Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Με την πρώτη πράξη διαθεσιμότητας κλείνει το σιδηροδρομικό Δίκτυο

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΟΣ Θανάση Λεβέντη στην σημερινή αιφνιδιαστική επίσκεψη συνδικαλιστών στα γραφεία των Δ/ντων Συμβούλων ΟΣΕ κ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η απάντηση των Διοικήσεων ήταν ότι εξετάζουν τον νόμο και την εφαρμοστική εγκύκλιο (τονίζοντας πως αν προβλέπετε ένταξη στο καθεστώς της διαθεσιμότητας εργαζομένων σε ΟΣΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αυτό θα σταματήσει μόνο με νέο Νόμο ή τροπολογία - όπως έγινε για τους μισούς εφέδρους ).
Ακολούθησε
συνέλευση στην Καρόλου , ενώ αύριο στις 8 το πρωί θα γίνει νέα συνέλευση που θα αποφασίσει περαιτέρω δράσεις.

Άποψή μας είναι ότι εφόσον οι εταιρίες εμπίπτουν στον Νόμο , τα τρένα πρέπει να σταματήσουν μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα .
Καμιά κατάληψη δεν ασκεί πίεση παρά μόνο η ακινητοποίηση των τρένων .

Μάλιστα είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτήν την φάση που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις συμφωνίες με άλλες εταιρίες επεκτείνει τις δραστηριότητες της (αλλά και ο ΟΣΕ που θα χρειαστεί περισσότερο κόσμο ) ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και παρόντες  στον αγώνα ΌΛΩΝ των συναδέλφων .

απο την ΠΕΠΕ στις σημερινές δράσεις ήταν παρόντες οι συνάδελφοι Τουρλής κ Γενιδούνιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου