Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σιδηροδρομικοί σε διαθεσιμότητα .....

Τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζουν οι Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια , έθεσαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και σιδηροδρομικούς που είχαν μεταταγεί.
Καθημερινά μαθαίνουμε  για συναδέλφους μας που μετατάχθηκαν σε υπηρεσίες , κυρίως Περιφερειών και ΟΤΑ ότι  σήμερα βρίσκονται
αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.Μεταξύ αυτών πληροφορηθήκαμε και για  μηχανοδηγούς ( 6 ) που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Η ΠΟΣ αλλά και η ΠΕΠΕ πρέπει άμεσα να κινήσουν τις διαδικασίες για να επιστρέψει το εξειδικευμένο προσωπικό πίσω .
Οι σιδηροδρομικοί αποτελούν εξειδικευμένο προσωπικό και μέσω της κινητικότητας αλλά και λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού , πρέπει να γυρίσουν άμεσα πίσω.
Γνωρίζουμε ότι και η πλειοψηφία των μηχανοδηγών επιθυμεί την επιστροφή της.
Με την ευχή να πραγματοποιηθούν επιτέλους τα αυτονόητα , ελπίζουμε να έχουμε σύντομα κοντά μας τους συναδέλφους.

1 σχόλιο:

  1. Η παρέα του Γαλατσίου12 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:56 μ.μ.

    Συνάδελφοι είμαστε ολόψυχα μαζί σας στη προσπάθειά σας αυτή,ευχόμαστε να έχει θετική κατάληξη,γιατί και ηθική και δίκαιη είναι και επιτέλους ας βρει μιμητές και από τη ΠΕΠΑ,γιατί και το προσωπικό αυτό είναι εξειδικευμένο και χρειάζεται για τη σωστή επάνδρωση υων αμαξ/χιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή