Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Απο την συνάντηση ΠΕΠΕ με τον κ. Ζηλιασκόπουλο

Όπως ήταν ευνόητο η συνάντηση επικεντρώθηκε γύρω από το μισθολογικό θέμα.
Ο κ. Ζηλιασκοπουλός
κατανόησε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και την ισοπέδωση  που θα επέλθει στα εισοδήματα των σιδηροδρομικών και ιδιαίτερα των μηχανοδηγών.Ωστόσο είπε πως υπάρχει ένας νόμος που πρέπει(... ) να εφαρμοστεί και αναμονή για  τις οριστικές ερμηνευτικές .
Η ΠΕΠΕ τόνισε την αναγκαιότητα ΑΜΕΣΗΣ υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


  • Συζητήθηκε το θέμα με την επέκταση του προγράμματος ιδιωτικής ασφάλειας και στους μηχανοδηγούς με τον Δ/ντα Σύμβουλο να είναι θετικός .
  • Για το θέμα της επαναφοράς των μεταταχθέντων ο κ. Ζηλιασκόπουλος τόνισε ότι έχει θέσει το θέμα στην πολιτική ηγεσία.Επίσης είπε πως στην παρούσα φάση θα ήταν ευκολότερο κατά την άποψη του να επιστρέψουν όσοι μηχανοδηγοί μετατάχθηκαν και έχουν μπεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.Η ΠΕΠΕ επανέλαβε την πάγια θέση για επιστροφή ΟΛΩΝ των μεταταχθέντων.(που φυσικά επιθυμούν και να επιστρέψουν).
  • Συζητήθηκε το θέμα του επισκέπτη στον Δομοκό (κ με προτάσεις της ΠΕΠΕ που θα μπορούσαν ανέξοδα να δώσουν λύσεις ) και υπάρχει η διάθεση απο την Διοίκηση το θέμα αυτό να εξεταστεί.
  • Για τα τοπικά δρομολόγια Πειραιάς - Λιόσια , ο κ. Ζηλιασκόπουλος έδειξε θετικός να επαναδρομολογηθούν μόλις ξεπεραστούν τα προβλήματα στο ΣΚΑ.(Είναι χρονικά κοντά η αποκατάσταση).Τονίστηκε κ το πρόβλημα με τους τοξικομανείς στα τρένα.
  •  τέθηκε και συζητήθηκε το θέμα του μηχανοστασίου Πάτρας και των μηχανοδηγών που έχουν καταθέσει προτάσεις (Τοπική Γραμματεία ) για να υπάρξει καλυτέρευση των συνθηκών και προγραμμάτων εργασίας.Ο κ. Ζηλιασκόπουλος τόνισε πως θα εξετάσει άμεσα το θέμα.
  • ζητήθηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλαγής του βαθμού των μηχανοδηγών που ήρθαν στην έλξη απο τον Προαστιακό (2007) και είχε κολλήσει σε ...γραφειοκρατικές διαδικασίες.Η Νομική Υπηρεσία έχει ήδη γνωματεύσει για το θέμα και Ο Δ/νων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε ότι θα το προχωρήσει.
  • θα προχωρήσει η επισκευή της αίθουσας αναμονής των μηχανοδηγών στο ΜΘ , ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έγινε και αυτής στο ΜΑΙ .
  • τέλος ο κ. Ζηλιασκόπουλος τόνισε και την αναγκαιότητα για την δημιουργία συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού που σήμερα δεν υπάρχει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το θέμα της ανάπτυξης της εταιρείας με τον κ, Ζηλιασκόπουλο να αναλύει τις προοπτικές που ανοίγονται με τις πρόσφατες  εμπορικές συμφωνίες.





2 σχόλια:

  1. Μεταταγμένοι της κίνησης, χαιρετίζουμε το διαρκές ενδιαφέρον της ΠΕΠΕ για την επάνοδο των μεταταγμένων μηχ-γών και όσων άλλων απομακρύνθηκαν πειθαναγκαζόμενοι και επιθυμούν να επιστρέψουν,για να κλείσουν τον εργασιακό τους βίο στην Εταιρεία που στήριξαν και στηρίχτηκαν,για λόγους συναισθηματικούς οικονομικούς.Η πρωτοβουλία σας αυτή,ανεξάρτητα από το αν θα έχει αίσια έκβαση,είναι μοναδική αφού η ΠΕΠΑ λάμπει με την απουσία της.Ο πηγαιμός του τρένου είναι συλλογική υπόθεση,μαζί ξενυχτούσαμε περνάγαμε Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιές,Πάσχα.Πόσες φορές ανταλλάξαμε ευχές μεταξύ μας πριν από τις οικογένειες μας,φάγαμε σε εορταστικά τραπέζια.Στα χιόνια,στις ζέστες,στα ατυχήματα μαζί.Τις χαρές τις στεναχώρις μας μαζί τις μοιραζόμαστε.Στον κίνδυνο μαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΟΙ ΜΗΧ-ΓΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.Η ΠΕΠΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ,Η ΠΕΠΑ ΛΑΜΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή