Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Άρθρο 106 του Συντάγματος της Ελλάδας

Ας έχουν μαζί  τους σήμερα οι εκπρόσωποι μας στην συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη το άρθρο 106 του Συντάγματος της Ελλάδας.
Και ας τον ρωτήσουν βάση αυτού , γιατί θέλει και κυρίως αν μπορεί  να ιδιωτικοποιήσει τον σιδηρόδρομο .
Αναλυτικά το άρθρο 106 παρ 3 >
Με την επιφύλαξη της προστασίας που παρέχεται 
από το άρθρο 107 ως προς την επανεξαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού, μπορεί να ρυθμίζονται με νόμο τα σχετικά με την εξαγορά επιχειρήσεων ή την αναγκαστική συμμετοχή σ' αυτές του Κράτους ή άλλων δημόσιων φορέων, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές έχουν χαρακτήρα μονοπωλίου ή ζωτική σημασία για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, ή έχουν ως κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.

και για τις ποινικές ευθύνες αυτών που παρόλα αυτά θα τολμήσουν να  επιχειρήσουν ξεπούλημα επιχείρησης ζωτικής σημασίας  στην παράγραφο 4 αναφέρεται >

Το τίμημα της εξαγοράς ή το αντάλλαγμα της αναγκαστικής συμμετοχής του Κράτους ή άλλων δημόσιων φορέων καθορίζεται απαραιτήτως δικαστικώς και πρέπει να είναι πλήρες, ώστε να ανταποκρίνεται στην αξία της επιχείρησης που εξαγοράζεται ή της συμμετοχής σ' αυτή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου