Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Eπιστολή απο Μπακάλη Ακριβή

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με στήριξαν με την ψήφο τους και μου έδωσαν το δικαίωμα να είμαι ένας εκ των δύο υποψηφίων στο δεύτερο γύρο των εκλογών, αλλά και σε όλους αυτούς που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 


Στο μικρό χρονικό διάστημα προ των πρώτων εκλογών επέλεξα να μείνω μακριά από αντιπαραθέσεις με τους συνυποψηφίους μου και απέφυγα συνειδητά να απαντήσω σε «πικρόχολα» σχόλια ή επιστολές συναδέλφων μου, οι οποίοι επέλεξαν να στηρίξουν κατά κλάδο τους υποψηφίους για το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Δεν θα απαντήσω ούτε και τώρα που έχω επιλεγεί να συνεχίσω στο δεύτερο γύρο, χάρη στην εμπιστοσύνη που μου έδειξαν 200 εκ των 671 συναδέλφων μου.
Η επιλογή μου αυτή δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία τοποθέτησής μου ή επιχειρημάτων σε όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά ως συνειδητή πράξη ενωτικής διάθεσης και συμπόρευσης του συνόλου των εργαζομένων στην εταιρεία που εργαζόμαστε.
 Πιστεύω μου είναι ότι αποτελούμε όλοι μαζί την παραγωγική αλυσίδα της εταιρείας και όποιον κρίκο κι αν αφαιρέσει κάποιος σπάει την ενότητά μας.
 Γνωρίζω ότι υπάρχουν κλάδοι που έχουν θρηνήσει θύματα και εύχομαι αυτό να μην ξανασυμβεί. Γνωρίζω ότι υπάρχουν συνάδελφοι με πολλά χρόνια εμπειρίας σε σχέση με εμένα κι ότι χάρη σε αυτούς και την εμπειρία τους, έχουν αποφευχθεί δυστυχήματα.
Γνωρίζω ότι η σχέση τους με το μέταλλο, τη φωτιά, τον κίνδυνο, δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά της εσωτερικής υπηρεσίας.
 Επιτρέψτε μου όμως να γνωρίζω το προσωπικό πρόβλημα του κάθε συναδέλφου μου που είμαι υποχρεωμένη να κάνω τα πάντα για να το λύσω υπερ του, κόντρα στο γραφειοκρατικό σύστημα που δυστυχώς ακόμη βασιλεύει, κόντρα σε όσους δεν αισθάνονται αυτό που όλοι μας είμαστε…..ο κλάδος των Σιδηροδρομικών !!!
Σιδηροδρομικοί δεύτερης και τρίτης γενιάς. Παιδιά παλαιών συναδέλφων που με ιδρώτα και αίμα κατάφεραν χάρη στο φιλότιμό τους να κρατήσουν όρθιο το σιδηρόδρομο.
 Έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα που δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με το ατσάλι, με τη φωτιά, με τον κίνδυνο εκτροχιασμού μιας αμαξοστοιχίας, ή με το διαπληκτισμό των συναδέλφων μας με λαθρεπιβάτες ή άλλες παραβατικές συμπεριφορές. Έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη νόμο που ισοπεδώνει τη δουλειά μας και τις αποδοχές μας και κυρίως έχουμε μπροστά μας την πρόκληση ιδιωτικοποίησης της εταιρείας που εργαζόμαστε με την οποία διαφωνήσαμε όλοι μας από θέση αρχής παρ’ όλες τις πολιτικές διαφορές μας.
 Σε αυτούς τους κινδύνους των γραφειοκρατών της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτά τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εμείς οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οφείλουμε να επιλέξουμε τον κατάλληλο άνθρωπο, το συνάδελφό μας που θα μας εκπροσωπήσει επάξια στο Δ.Σ. της εταιρείας.
 Σας καλώ λοιπόν, να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και όχι για το ΚΑΛΟ ΚΟΙΝΟ. 
 Η «μοίρα» όλων μας είναι στα χέρια μας αρκεί να το πιστέψουμε.
Αρκεί να αγωνισθούμε. 
Γιατί δεν υπάρχουν χαμένες μάχες.
 Χαμένες μάχες είναι αυτές που απλά δεν δίνονται.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
 ΤΟ Η «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ».
 Με εκτίμηση. 
ΜΠΑΚΑΛΗ ΑΚΡΙΒΗ 
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΣΤΟ ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

1 σχόλιο:

  1. Τριαντάφυλλος Σελερίδης
    Αλεξανδρούπολη

    Αγαπητή συναδέλφισσα, δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ ξανά με την εκλογή εκπροσώπου στο ΔΣ. Όμως η αναφορά σας στο περιεχόμενο της επιστολής μου, δημιουργεί την ανάγκη να απαντήσω στην πρόκληση. Η επιστολή περιείχε σκέψεις, προβληματισμούς και ερωτήματα τα οποία δεν απαντώνται, συνεχίζουν να υφίστανται και μάλιστα πιο έντονα, σκεπτόμενος αυτά που έρχονται. Δεν περιείχε κανένα πικρόχολο σχόλιο.
    Εύχομαι ολόψυχα και στους δύο, όποιος και αν εκλεγεί, να επιτύχετε στο έργο σας γιατί αφορά και εμάς, τους ανθρώπους του μέταλλου, της φωτιάς, του κινδύνου και των νεκρών συναδέλφων, όπως το αναφέρεται.
    Εύχομαι να μή χρειασθεί να ερωτηθείτε και να τοποθετηθείτε για εμάς χωρίς εμάς.
    Εύχομαι να σας φανεί χρήσιμο το σιδηροδρομικό σας παρελθόν και οι σιδηροδρομικοί συγγενείς σας, όταν σας ρωτήσουν για μας (από την συνέντευξη σας στα Σιδ. Νέα)
    Εύχομαι να νοιώθετε πραγματικοί σιδηροδρομικοί και όχι υπάλληλοι του.
    Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί έξω.
    Εκεί έξω θα είμαστε και την Τετάρτη 12/12/12.
    Η υπόθεση εκπροσώπου στο ΔΣ είναι πλέον εσωτερική υπόθεση της συμπαγούς εσωτερικής υπηρεσίας.
    Εύχομαι καλή επιτυχία και στους δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή