Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου ΠΟΣ 7/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωρεί στην τελευταία πράξη διάλυσης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.
Μετά το χωρισμό της εκμετάλλευσης (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) από την υποδομή και την απόφαση ιδιωτικοποίησης το πρώτο τρίμηνο του 2013, αποσπά από τον ΟΣΕ τα Εργοστάσια και Μηχανοστάσια και συγκροτεί εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού. 
 Με τον τρόπο αυτό ετοιμάζει την πλήρη ιδιωτικοποίηση όλων των σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα απαξιώνει έναν κλάδο με ιστορία και μοναδική για τη χώρα μας υψηλή τεχνογνωσία και τεράστια συμβολή στη λειτουργία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου. Η απόσχιση και στη συνέχεια η ιδιωτικοποίηση του κλάδου συντήρησης του τροχαίου υλικού θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στην απασχόληση του προσωπικού αφού είναι βέβαιο ότι θα επιταχυνθεί η απόλυση έμπειρων και εξειδικευμένων σιδηροδρομικών τεχνικών και η παραχώρηση του έργου της συντήρησης σε ιδιώτες που ούτε γνώση, ούτε σχετική εμπειρία διαθέτουν. Επιπλέον θα οδηγήσει στη διόγκωση του κόστους συντήρησης χωρίς παράλληλα να εξασφαλίζει τα σημερινά υψηλά στάνταρ ασφαλείας. Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης καθώς και η μεταβίβαση του τροχαίου υλικού και των μετοχών της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ από τον ΟΣΕ στο Δημόσιο – και άλλες δυσμενείς για το σιδηρόδρομο ρυθμίσεις – πάρθηκαν χωρίς να προηγηθεί καμιά διαβούλευση με τους εργαζόμενους και ενώ ο ΟΣΕ παραμένει με ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο επί τέσσερις (4) μήνες. Η Π.Ο.Σ. εκφράζοντας τη θέληση όλων των Σιδηροδρομικών καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζητά την αναίρεσή της. 
Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να προχωρήσει σε διάλογο με τους εργαζομένους για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη και λειτουργία του Σιδηρόδρομου. 
Ταυτόχρονα, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε:
 • Για να μην περάσουν τα σχέδια διάλυσης του ΟΣΕ και η ιδιωτικοποίησή του.
 • Για να μην υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων.
• Για να μην αυξηθούν τα εισιτήρια.
 • Για την επαναλειτουργία των καταργημένων γραμμών.
 • Για ένα σύγχρονο, ποιοτικό, ασφαλή, δημόσιο Σιδηρόδρομο, στην υπηρεσία της κοινωνίας.
 • Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, για την ανατροπή των μνημονιακών αντεργατικών πολιτικών.


 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου