Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

 ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες και η δεύτερη 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΣ σε συνεργασία με τα σωματεία της σταθερής τροχιάς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, στήριξαν και αυτές τις κινητοποιήσεις. 

Παρά την καθολική απόρριψη από την πλευρά μας
των σχεδίων της κυβέρνησης Σαμαρά (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και της Ε.Ε. για το σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς, η κυβέρνηση συνεχίζει το νεοφιλελεύθερο δρόμο της, προετοιμάζοντας απολύσεις σιδηροδρομικών και ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των μηχανεργοστασίων.

Το δρόμο τον δείχνουν ο κ. Μανιτάκης με τη νέα εγκύκλιο που έβγαλε με την οποία μεγαλώνει τον αριθμό των «διαθεσίμων» και η Διοίκηση του ΟΣΕ η οποία μετά από απραξία μηνών και ενώ εξακολουθεί να μην υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο, προχωρά στην έκδοση αποφάσεων για την «απόσχιση» των μηχανεργοστασίων. 

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χατζηδάκης αποφάσισε να δει αύριο 4μ.μ. (παραμονή των Χριστουγέννων) την ΠΟΣ για να συζητήσουν για τα τόσο σοβαρά θέματα. Δυστυχώς η ΠΟΣ, αρνήθηκε την πρόταση μας να μετατραπεί η αυριανή συνάντηση σε αγωνιστική με την παρουσία των σιδηροδρομικών και να πάει οπλισμένη με αποφάσεις κινητοποιήσεων. 

 Η αυριανή συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη θα είναι καθοριστική για το μέλλον τόσο της επιχείρησης όσο και των σιδηροδρομικών. 
Η ΠΟΣ πρέπει να πάει στη συνάντηση, απαιτώντας από την κυβέρνηση ξεκάθαρες απαντήσεις: 

 1.- Απόσυρση όλων των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, Εγκυκλίων κ.λπ. για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Aκύρωση όσων αποφάσεων έχουν εκδοθεί. 2.- Ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της συντήρησης του τροχαίου υλικού. 
3.- Να μην ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο της φτώχιας και να υπογραφεί αξιοπρεπής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

 Πρέπει να γίνει απολύτως ξεκάθαρο στην κυβέρνηση ότι εάν δεν γίνουν αποδεκτά τα παραπάνω, οι σιδηροδρομικοί θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

 Οποιαδήποτε ολιγωρία σε αυτή τη φάση θα σημάνει ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ. 

 Παράλληλα, ο συντονισμός με τα άλλα σωματεία σταθερής τροχιάς πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια. 

 Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου