Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Οι αποφάσεις της ΠΕΠΕ στην σημερινή συνάντηση

Η απόφαση του χτεσινού Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας που εκφράστηκε στην σημερινή συνάντηση με τον ΔΙΚΑΜ είναι ότι
δεν γίνεται δεκτή καμία αλλαγή στα κυκλώματα εργασίας , αφού δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τα δρομολόγια.Όπου χρειαστούν τοπικές παρεμβάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την ΠΕΠΕ.

Όσον αφορά την πρόθεση του κ. Ρετσινά για την τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης ΕΚΚ , αυτή απορρίπτεται.

Παράλληλα απαιτείται η εφαρμογή του Οργανογράμματος , ενώ οι τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης θα πρέπει να γίνουν μετά από αξιολόγηση (προσοντολόγιο κτλπ) και όχι άτυπα  και χωρίς καμία αξιολόγηση (!!!!!)που  επιθυμεί  ο Δ.ντης ΔΙΚΑΜ.

Επιπλέον στην σημερινή συνάντηση , τέθηκαν και διάφορα άλλα θέματα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για την Βόρεια Ελλάδα μετά από την αναφορά διαφόρων προβλημάτων , συμφωνήθηκε να καταγραφούν όλα και να μεταφερθούν άμεσα προς επίλυση στην ΔΙΚΑΜ.
Για τον Προαστιακό και τα προβλήματα υποδομής (τοποθέτηση καθρεπτών κτλπ) θα φτιάξει αναφορά   ο συνάδελφος Κάσσης Δ. προκειμένου να προχωρήσει η επίλυση τους.

Για το ΣΚΑ ο κ. Ρετσινάς προσπάθησε να πείσει ότι διαφωνούσε με την κατάργηση της μετεπιβίβασης στα Λιόσια ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα της συνεργασίας με την ΕΡΓΟΣΕ και τις
καθυστερήσεις στην αποκατάσταση της βλάβης .

Ο κ. Ρετσινάς για άλλη μια φορά είπε ότι συμφωνεί με το αίτημα της ΠΕΠΕ για επιστροφή των μετατασσομένων μηχανοδηγών....
Τέλος συμφωνήθηκε να  συσταθεί επιτροπή ,με την συμμετοχή μηχανοδηγών για την μέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα desiro και τις επιπτώσεις τους στην υγεία του προσωπικού , σε συνεργασία με Πανεπιστήμια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου