Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αποτελέσματα εκλογών Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ είναι οι παρατάξεις που βγαίνουν με μειωμένη τη δύναμή τους από το 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης . Μεγάλη κερδισμένη η Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία που συγκροτήθηκε από συνδικαλιστές της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) και πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που παίρνει 5 έδρες, 3 περισσότερες απ ότι είχε μόνη της η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ψήφισαν 493 από τους 502 εκλεγμένους αντιπροσώπους, που εκπροσωπούν
183 σωματεία, και από τα μέχρι τώρα στοιχεία της καταμέτρησης προκύπτουν τα εξής: Η ΠΑΣΚΕ με ποσοστό 42% χάνει 2 έδρες και παίρνει 13 από 15 έδρες που είχε στην προηγούμενη διοίκηση. Η Εργατική Ενότητα (ΠΑΜΕ) διατηρεί τις 8 έδρες με 25,4%. Η ΔΑΚΕ με ποσοστό 17% χάνει μια έδρα και παίρνει 5 από 6 έδρες που είχε. Το νέο ψηφοδέλτιο με τίτλο Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία,  παίρνει ποσοστό 14,5% και 5 έδρες.

1 σχόλιο: