Μέρκελ !


Επτά έλληνες πολίτες από διαφορετικούς κοινωνικούς χώρους σε ένα φανταστικό τετ α τετ με την Καγκελάριο της Γερμανίας.

Αναμεσά τους και ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Θανάσης Λεβέντης.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο στέκι της έλξης>
Με την γερμανίδα Καγκελάριο ήδη στην Αθήνα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μαζί με τα συνδικάτα, να προετοιμάζουν συγκεντρώσεις αποδοκιμασίας της ευρωπαϊκής πολιτικής της, το σκηνικό παραμένει
εκρηκτικό.
Τα μεν κόμματα και τα συνδικάτα έχουν τις απόψεις τους, που όταν μετατρέπονται σε πολιτική καθορίζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις ζωές μας και κρίνονται για τον τρόπο με τον οποίο τις καθόρισαν. Ανεξαρτήτως, άλλωστε, του τι σκεπτόμαστε για την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ισχυρού εταίρου μας και δανειστή μας όπως η Γερμανία, η επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα έχει σημαντική συμβολική, ενδεχομένως μάλιστα να λάβει και σημαντική πολιτική, σημασία.
Τι λένε όμως οι πολίτες για την επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελαρίου στη χώρα μας; Και αν είχαν τη δυνατότητα να της απευθύνουν μια προτροπή, ποια θα ήταν αυτή;

Ο Θανάσης Λεβέντης έστειλε το εξής μήνυμα.

Να αναθεωρήσει τη συνταγή λιτότητας

Το πρώτο που θα φρόντιζα να θυμίσω στην Ανγκελα Μέρκελ είναι πως η Ευρώπη έχει έναν ενιαίο πολιτισμό, τμήμα του οποίου είναι και ο αρχαίος ελληνικός. Αρα, Ευρώπη δύο ταχυτήτων, κερδοσκοπία του Βορρά εις βάρος του Νότου είναι αδιανόητο να υπάρχει, όπως δείχνει να επιθυμεί η γερμανίδα Καγκελάριος.
Θα της τόνιζα, αντιθέτως, ότι πρέπει να πιστέψει και αυτή, όπως και όλοι μας, σε μια Ευρώπη των λαών, που σημαίνει πως είναι σκόπιμο να αναθεωρήσει την πολιτική της λιτότητας που τώρα πνίγει Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία. Να μεριμνήσει υπέρ της ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο, υπέρ της δημιουργίας δομών που θα επιτρέπουν στον εργαζόμενο να προσδοκά βάσιμα σ' ένα καλύτερο μέλλον. Θα φρόντιζα, επίσης, να της γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα πως οι Ελληνες δεν θα δεχτούμε να υποταχθούμε στα κελεύσματα των τραπεζιτών και σ' όλα αυτά που μας επιβάλλει η τρόικα, όσα καιρό τώρα η ίδια η κ. Μέρκελ εκφράζει. Θα πρέπει από σήμερα κιόλας, ερχόμενη εδώ, να καταλάβει ότι, παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, εμείς θα βρούμε τρόπο να δώσουμε τη μάχη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου