Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΣΕΗΕΚ (ηλεκτροδηγοί ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ )

Δημοσιεύουμε και ανακοίνωση που μας απέστειλαν οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί για την εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.Το σωματείο των ηλεκτροδηγών συμμετέχει σε αυτήν την προσφυγή . Διαβάζουμε >

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
 Σήμερα, 7/12/2012, εκδικάστηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η προσφυγή των Συνδικάτων ενάντια στην εκδοθείσα βάσει του ν. 4046 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (6η Π.Υ.Σ. του 2012).

Δηλαδή, ο Νόμος ο οποίος στην ουσία καταργεί τις ΣΣΕ, καταργεί τον κατώτατο μισθό, επιβάλλει μειώσεις σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε βαθύτερη ύφεση, να δημιουργούνται «στρατιές» ανέργων και η φτώχεια και η ανέχεια να πλήττουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

Στα πλαίσια λοιπόν της ακύρωσης των αντισυνταγματικών, αντεργατικών μέτρων των μνημονίων, το Σ.Η.Ε.Κ. συμμετέχει σε αυτή την προσφυγή, μαζί με τα τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα που έχουν κινηθεί αναλόγως.
Δηλαδή, πράττουμε με συνέπεια, ακριβώς κάθε τι το οποίο έχουμε δεσμευτεί πως θα πραγματοποιήσουμε σε σχέση με την προσβολή, ακύρωση , ανατροπή όλων των μέτρων και των αποφάσεων που μας φτωχοποιούν, χρησιμοποιώντας κάθε μέσω και σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός συνόρων, μέχρι την τελική δικαίωση.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟΣ!



Συναδελφικά

ΤΟ Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου