Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Εκδρομή με το τρένο στο δίκτυο του Μοριά


Το τρένο ξανασφύριξε στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, με τη διήμερη εκδρομή που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη γραμμή Καλαμάτα - Πύργος, στην οποία συμμετείχαν φίλοι του σιδηροδρόμου από την Ελλάδα και την Ευρώπη. 


Το τρένο, προερχόμενο από τον Πύργο, έφτασε στο σταθμό της Καλαμάτας λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, όπου το υποδέχτηκαν φίλοι του σιδηροδρόμου από τη Μεσσηνία. Με το τρένο ήρθαν στην Καλαμάτα οι σύμβουλοι της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λευτέρης Μαρούσης και Αιμιλία Μαρκοπούλου. Οι εκδρομείς διανυκτέρευσαν στην Καλαμάτα, ενώ κάποιοι από αυτούς επισκέφτηκαν το μηχανοστάσιο. 
Την ικανοποίησή του για την επιτυχία της τρίτης εκδρομής με τρένο στο υπό αναστολή δίκτυο της Πελοποννήσου εξέφρασε ο σύμβουλος της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λευτέρης Μαρούσης. «Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο και αυτό μας ικανοποιεί, μας γεμίζει αισιοδοξία. Υπάρχει προοπτική για την ανάπτυξη εκδρομικού τουρισμού στο δίκτυο», σημείωσε. Και υπενθύμισε την επόμενη εκδρομή, την 1η Δεκεμβρίου στη γραμμή Καλαμάτα - Τρίπολη - Μύλοι Αργολίδας. «Οσο περισσότερος κόσμος, τόσο το καλύτερο για το δίκτυο και την προσπάθειά μας», επεσήμανε ο κ. Μαρούσης.
Την ικανοποίησή του για τις εκδρομές και το ζωντάνεμα του δικτύου σημείωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος.
Μεταξύ αυτών που υποδέχτηκαν το τρένο ήταν και ο Γιώργος Σταματίου, ανώτατος υπάλληλος της Κομισιόν, που έχει σχέση με τη Μεσσήνη. Ο κ. Σταματίου ήταν μάλιστα ιδιαίτερα συγκινημένος για την παρουσία του τρένου, καθώς οι παππούδες του και ο πατέρας του ήταν σιδηροδρομικοί.
Το τρένο αναχώρησε από την Καλαμάτα χθες στις 9 το πρωί και έκανε παράκαμψη πηγαίνοντας στους Χράνους Αρκαδίας, όπου το υποδέχθηκαν ντόπιοι και άλλοι φίλοι του σιδηροδρόμου. Κατά την επιστροφή το τρένο συνέχισε προς Πύργο και το μεσημέρι έκανε δίωρη στάση στο Καλό Νερό για φαγητό. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα στον Πύργο.
Με την αμαξοστοιχία ήρθε στην Καλαμάτα -όπου έμεινε στο μηχανοστάσιο- και το ΜΑΝ 1, το τρένο που θα πραγματοποιήσει την εκδρομή την 1η Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου