Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ενδιαφέρον από Ρώσους για τον σιδηρόδρομο

**Βροχή τα δημοσιεύματα για την πώληση των σιδηροδρόμων....
Μια γρήγορη επιτυχία στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων αναζητά η κυβέρνηση ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να πειστούν οι επιφυλακτικοί εταίροι πως αυτήν τη φορά το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων δεν θα μείνει στα χαρτιά.

Αποκρατικοποιήσεις - εξπρές ( κοινώς ξεπούλημα....)

Αποφασισμένος να εκπέμψει μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ο πρωθυπουργός. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κυβέρνηση εκτιμά πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πωληθούν ΣΕΚΑΠ, ΕΒΖ και Δωδώνη ακόμα και μέσα στον Ιούλιο.

Γιόρτασαν τα 130 χρόνια από τη δημιουργία των ΣΠΑΠ

Τα 130 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Γενικής Πιστωτικής Τραπέζης της Ελλάδος, με την οποία ξεκίνησε η κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, γιόρτασε το βράδυ της Τετάρτης στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ). 

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Λύθηκε το θέμα με τα ρεπό

Χρειάστηκε η παρέμβαση της ΠΕΠΕ για να πραγματοποιηθεί το αυτονόητο και ο Δ/ντης ΔΙΚΑΜ κ. Ρετσινάς  να δώσει σήμερα την εντολή να πληρωθούν οι δεδουλευμένες αναπαύσεις στο προσωπικό έλξης.
2 στο Ρέντη , μέχρι 3 στην Θεσσαλονίκη και 1 στα περιφερειακά μηχανοστάσια .
Με πάνω απο 2 χιλιάδες ρεπό να οφείλονται στους μηχανοδηγούς.
Τα αποτελέσματα των μετατάξεων μηχανοδηγών  που κάποιοι υποστήριξαν ένθερμα.

17 εκ τον χρόνο η επιδότηση του Προαστιακού Αθήνας και προσπαθούν να καταργήσουν δρομολόγια

Είναι πραγματικά απίστευτη η πρόταση που έχει κατατεθεί απο συγκεκριμένο στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αναφέρει ότι πρέπει το τελευταίο δρομολόγιο απο Αεροδρόμιο να αναχωρεί στις 21.44 όταν το Μετρό θα κλείνει στις 23.33 !!! 
Φαίνεται ότι η εμπάθεια και το μένος με τον Προαστιακό καλά κρατεί για ορισμένους,που δεν αντιλαμβάνονται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιδοτείται με πάνω απο 15 εκ ευρώ τον χρόνο για αυτό το κομμάτι του δικτύου αλλά κυρίως το ότι ο Προαστιακός είναι η εικόνα μας καθώς μετακινεί χιλιάδες επιβάτες καθημερινά , που μπορεί να είναι εν δυνάμη πελάτες του τρένου.
Η απόφαση ακόμη δεν έχει ληφθεί γιατί σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες

Ανακοίνωση ΤΑΝΠΣΕΥ

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση που μας απέστειλε ο συνάδελφος Πομάκης.

Ανοικτή επιστολή Σωματείου εργαζομένων Προαστιακού προς επιβατικό κοινό

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και αξιόλογη παρέμβαση 
Αγαπητοί επιβάτες,
Όπως ήδη γνωρίζετε σύμφωνα με τις προγραμματικές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης, βαδίζουμε πια σταθερά προς μία πορεία που σκοπό έχει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας στο όνομα ενός άκρατου νεοφιλελευθερισμού.

Πρόβλήματα στην μισθοδοσία στον ΟΣΕ - επιστρέφουν οι έφεδροι

Για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι στον ΟΣΕ θα περιμένουν να πληρωθούν την προκαταβολή του μήνα , αφού σήμερα δεν έγινε η πληρωμή.
Πληροφορίες

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σχετικά με τον εκτροχιασμό του 90....

Πληροφορηθήκαμε ότι στο σημείο που εκτροχιάστηκε το 90 την προηγούμενη εβδομάδα , υπήρχε βραδυπορία τους τελευταίους μήνες (σπάσμενο σίδερο ).Λίγα 24ωρα  πριν τον εκτροχιασμό , το σημείο επιδιορθώθηκε και έγινε άρση της βραδυπορίας.

Όταν μιλάμε για χρέη.....

Αν είναι να μιλάμε για χρέη και για το ποιος επιβαρύνει την Ελληνική Κοινωνία , ας διαβάσουμε και το δίπλα έγγραφο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο (το σήκωσε ο κ .Καμμένος ) και δείχνει πόσα χρωστάνε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Αγροτική Τράπεζα που μαζί με τον ΟΣΕ αποτελούν τις Ιφιγένειες τις τελευταίες μέρες για το σύστημα.

Μόνο 200 εκ Ευρώ σε μια ΔΕΚΟ που έχουν λυσσάξει τα ΜΜΕ να ιδιωτικοποιηθεί .

Τυχαίο ; Εσείς τι νομίζετε .....

Κουκιάδης ..Αν βρείτε αγοραστή για ΟΣΕ να μου το πείτε....

Απάντηση του πρώην Προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας κ. Κουκιάδη σε ερώτημα του κ. Καμπουράκη για το αν υπάρχει ενδιαφερόμενος για τον ΟΣΕ...

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Επανακυκλοφορούν πετσοκομένα τα κομμένα δρομολόγια στο Κιάτο - Αεροδρόμιο;

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα επικρατήσει η άποψη που συζητιέται τις τελευταίες ώρες και θέλει το τελευταίο δρομολόγιο απο Αεροδρόμιο προς οποιοδήποτε προορισμό να είναι στις 21.44 !!
Τα έργα επιτέλους τελειώσαν , ας ελπίσουμε οι υπεύθυνοι να μην δικαιώσουν όσους υποστηρίζαν ότι ήταν απλά μια πρόφαση για να κοπούν τα δρομολόγια και να απαξιωθεί περαιτέρω το μέσο.Δεν είναι δυνατόν το τελευταίο δρομολόγιο του Μετρό απο το αεροδρόμιο να είναι στις 23.33 και ο Προαστιακός να κλείνει 2 ώρες νωρίτερα!!!!
Θα πρόκειται για ενέργεια που υποθάλπτει την αξιοπιστία του μέσου και θα το απαξιώνει εντελώς πλήτωντας καίρια τα συμφέροντα της εταιρείας .

Κιλκίς: Επιχείρησαν να ξηλώσουν μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ !

Τι άλλο θα δούμε !!!!! Απο το zougla.gr
Δύο άνδρες, εργάτες σε κατασκευαστική εταιρεία, συνελήφθησαν, διότι επιχείρησαν να ξηλώσουν και να αφαιρέσουν μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ στο χωριό Μικρό Δάσος του Κιλκίς.

Επιστολή ΠΕΠΕ για διαβούλευση

Δημοσιεύουμε χτεσινή επιστολή της ΠΕΠΕ προς το Υπουργείο Υποδομών  , με την οποία ζητείται να ξεκινήσει διαβούλευση και με το σωματείο μας για το θέμα της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αναγνώριση εξεταστών μηχανοδηγών και υποψηφίων μηχανοδηγών.
Το τοπίο μετά τον Ν.3911 (νόμος για την πιστοποίηση των μηχανοδηγών ) αλλάζει ριζικά και  η ΠΕΠΕ σαν μοναδικό Πανελλαδικά σωματείο που εκπροσωπεί μηχανοδηγούς ζητά να εκθέσει τις απόψεις της. (όπως είχε γίνει και όταν διαμορφωνόταν ο Ν.3911 ).
Η επιστολή της ΠΕΠΕ >

Σε ιδιώτη η πετρελαιοδότηση ;

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ιδιώτη θα δοθεί η πετρελαιοδότηση των μηχανών και αυτοκινηταμαξών καθώς ο ΟΣΕ δεν μπορεί να διαθέτει πλέον προσωπικό !
Έτσι και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ετοιμάζει διαγωνισμό για να αναλάβει εργολάβος την διαδικασία .
Είναι πραγματικά απο τα απίστευτα που βλέπουμε και αποδεικνύουν τις λαναθασμένες επιλογές αλλά και την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις 2 εταιρείες.

Στον αέρα και πάλι η πληρωμή των αναπαύσεων

Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το αν θα πληρωθούν οι οφειλόμενες αναπαύσεις του Ιουνίου στο προσωπικό έλξης και αυτό γιατί οι αρμόδιοι αποφάσισαν ξαφνικά (και τυχαίως μετά τις εκλογές στην ΠΕΠΕ και ΠΕΠΑ ) ότι πρέπει να ξανασκεφτούν το θέμα.
Εμείς τους θυμίζουμε ότι το προσωπικό έλξης δουλεύει σε ρεπό γιατί η εγκληματική πολιτική που ακολουθήθηκε τα 2 τελευταία χρόνια με τις μετατάξεις έστειλε φύλακες στα μουσεία και στα νοσοκομεία ενεργούς μηχανοδηγούς , πιστοποιημένο προσωπικό που σήμερα δεν βρίσκεις στην Ελληνική Επικράτεια.
Πολιτική που υπαγορεύτηκε και υποστηρίχθηκε σθεναρά απο συγκεκριμένα στελέχη,που σήμερα

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Που είναι η KYA , που είναι η ΠΟΣ ;

Αφού διαβάσαμε ότι πολλές   Ομοσπονδίες προσέφυγαν για να κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αναρωτιόμαστε τι κάνει τους τελευταίους μήνες το συνδικάτο των σιδηροδρομικών.Δεν υπάρχει επικοινωνία με τις άλλες Ομοσπονδίες που κλιμακώνουν τον - έστω - και δικαστικό αγώνα τους; 
Αλήθεια τι  έγινε  με την ΚΥΑ και την εξαίρεση των σιδηροδρομικών απο το εννιαίο μισθολόγιο;

Προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά των αποκρατικοποιήσεων

Για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ
«Βροχή» προσφυγών προέκυψε χτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας από συνδικαλιστικούς φορείς (Ομοσπονδίες, Ενώσεις κ.λπ.), εργαζομένους στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.ά.), καθώς και από κατοίκους διαφόρων δήμων της Αττικής, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 25.4.2012 απόφαση της Διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων.
Ερώτηση. Η ΠΟΣ έχει κάνει προσφυγή ; (Προβλέπεται η μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αλεξανδρούπολη > Πρόσκληση για την ανακαίνιση των αποθηκών του ΟΣΕ

Πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε να καταθέσει τις προτάσεις του για την ανακαίνιση των αποθηκών του ΟΣΕ, απευθύνει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, με επιστολή του προς τον τοπικό τύπο.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ασφαλιστικά Ταμεία - Πριν και μετά το PSi....

Στα όρια του "κραχ" βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία μετά το "κούρεμα" των ομολόγων τους. Η άμεση ρευστοποιήσημη περιουσία τους, η οποία προ PSI έφτανε τα 25,2 δισ. ευρώ πλέον έχει συρρικνωθεί κάτω από τα 1,7 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αρκεί για να καλύψει ούτε τις ανάγκες λίγων μηνών.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου

Ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου  προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη του  στην ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 στο προαύλιο του Σιδηροδρομικού Μουσείου, Σιώκου 4.

Η Φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 130 χρόνια από την έναρξη κατασκευής του Ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.
Ώρα προσέλευσης 19:30 μ.μ.


O ΟΣΕ στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης της νέας Κυβέρνησης

 Ο ΟΣΕ είναι η μόνη ΔΕΚΟ που αναφέρεται ρητά στο κείμενο προγραμματικής σύγκλισης της νέας Κυβέρνησης συνεργασίας.
Και αναφέρεται φυσικά στο κομμάτι που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις.
Στο κείμενο που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα στο άρθρο Γ (Άμεσες Οικονομικές Προτεραιότητες ) παράγραφος 2 (Αποκρατικοποιήσεις ) αναφέρεται  >

Εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας.90 χτες το βράδυ

Εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας 90 που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη -Αλεξανδρούπολη είχαμε χτες το βράδυ λίγο μετά την Ξάνθη. Ο εκτροχιασμός του τελευταίου βαγονιού της αμαξοστοιχίας οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε στρέβλωση της γραμμής. Το βαγόνι αποκόπηκε επιτόπου και η αμαξ. συνέχισε χωρίς προβλήματα την πορεία της προς τον τελικό προορισμό ενώ και κανείς από τους επιβάτες δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο ιδιώτης θα εγγυηθεί το εισητήριο των 9 Ε στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη;

Κανονικός βομβαρδισμός τις τελευταίες ημέρες απο τους γνωστούς και αντικειμενικούς δημοσιογράφους που συνεχώς ρωτούν για τον ΟΣΕ ...Πρώτος ο γνωστός για την συμπαθειά στα τρένα και αντικειμενικότητα του κ. Πορτοσάλτε που μας περιποιείται απο το ΣΚΑΙ κάθε πρωί και μετά οι υπόλοιποι.Ακόμη και στην ΝΕΤ χτες στο χ2 , πάλι εμάς ανέφεραν σαν παράδειγμα άμεσης αποκρατικοποίησης!.
Εμείς σε όλους αυτούς ρωτάμε το αυτονόητο .Ο ιδιώτης θα εγγυηθεί το εισητήριο των 9Ε που βρίσκει σήμερα κάποιος για να μεταβεί απο Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και αντίστροφα;

Γιατί τραίνο κι όχι ΚΤΕΛ;

*Μια διαφορετική προσέγγιση απο το peopleandideas.gr
Τί το μαγικό έχουν άραγε τα τραίνα κι έχουν εμπνεύσει τόσα τραγούδια; Τόσα ωραία τραγούδια σ’όλον τον κόσμο;

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Επιπλέον άδεια για όποιον αρρωστήσει στις διακοπές του

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεσμευτική για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση
Οι εργαζόμενοι που αρρωσταίνουν μέσα στο διάστημα της κανονικής άδειας μετ'αποδοχών μπορούν να διεκδικήσουν το διάστημα της ασθένειας ως κανονική άδεια αργότερα, αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
>Η απόφαση είναι δεσμευτική για όλη την ΕΕ.


Ο Κ. Χατζηδάκης νέος Υπερ -Υπουργός Υποδομών κ Ανάπτυξης ...

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υποδομών.Υπενθυμίζουμε ότι επί των ημερών του στο Υπουργείο Υποδομών , ιδιωτικοποιήθηκε και η Ολυμπιακή Αεροπορία.Σίγουρα μια επιλογή με  νόημα αφού στο Υποδομών και Ανάπτυξης εντάσονται Οργανισμοί που η ιδιωτικοποιησή τους έχει προβλεφθεί στο μνημόνιο(ΕΥΔΑΠ , ΛΑΡΚΟ , ΤΡΑΙΝΟΣΕ κτλπ)....Το βιογραφικό του νέου Υπουργού >


Ναύπλιο.Το έγκλημα της απαξίωσης του σιδηροδρόμου στο βωμό των μνημονίων....

Ναύπλιο ένας απο τους κορυφαίους  προορισμούς -μόλις 2 ώρες (κ λιγότερο απο την Αθήνα ) - την καλοκαιρινή περίοδο , χωρίς όμως σιδηροδρομική σύνδεση.Χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν  στο Ελ. Βενιζέλος  με τελικό προορισμό τους την Πελλοπόνησο , έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι στην Ελλάδα του 2012 δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση με την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους !



Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΟΣΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΟΣΕ
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση .

Την Δευτέρα 25/06 και ώρα 11.00 π.μ στον 9ο όροφο της Καρόλου , διοργανώνει συζήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΟΣΕ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και  την συγκρότηση μετώπου ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«Μαγεύει» το τρενάκι του Πηλίου


ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ελληνες και ξένοι τουρίστες ανεβαίνουν μαζικά στον θρυλικό «μουντζούρη» τα Σαββατοκύριακα για να απολαύσουν την ονειρική θέα που προσφέρει το βουνό των Κενταύρων. Η μεγάλη ζήτηση οδήγησε τους υπευθύνους του ΟΣΕ να κάνουν καθημερινά τα δρομολόγια από τα μέσα του καλοκαιριού.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση Ανεξάρτητης Σιδηροδρομιικής Κίνησης


Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Σιδηροδρομικής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο σωματείο εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πάση θυσία Δημόσια ΤΡΑΙΝΟΣΕ !

Αυτό είναι και το σχολιό μας για τις χτεσινές εκλογές.
Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2010 στο 1ο μνημόνιο ο σιδηρόδρομος βρέθηκε στο στόχαστρο της Τρόικα και ουσιαστικά αποτέλεσε το πειραματόζωο  της  αποτυχημένης  πολιτικής που ακολουθήθηκε κλείνοντας το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου και μειώνοντας κατά περίπου 2 χιλιάδες τις θέσεις εργασίας.
Αν κρίνουμε το πνεύμα της προεκλογικής εκστρατείας , ο σιδηρόδρομος και πάλι θα είναι στην κορυφή της ατζέντας με σκοπό την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οι σιδηροδρομικοί και τα σωματεία εργαζομένων με την ΠΟΣ θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή και εγρήγορση.

Τι συμβαίνει με το καταγραφικό ;

Έχουμε γίνει αποδέκτες μηνυμάτων ότι στο καταγραφικό που κυκλοφορεί στην γραμμή κάποιες φορές ΔΕΝ βρίσκονται στα χειριστήρια μηχανοδηγοί , ενώ υπήρξε και επεισόδιο με συνάδελφο που ορθότατα ζήτησε απο την Υπηρεσία να διευκρινίσει σε συναδέλφους - έξω απο τον κλάδο έλξης - ότι τα καθηκοντά τους δεν είναι στα χειριστήρια.
Να θυμίσουμε το πρόσφατο περιστατικό στο Μενίδι με την δρεζίνα και το IC αλλά και διάφορα άλλα που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες με μηχανήματα που κυκλοφορούν στην γραμμή και παρολίγο να προκαλέσουν συμβάντα.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η ΠΕΠΕ πρέπει άμεσα να πάρει θέση , ενώ και οι συνάδελφοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αφού με την ασφάλεια στην κυκλοφορία δεν παίζει κανείς.

Οδηγία ΟΣΕ για διέλευση αμαξοστοιχιών απο Ι.Δ. με ΑΣΙΔ

Η Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ , (Υπηρεσία Ελέγχου κ Ασφάλειας Κυκλοφορίας , Τμήμα Δρομολογίων ) εξέδωσε οδηγία (αρ. Πρωτ . 506883/12.06.2012) με θέμα την διέλευση των αμαξοστοιχιών απο Ισόπεδες Διαβάσεις με ΑΣΙΔ.
Αφορμή στάθηκε το περιστατικό με τον πρώην Υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση ( με την ευκαιρία ΔΕΝ εκλέγεται στην Βουλή όπως και οι  ΔΗΘΕΝ εξυγιαντές Ρέππας , Τσιόκας )στην Πάτρα (κινδύνευσε να συγκρουστεί το ΙΧ που τον μετέφερε με διερχόμενη Α/Α )και η διάσταση που αυτό πήρε στον Τύπο ( κυρίως στα blogs)
Στην οδηγία επισημαίνεται ότι απαιτείται αυξημένη προσοχή του προσωπικού έλξης το οποίο καλέιται

Προβλήματα στο Θριασσιο

*απο το vima.gr
Παλαιότερη απόφαση του ΔΣ του ΟΣΕ, που τελεί ακόμη εν ισχύι, αναφέρει ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να εκχωρήσει το δικαίωμά του να κάνει εμπορευματικές μεταφορές!
Ζήτημα αναστολής της χρηματοδότησης του εμπορευματικού κέντρου των σιδηροδρόμων στο Θριάσιο Πεδίο έθεσε προ ημερών η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στον ΟΣΕ. Αιτία;

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Αποφάσεις της ΕΡΓΟΣΕ για την διάλυση συμβάσεων

Γράψαμε χτες ότι τα έργα παγώνουν λόγω αναμονής των πολιτικών εξελίξεων.
Ένας αναγνώστης επισήμανε στην Διαύγεια και μας απέστειλε 2 πρόσφατες αποφάσεις της ΕΡΓΟΣΕ (7 Ιουνίου 2012 )για την διάλυση 2 συμβάσεων που αφορούν  τα έργα υποδομής  στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη.
Αριστερά η πρώτη απόφαση ενώ δημοσιεύουμε και την 2η παρακάτω...
Δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τις εν λόγω συμβάσεις και αν αυτό θα σημάνει νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων.
Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει για να ενημερώσουμε εκ νέου.




Ερμηνευτική Εγκύκλιος της ΓΣΕΕ για το επίδομα επικίνδυνης εργασίας


 Η ερμηνευτική εγκύκλιος της ΓΣΕΕ προς τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα με θέμα << Έννοια επιδόματος επικύνδινης εργασίας κατά την εφαρμογη του άρθρου 2 παρ.4 της αντεργατικής Π.Υ.Σ. 6/28.02.2012>>

Κλικ στις 2 εικόνες για μεγέθυνση ή διαβάστε στο
http://goo.gl/JQC1I




Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αποψίλωσαν το δίκτυο του ΟΣΕ

Είχαν κλέψει  μεταλλικούς συνδέσμους βάρος 1 τόνου!
Συνελήφθησαν σήμερα στη Μαλακάσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο Αφγανοί, κατηγορούμενοι για κλοπή υλικού από τον ΟΣΕ, καθώς και δύο οδηγοί ταξί για συνέργεια.

ΕΡΓΟΣΕ: 'παγώνει' η ολοκλήρωση του βασικού σιδηροδρομικού άξονα, αναμονή για τις πολιτικές εξελίξεις

Ερώτημα παραμένει το μέλλον των σιδηροδρομικών έργων που κατασκευάζονται στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό της βασικής γραμμής Πάτρα- Αθήνα- Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας.

Άλλη μια πολιτική καριέρα ξεκινά απο τα συνδικάτα....


Εμείς εδώ δεν μασάμε τα λόγια μας .....Βίντεο με την απλόχερη στήριξη του Γ.Γραμματέα της ΓΣΕΕ στην Νέα Δημοκρατία.

Απίστευτο αυτό που γίνεται απο τα εγχώρια ΜΜΕ

Είναι πραγματικά απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο εγχώρια ΜΜΕ και blogs προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη εν όψει των εκλογών της 17ης Ιούνη.
Εμείς σηκώνουμε την παραπάνω φωτογραφία για να δείτε την δύναμη των ΜΜΕ και πως μπορούν να επηρεάσουν την αποψή μας αλλάζοντας μόνο μια φωτογραφία!

Ανακοίνωση ΤΑΝΠΣΕΥ

Ανακοίνωση του ΤΑΝΠΣΕΥ που καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση(Τρίτη 19 Ιουλίου και ώρα  19.00) στην οποία θα παρευρεθεί ο εργατολόγος κ. Γκιμπιρίτης για να απαντήσει σε ερωτήσεις τους .


Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Επίθεση σε μηχανοδηγό στον Προαστιακό Αθηνών

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές , αλλά σήμερα η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και ένας συνάδελφος μας τραυματίστηκε εν ώρα υπηρεσίας και ενώ προσπαθούσε να προστατέψει την περιουσία της εταιρείας που αδιαφορεί παντελώς για το Προαστιακό Δίκτυο και την ασφάλεια προσωπικού και επιβατών.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ της Π.Ε.Π.Ε.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της ΠΕΠΕ στην συνεδρίαση που έληξε πριν από λίγο.
Η σύσταση του Προεδρείου έχει ως εξής >


Εκτός ΕΟΠΥΥ οι τραπεζικοί υπάλληλοι

Δρομολογείται η εξαίρεση των τομέων υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων του ΤΑΥΤΕΚΩ από την υποχρεωτική υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με στελέχη της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκδόθηκε θετική γνωμοδότηση ύστερα από την υποβολή αιτημάτων των οργανώσεων των τραπεζοϋπαλλήλων.
Τα ίδια στελέχη διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι η υπό έκδοση απόφαση δεν θα αφορά τους τομείς υγείας των ΔΕΚΟ (συμπεριλαμβανομένου και του ΤΑΠ - ΔΕΗ) καθώς δεν υποβλήθηκαν αντίστοιχα αιτήματα εξαίρεσης μέσα στις προθεσμίες του νόμου.
Οι τομείς υγείας που εξαιρούνται υποχρεούνται να συντάξουν αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας και αν παραμείνουν εκτός του ΕΟΠΥΥ μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ.
www.troleatzis.com

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Προαστιακός Πάτρας: συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων

*Προαστιακός Πάτρας >Ένα απόλυτα πετυχημένο εγχείρημα που αναδεικνύει τις δυνατότητες του τρένου...
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή νέων στάσεων καθώς και την επέκταση προς τα Αραχωβίτικα και το Δρέπανο
Αποκλεισμό του Δημαρχείου, προγραμματίζουν σήμερα το πρωί, κάτοικοι και επαγγελματίες του Ακταίου διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή των εργασιών κατασκευής στάσης του Προαστιακού στην περιοχή τους και συγκεκριμένα στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου.

Αύριο η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον - μετά την πρόσφατη άρνηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συμμετέχει στο προεδρείο - αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΠΕ .
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13.30 στα γραφεία της ΠΟΣ και θέμα θα είναι και πάλι η συγκρότηση σε σώμα.
Το στέκι θα ενημερώσει για οτιδήποτε νεώτερο.

O Π. Λαφαζάνης αύριο στην Καρόλου

Για το  κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει αύριο Τετάρτη 13/06 και ώρα  9.30  στην Καρόλου και στους εργαζόμενους του ΟΣΕ  ο Π. Λαφαζάνης.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Παρασκευή η εξόφληση-Αρχές Ιουλίου το (μνημονιακό) επίδομα αδείας.

Επειδή μας ήρθαν mail που ρωτάνε.
Την Παρασκευή θα καταβληθεί η εξόφληση Μαϊού ενώ το ..επίδομα αδείας θα πληρωθεί στους δικαιούχους στις αρχές Ιουλίου.
Στην εξόφληση δεν θα πληρωθούν οι αναπαύσεις.

Μετά τις εκλογές θα επανεξετάσουμε τις μετατάξεις.(ΗΣΑΠ)

*Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την υποχρεωτική μετάταξη των 45 μηχανοδηγών.Διαβάστε για να καταλάβετε....
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δημήτρη Στρατούλη υποψήφιου βουλευτή Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και υπεύθυνου εργατικής πολιτικής με το σωματείο του ΗΣΑΠ για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις υποχρεωτικές αποσπάσεις εργαζομένων του ΗΣΑΠ στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Υπουργείο Μεταφορών.

Η απόφαση για την παραμονή όσων ξεπερνούν το 55ο έτος ηλικίας

Αναρτήθηκε σήμερα στην Διαύγεια http://et.diavgeia.gov.gr/f/trainose/ada/Β4ΛΞ46ΨΧΕ5-ΟΦ7 την απόφαση για την παραμονή στην Υπηρεσία όσων συμπληρώνουν το 55ο έτος ηλικίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΕΚΑΠ θα αποχωρούσαν.Για φέτος η απόφαση αφορά 38 μηχανοδηγούς.
Διαβάστε όλη την απόφαση που περιλαμβάνει και όσους θα συνταξιοδοτούνταν - σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΕΚΑΠ - στις 31.12.2008,2009,2010.
Διαβάστε όλη την απόφαση ΚΛΙΚ στο http://goo.gl/R37qM

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο διάλογος Σαμαρά - Γενιδούνια στο enikos.gr


To video με τον διάλογο του Προέδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά με τον Κ.Γενιδούνια  , στην εκπομπή του enikos.gr την προηγούμενη  Τετάρτη.<<Θα πρέπει πάση θυσία να βρεθεί επενδυτής >>είπε ο κ. Σαμαράς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαντώντας στα ερωτήματα του συναδέλφου . Ο κ. Σαμαράς κλείνοντας είπε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τους ψάχνει η Μέρκελ!!!!!

Στη φωτογραφία  βολεμένοι Ιρλανδοί μηχανοδηγοί μέλος της ευρύτερης συντεχνίας (Πορτογαλία -Ελλάδα -Ιρλανδία και από σήμερα Ισπανία) που οδήγησε την Ευρώπη  στην καταστροφή. Σύμφωνα με πληροφορίες η Μέρκελ ο Σόιμπλε και ο Ράιχνεμπαχ έχουν εκδώσει οδηγία για την άμεση επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας!

Από τα κορυφαία του Euro.....

Ειδικές τιμές για όσους ταξιδέψουν με τρένο για να ψηφίσουν

Με έκπτωση 30% θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι επιβάτες που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Πρωτότυπη Ιδέα

Τρεις φίλοι κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο όχημα, με το οποίο πραγματοποιούν ταξίδια, απολαμβάνουν διαδρομές μέσα στη φύση και εντοπίζουν... δολιοφθορές.

Τα τρένα στην Πελοπόννησο σταμάτησαν να σφυρίζουν.Παρότι υπήρξαν το κύριο συγκοινωνιακό μέσο για πάνω από 100 χρόνια δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν την πορεία της εξέλιξης, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθούν από τους επιβάτες τους.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Στον ΟΣΕ οι Οικολόγοι Πράσινοι

Περιοδεία στο Κεντρικό Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στο Ρέντη, πραγματοποίησαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο Κώστας Διάκος, περιφερειακός σύμβουλος και επίσης υποψήφιος Επικρατείας, και οι Γιώργος Δημητρίου και Γιάννης Ζερβός, υποψήφιοι στη Β’ Πειραιά, ενημερώθηκαν από τους σιδηροδρομικούς και συζήτησαν μαζί τους τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων.

Εγκαινιάστηκε το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο της ΓΑΙΑΟΣΕ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΣΤΕΓΗ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ
Το έργο, που θα έχει έσοδα άνω των 550.000 ευρώ τον χρόνο, χρηματοδοτήθηκε 100% από πόρους της ΓΑΙΑΟΣΕ, κατασκευάστηκε από την εταιρεία J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. σε διάστημα 4 μηνών και η διασύνδεσή του στο δίκτυο έγινε την 1η Ιουνίου του 2012

Επί ποδός στον Ψαθόπυργο για τον Προαστιακό


Το Τοπικό Συμβούλιο Ψαθόπυργου σε συνέχεια της συνάντησης με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Χρήστο Λέγκα ενημέρωσε την τοπική κοινωνία του  Ψαθόπυργου για το θέμα της επέκτασης του προαστιακού μέχρι τον Ψαθόπυργο, για την οποία, αν και υπάρχει δέσμευση από πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα.

Υπεγράφη η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ


Υπεγράφη απόψε η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Αρθούρου Ζερβού, και του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλου και Κ. Κατσαρού αντίστοιχα.
 

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Θλίψη στην έλξη- Σήμερα η κηδεία στην Τρίπολη


Πληροφορηθήκαμε μόλις ότι σήμερα μας άφησε ένας καλός συνάδελφος απο την Τρίπολη. 
Δεν θα υπάρξουν άλλες αναρτήσεις σήμερα, κλείνουμε με ένα τραγούδι που εμείς μάθαμε από ένα φίλο...

ΟΣΕ: εγκρίθηκαν 22 εκ.ευρώ για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Βόλος-Λάρισα

Σε τροχιά υλοποίησης αλλά σε διαφορετικές ράγες χρηματοδότησης φαίνεται να «τρέχει» το έργο της Ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας,

Εγέρθητω.....(το αυγό του φιδιού επωάστηκε)

Αυτά συμβαίνουν πλέον στην πολιτική ζωή του τόπου....Η ακροδεξιά εκμεταλλευόμενη το σάπιο πολιτικό σύστημα που έφτασε τα πράγματα ως εδώ , σηκώνει κεφάλι και αρχίζει να μοιράζει κροσέ ακόμα και σε 50χρονες.Κάποιοι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα εδώ και ώρα ,  έχουν σοβαρές ευθύνες γιατί άφηναν το αυγό του φιδιού να επωάζεται με τις πράξεις τους.
Τώρα πλέον πρέπει να αντιμετωπίσουν το ίδιο το φίδι.Και εμείς έχουμε χρέος να προστατέψουμε την δημοκρατία , το δικαίωμα δηλαδή να λέει ο καθένας την άποψη του χωρίς να φοβάται ότι θα προσγειωθούν κροσέ στο κεφάλι του.(και φυσικά χωρίς να χαρακτηρίζεται απο συνομιλητές εύκολα με ταμπέλες)

Απο την χτεσινή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΣΕ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες η συγκέντρωση – συζήτηση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΟΣΕ για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΣΕ.

Αυτό το βίντεο ΔΕΝ μας το δείχνουν

Στην Ιρλανδία υπάρχει δημοσιογραφία.Ολικό ξεβράκωμα της εθνοκτονικής τρόϊκα.Ο αγαπημένος Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch,και δίνει ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο που του δίνει ζωή.Αναλογιστείτε τη στάση των ελληνικών ΜΜΕ,

Οι εξυπνάδες σε βάρος της έλξης συνεχίζονται....

Αριστερά δημοσιεύουμε την εντολή που δόθηκε προφορικά από τον ΔΙΚΑΜ προκειμένου συνάδελφος - άσχετος με τον κλάδο της έλξης- να τοποθετηθεί στην γραμματεία του ΜΑΙ .
Αγνοώντας (;;) ότι οι διοικητικές μεταβολές ρητά απαγορεύονται κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου , και εκθέτοντας με την συμπεριφορά αυτή για άλλη μια φορά την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ο ΔΙΚΑΜ προσπάθησε να τοποθετήσει συνάδελφο στην γραμματεία του ΜΑΙ για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει και χωρίς προηγούμενα να ενημερώσει κανέναν.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Στις 21.00 στο enikos.gr

Απόψε, στις 9 μ.μ., παρακολουθήστε την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό" από το enikos.gr. Δείτε τι απαντά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες που θα λάβουν μέρος στην εκπομπή και θα υποβάλουν τα ερωτήματά τους. Ενημερωθήκαμε πριν απο λίγο ότι στην εκπομπή θα συμμετέχει και ο  Κώστας Γενιδούνιας !

Με τρένο από τους Αγίους Αναργύρους έως τα Μέγαρα

Την ιδέα της επαναλειτουργίας του παλιού μετρικού σιδηροδρομικού της Αττικής, από τους Αγίους Αναργύρους έως τα Μέγαρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι περιοχές δυτικά του όρους Αιγάλεω, επαναφέρουν υπηρεσιακά στελέχη εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Υποδομών.

Δεν έγινε σύσταση του ΔΣ σε σώμα - Νέα συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ την ερχόμενη Τετάρτη

Σε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη 13 Ιουνίου θα συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ της ΠΕΠΕ αφού στην σημερινή συνεδρίαση υπήρξε αδιέξοδο μετά την άρνηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2η δύναμη - 3 έδρες ) να συμμετέχει στο προεδρείο.


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλοντος και κανείς δεν κάνει λόγο για τις ευεργετικές συνέπειες της ανάπτυξης των μέσων σταθερής τροχιάς

Παγκόσμια μέρα περιβάλοντος χτες 5 Ιουνίου και όσα εγχώρια portal και αν ψάξαμε κανένα δεν έκανε λόγο για τον ρόλο των Μέσων Σταθερής Τροχιάς στην προστασία του περιβάλοντος αλλά και στις δυνατότητες που παρέχουν για την οικονομική ανάπτυξη που όλοι ζητούν!
Κορυφαία η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ ,που έκανε λόγο για όλα τα άλλα , αλλά όχι για τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και ιδιαίτερα για τον σιδηρόδρομο που αποτέλεσε το γρανάζι της πρώτης αλλά και δεύτερης βιομηχανικής ανάπτυξης και που σήμερα θα μπορούσε να προσφέρει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.Τον σιδηρόδρομο που αποτέλεσε πριν 100 χρόνια τον πυρήνα ίδρυσης της ΓΣΕΕ, ΓΣΕΕ  η οποία σήμερα ξέχασε να τον αναφέρει παρά το ότι το μέσο βάλεται πανταχώθεν.....

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Επιστολή Χρήστου Γυλού προς μηχανοδηγούς - τεχνίτες μηχανοστασίων

Ο συνάδελφος μηχανοστασιάρχης Χρήστος Γυλός , που υποχρεωτικά μεταταχθηκε πέρυσι τέτοια εποχή  σε υπηρεσία του Δημοσίου , μας έστειλε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή .

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΣΕ


Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση γίνεται αύριο Τετάρτη 6-6  στις 16.30 στα γραφεία της ΠΟΣ , Κάνιγγος 6,  με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τον ΟΣΕ .
Το στέκι δημοσιεύει την πρόσκληση που μας απεστάλη πριν από λίγο με mail και θα προσπαθήσει να δώσει το παρόν στην εκδήλωση για να ενημερώσει τους μηχανοδηγούς για  όσα ειπωθούν.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.

Κάνατε φορολογική δήλωση ; (Ας μας πουν όσοι στηρίζουν το μνημόνιο τι πληρώνουν φέτος !)

Φωτιά στο οικογενειακό εισόδημα – Με διπλάσιο φόρο τα εκκαθαριστικά της εφορίας “τρώνε” 2 και 3 μισθούς
350.000 εκκαθαριστικά φωτιά πήραν το δρόμο για αντίστοιχους πολίτες-παραλήπτες που θα δουν φέτος τους φόρους και δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους.
Κατά μέσο όρο ο επιπλέον φόρος που αναλογεί σε κάθε έναν από τους πολίτες με εισοδήματα μέχρι και 15.000 ευρώ και χωρίς καμία ιδιοκτησία ακινήτου είναι 700 ευρώ!!!

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

6 μήνες μετά ακόμη βραδυπορία 6 χλμ στον Προαστιακό Αθηνών

Πρόκειται για την βραδυπορία 6 χλμ στο σημείο 0 που υπάρχει εδώ και 6 μήνες και κανείς αρμόδιος ΔΕΝ ενδιαφέρεται να επιδιορθώσει.
Μια βραδυπορία στην αλλαγή προς και από το σταθμό ΣΚΑ- Αχαρναί που σίγουρα θα γίνει μόνιμη από την αδιαφορία των υπευθύνων .Και το ερώτημα αφορά και τον δικό μας Υπηρεσιακό μηχανισμό , που μεταθέτει την ευθύνη στο προσωπικό έλξης   για την διέλευση από  ένα σημείο όπου διέρχονται καθημερινά πάνω από 200 φορές ,αμαξοστοιχίες Προαστιακού.

Την Τετάρτη τελικά η συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα

Για την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 13.30 μετατέθηκε η συγκρότηση του ΔΣ της ΠΕΠΕ σε σώμα.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τελικά στα γραφεία της ΠΟΣ , Κάνιγγος 6.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΣΕ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΣΕ ....
«Η ΝΔ στην παρουσίαση προγράμματος 18 σημείων για ανάκαμψη και απασχόληση, χτες, αναφέρεται στο σημείο 16 στην αποφασιστική προώθηση αποκρατικοποιήσεων  με ιδιαίτερη αναφορά στον ΟΣΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ευχαριστήρια επιστολή απο ΝΕΑ ΕΛΞΗ


Το αποτέλεσμα των εκλογών στις 28 & 29 Μαΐου ανέδειξε την ΝΕΑ ΕΛΞΗ σαν πρώτη δύναμη.Η ΝΕΑ ΕΛΞΗ νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που με την προτίμησή τους την εμπιστεύτηκαν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.


Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Δεν πληρώνονται ρεπό στις 16 Ιούνη

Πληροφορηθήκαμε ότι δόθηκε εντολή για να μην πληρωθεί τις δεδουλευμένες αναπαύσεις Μάη η έλξη στις 16 Ιούνη.
Θα ενημερώσουμε αν προκύψει κάποια αλλαγή, αφού πρόκειται για προκλητική ενέργεια. η οποία ελπίζουμε  μην έχει σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών της ΠΕΠΕ.

Το δράμα... της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις κλοπές καλωδίων και το μέλλον του ελληνικού σιδηρόδρομου!

Και πάλι κλέψαν χτες τα αντίβαρα στον Προαστιακό Αθήνας στο ίδιο σημείο ! (υπάρχει βραδυπορία 40 χλμ μεταξύ 27 κ 33 χλμ !!!).
Σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου, όπως αυτό μπορεί να εκφραστεί μέσα από τις εταιρείες του χώρου (ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ), τα πολλαπλά περιστατικά κλοπών

Το επίμαχο σημείο απο την χτεσινή παρουσίαση του κ.Σαμαρά

 Το επίμαχο σημείο (προκάλεσε όλα τα σημερινά Δελτία Τύπου ) απο το Εθνικό Σχέδιο Εξόδου απο την Κρίση της Νέας Δημοκρατίας.
Δέκατο έκτο: Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης. Για παράδειγμα, το λειτουργικό κομμάτι των σιδηροδρόμων. Για το οποίο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και Γάλλοι και Ρώσοι και Κινέζοι. Γιατί οι σιδηρόδρομοι

Δελτία Τύπου απο ΔΑΚΕ

Δημοσιεύουμε τα Δελτία Τύπου που λάβαμε απο Γραμματείες της   ΔΑΚΕ > Κίνησης , Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελλοπονήσου ,Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Λαρισαικός, Σωματείου Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών ΟΣΕ,Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΣΕ.
Αφορμή για τα Δελτία Τύπου , η αναφορά στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ , απο τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Δελτίο Τύπου Γραμματείας ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Δυστυχώς για τον πολιτικό φορέα που λέει ότι εκφράζει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό δεν έπεισε πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, και αφού δεν κατάλαβε τίποτα από την ψήφο του ελληνικού λαού, και το μήνυμα δεν ελήφθει, συνεχίζει να μην πείθει και να αοριστολογεί.