Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αποφάσεις ΔΣ Π.Ε.Π.Ε.

Στην χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ αποφασίστηκε


η εντατικοποίηση τις επόμενες μέρες της προσπάθειας για εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο και την υπογραφή ΣΣΕ .

Ομόφωνα αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι αγωγές για την διεκδίκηση των μειώσεων που υπέστησαν τα μέλη της ΠΕΠΕ την τριετία 2010 - 2012 .Την αγωγή θα αναλάβει ο δικηγόρος που χειρίστηκε τις υποθέσεις των ηλεκτροδηγών του Μετρό και η χρηματοδότηση θα γίνει απο το ΤΑΠΕΛ.

Με διευρυμένη πλειοψηφία ( 9 /1 - μειοψήφησε η ΑΣΚΕ *) αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει την διερεύνηση των προσφορών για ιδιωτική ασφάλιση(υγεία - ζωής ) των μηχανοδηγών στα πρότυπα αυτής που έχουν οι συνάδελφοι του Προαστιακού .Η προσφορά που θα επιλεγεί θα κατατεθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το αίτημα της αντίστοιχης χρηματοδότησης.(σαν του Προαστιακού).


*Η παράταξη της ΑΣΚΕ διαφώνησε με τον θεσμό της  ιδιωτικής ασφάλισης στον χώρο της υγείας.

1 σχόλιο:

  1. Η αληθεια ειναι οτι ειναι ανακολουθο να υποστηριζει επισημα το σωματειο τον θεσμο της ιδιωτικης ασφαλισης στην υγεια και συγχρονως να αγωνιζεται για δημοσιο σιδηροδρομο!Ειναι σαν να υπονομευει τους αγωνες των συναδελφων στον χωρο της δημοσιας υγιειας.Εν κατακλειδι δεν νομιζω οτι ειναι κατι που θα επρεπε να κανει η ΠΕΠΕ,οποιος ηθελε ας το εκανε μονος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή