Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

48ωρη Γενική Απεργία στις 6 κ 7 Νοεμβρίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της, αξιολογώντας τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό και τα νέα βάρβαρα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που προωθούνται για ψήφιση στη Βουλή, αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ως εξής:

ΔΕΝ πέρασε η τροπολογία για τους δημοσιογράφους και την ένταξη στον ΕΟΠΠΥ

Χωρίς πολιτική νομιμοποίηση πλέον η παραπαίουσα Κυβέρνηση  Σαμαρά αφού σε βασικά άρθρα δεν υπήρξε πλειοψηφία των 151....
Πρόκειται για το άρθρο 4 του πολυνομοσχεδίου για το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ που υπερψηφίστηκε από 146 Βουλευτές επί 293 παρόντων.Tελικά ΔΕΝ πέρασε ούτε αυτό...
Νόμος του Κράτους μετά τα 148 ΝΑΙ για το άρθρο 2 η μείωση της ελάχιστης συμμετοχής του Κράτους σε ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας.
Ουσιαστικά μετά τη σημερινή ψηφοφορία τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση η ψήφιση των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα.
Μπορούμε να νικήσουμε ! Αυτό είναι το μήνυμα .

ΟΛΟΙ στα Προπύλαια στις 18.30


Δίνουμε το παρών σήμερα στο σημερινό συλλαλητήριο στις 18.30 στα Προπύλαια.
Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας , ΟΧΙ στα νέα μέτρα που  γυρίζουν δεκαετίες πίσω τους εργαζόμενους , ΟΧΙ στην περαιτέρω μείωση των μισθών μας , ΟΧΙ στην αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια της εγχώριας τρόικας που στο όνομα μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης που θα έρθει το....2016 θέλει να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και τις ζωές μας.

Πώς μεθοδεύτηκε η παρακμή του ΟΣΕ

Στα ευρωπαϊκά παραδείγματα, ο ιδιωτικοποιημένος σιδηρόδρομος κοστίζει στον κρατικό κορβανά υπερδιπλάσια από όσα δίνει. 
Ο ΟΣΕ συκοφαντήθηκε όσο καμιά άλλη δημόσια επιχείρηση. Όπως πάντα, στηn μπούκα του κανονιού βρέθηκαν οι εργαζόμενοι, είτε ως συλλήβδην απατεώνες που επέδραμαν τις αφέγγαρες νύχτες στις προμήθειες για να τις ξαφρίζουν, είτε ως διακινητές «μαύρων» τρένων, είτε ως

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μόνοι οι νέοι μηχανοδηγοί σε καθεστώς ΒΑΕ - Όλη η απάντηση απο το ΙΚΑ

Κλικ για μεγέθυνση


Στην φώτο αριστερά η απαντητική επιστολή .
Το ΙΚΑ απάντησε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με το αν οι παλαιά ασφαλισμένοι μηχανοδηγοί ( Σε ΤΑΠ-ΟΤΕ) εντάσσονται στο καθεστώς ΒΑΕ του ΙΚΑ .Στην απάντηση γίνεται σαφές ότι





Ανακοίνωση απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών

Κλικ για μεγέθυνση

Να στείλουμε στον αγύριστο ΑΜΕΣΑ αυτούς που σχεδιάζουν την καταστροφή της ζωής μας καλεί τους σιδηροδρομικούς με σημερινή ανακοίνωση του το Δίκτυο Σιδηροδρομικών.

Με μια αναλυτική περιγραφή των μέτρων για το τι μας περιμένει μετά την ολοκλήρωση της επαναδιαοραγμάτευσης απο την Κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Ολο το νέο μνημόνιο ...Τον Νοέμβρη μεταφέρονται απο ΟΣΕ στο κράτος ROSCO και ΓΑΙΑΟΣΕ


Στην σελίδα 46 όσα προβλέπονται για τους σιδηροδρόμους (Διαβάστε παρακάτω), στην σελίδα 47 αναφορά για το ενιαίο μισθολόγιο και τις ΔΕΚΟ (με την υποσημείωση ότι η σημερινή προσαρμογή γίνεται με το άρθρο 31 με τον Ν.4024 , πράγμα που αλλάζει για να πάμε στα 1900Ε μεικτά Μέσο Όρο ) στην σελίδα 48 το

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ 30/10/2012

Κλικ για μεγεθυνση
Σημερινό Δελτίο Τύπου της ΠΟΣ με το οποίο καλεί σε συμμετοχή τους σιδηροδρομικούς στο αυριανό (31/10) αγωνιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια στις 18.00

Η μαζική παρουσία των σιδηροδρομικών τονίζει η ΠΟΣ κρίνεται απαραίτητη για την ανατροπή των αδιέξοδων κυβερνητικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Με την συμμετοχή μας και την παρουσία μας

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές 

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων

Νέα διαδικασία προβλέπεται πλέον για την εκλογή εκπροσώπου εργαζομένων στα ΔΣ των ΔΕΚΟ.(άρα και σε ΟΣΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Στον Ν.3965/2011 και στο άρθρο 14 ορίζεται η ακόλουθη διαδικασία.

28η 1940:Ένα ευχαριστώ για όσους θυσιάστηκαν, ένα μάθημα για τους "νοσταλγούς" του σκότους


72 χρόνια μετά το Έπος του 1940, την Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε απέναντι στις χιτλερικές ορδές κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι στην Ελλάδα θα υπήρχαν δυνάμεις που θα υποστήριζαν τους ναζιστικούς- φασιστικούς χαιρετισμούς έχοντας το θράσος να πουλάνε “εθνικισμό” και πατριδοκαπηλία.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ο «εκτροχιασμός» των ιδιωτικοποιημένων σιδηροδρόμων

Απο το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Σέλμπι της Αγγλίας
 το 2001
Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο βρήκαμε ίσως και τι σημαίνει ROSCO («Rolling Stock Operating Company 
Η υιοθέτηση του «βρετανικού μοντέλου» για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλαδή της

Επιστολή φοιτητών Πάτρας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή φοιτητών Πάτρας  προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αίτημα την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στον Προαστιακό που έχει κερδίσει την προτίμηση τους για την μεταφορά στις σχολές τους.Υπενθυμίζουμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προβεί σε αγορά λεωφορείων αστικού τύπου απο τον ΟΑΣΑ και υπάρχει χρόνιο πρόβλημα με την έκδοση άδειας .Αναλυτική η επιστολή >

Προς τον κ. Ζηλιασκόπουλο Αθανάσιο, Διευθύνων σύμβουλο  ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Αξιότιμε κύριε Ζηλιασκόπουλε,

Στοχευμένη δολιοφθορά - Σοβαρές πλέον οι υποψίες για σκοπιμότητες

Το περιστατικό συνέβη προχτές.
Στην γραμμή καθόδου στον Αγ. Στέφανο (έξοδος σταθμού ) παραβιάστηκε το ερμάριο και εκλάπη το κλειδί της χειροκίνητης αλλαγής που οδηγεί στην μόρτα. Αποτέλεσμα ; Στο σημείο να τοποθετηθούν αρπάγες (αφού το κύκλωμα κοκκινίζει αυτόματα ) , ενώ η Τηλεδιοίκηση η οποία μεταξύ Δεκέλειας - Αγ. Στεφάνου είχε σχεδόν αποκατασταθεί τέθηκε και πάλι εκτός και μάλιστα για άγνωστο διάστημα αφού αναζητείται εφεδρικό κλειδί!(Ελπίζουμε μετά την σημερινή ανάρτηση να βρεθεί ).
Να θυμίσουμε εδώ ότι οι εργασίες

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Νέες μειώσεις απο 2 έως 35 % !!!!Πωλείται και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ - 5 χιλιάδες απολύσεις το 2012

Η επαναδιαπραγμάτευση ! Να τους στείλουμε στον αγύριστο Α Μ Ε Σ Α  .
Στην δημοσιότητα το 3ο μνημόνιο της Κυβέρνησης Σαμαρά. Το Αγγλικό κείμενο που διέρευσε  αποκαλύπτει πτυχές που αποτελειώνουν  μισθωτούς  - συνταξιούχους και  άνεργους στο όνομα μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης που θα έρθει το 2016!
Αν αυτό είναι το χειρότερο απο το κακό -απο το οποίο  θα μας γλιτώσει όπως  υπόσχεται η εγχώρια Τρόικα-  , αναρωτιόμαστε ποιο είναι το κακό.....
Αναλυτικά >

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο link με τον Κανονισμό Εργασίας

Πρόβλημα διαπιστώθηκε στην σελίδα αριστερά (ενδιαφέροντα) που έδινε το link για τον Κανονισμό Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε , ενώ δεξιά στην σελίδα μας , υπάρχουν πλέον link για χώρους τους οποίους εμείς παρακολουθούμε καθημερινά  για την αντικειμενική (pressproject, xstefanou , koutipandoras,  Ελληνοφρένεια ) μας ενημέρωση  .
Η προσπάθεια για συνεχή αναβάθμιση της λειτουργικότητας του χώρου μας , του blog των μηχανοδηγών συνεχίζεται  πάντα και με την βοήθεια των αναγνωστών που μας αποστέλλουν καθημερινά  χρήσιμες ιδέες ! 

Κατεβάζουν διακόπτες αν δεν γυρίσει το εισιτήριο στο 1 Ε

Μήπως θα έπρεπε να δούμε το θέμα και οι σιδηροδρομικοί ;
Σε κοινές δράσεις για την αποτροπή των επερχόμενων υπέρογκων αυξήσεων στα εισιτήρια αποφάσισαν να προχωρήσουν τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΜΕΤΡΟ- ΗΣΑΠ-ΤΡΑΜ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σε συνάντησή τους, την Τρίτη 23/10/2012.

Στις 20 Νοέμβρη η Οργανωτική Συνδιάσκεψη ;

Πληροφορηθήκαμε ότι η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης της ΠΟΣ θα είναι γύρω στις 20 Νοεμβρίου ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων εργαζομένων στα ΔΣ των εταιρειών του Ομίλου προσδιορίζονται για τις 28 Νοεμβρίου και αν χρειαστούν επαναληπτικές στις 6 Δεκεμβρίου.
Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεώτερο.

Η εγκύκλιος για την αλλαγή της ώρας

Κλικ για μεγέθυνση
Η χειμερινή ώρα επανέρχεται και έτσι πίσω 1 ώρα γυρίζουν οι δείκτες των ρολογιών την Κυριακή 28 Οκτωβρίου (στις 04.00 το πρωί θα γυρίσουν όλοι τα ρολόγια στις 03.00) .
Δημοσιεύουμε την εγκύκλιο του ΟΣΕ για το πως θα γίνει η αλλαγή της ώρας στα τρένα που θα βρίσκονται στον δρόμο την ώρα της αλλαγής.

Ιδού η ΕΡΓΟΣΕ , ιδού και το πήδημα

   Γράφει ο "Σιδηροδρομικός"
Πριν 1 σχεδόν χρόνο αποκαλύφθηκε ότι, η συμπληρωματική σύμβαση της σήραγγας του Καλλιδρόμου που ανατέθηκε σε κοινοπραξία στην οποία μετείχε και η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (συμφερόντων Μπόμπολα), έγινε... απολύτως εσπευσμένα και με εμφανή την "πρεμούρα" της Διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ να ανατεθεί η εν λόγω σύμβαση (πλησίαζε η Πρωτοχρονιά βλέπετε...). Λίγους μήνες μετά, ο πολύς Βορίδης (αυτός που θέλει να χάσει ο κοσμάκης το σπιτάκι του λόγω χρεών...) φρόντισεκαι εξαίρεσε τους τεχνικούς της ΕΡΓΟΣΕ από το πλαφόν των 1900 ευρώ που όριζε το ενιαίο μισθολόγιο, επαινώντας τους

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Θ. Λεβέντης > Βιασμός της Δημοκρατίας !

Κλικ για μεγέθυνση
Από τα σημερινά Επίκαιρα .

Δήλωση του Πρόεδρου της ΠΟΣ Θανάση Λεβέντη , που κάνει λόγο  για βιασμό της δημοκρατίας από την στιγμή που η εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό Κυβέρνηση της χώρας πρέπει να συνεννοείται με την τρόικα για κάθε σοβαρό ζήτημα.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στον ΟΣΕ σήμερα με τις πανάκριβες εργολαβίες που θα στοίχιζαν στον  Έλληνα φορολογούμενο πολύ λιγότερα αν

Προτάσεις για το τρένο στην Πελλοπόνησο

Την αξιοποίηση του μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου ζητούν 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι Θαν. Πετράκος, Κ. Ζαχαριάς και Δ. Κοδέλας. Αναφερόμενοι στις επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, σημειώνουν ότι η απόφαση να κλείσει το δίκτυο είναι περίεργη γιατί

Πάρτι εκατομμυρίων για ΕΡΓΟΣΕ - ΑΚΤΩΡ

Ημιτελή τούνελ, υπερπιστοποιήσεις έργων και εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εκταμιεύθηκαν με τον πλέον αντισυμβατικό τρόπο, «στοιχειώνουν» το έργο των «χρυσών» σηράγγων στην περιοχή «Λιανοκλάδι-Δομοκός» για την κατασκευή των οποίων η ΕΡΓΟΣΕ (θυγατρική του ΟΣΕ), συνεβλήθη με την εταιρεία, ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., του γνωστού επιχειρηματία, κ. Γιώργου Μπόμπολα.

Ερώτηση στην βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Και εμείς καθημερινά τα γράφουμε , αλλά ποιος ακούει !Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση.
Τα τελευταία 3 χρόνια παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του προαστιακού σιδηροδρόμου με συνεχείς αλλαγές στα εκτελούμενα δρομολόγια με αποτέλεσμα ο κόσμος που εξυπηρετείται και έχει τις δουλειές του στην Αθήνα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για παραπάνω από ένα χρόνο.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τhe Economist: Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το τρένο…

Οι ευρωπαϊκοί σιδηρόδρομοι υπήρξαν επί μακρόν εργαλεία του κράτους. «Μη χτίζετε άλλα οχυρά, χτίστε σιδηροδρόμους», έλεγε ο Πρώσος στρατηγός Χέλμουτ φον Μόλτκε. Όμως, ακόμα και στη σημερινή εποχή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (για την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση πρόσφατα τιμήθηκε με το Νομπέλ Ειρήνης), η ποικιλία των συστημάτων ηλεκτροδότησης και σηματοδότησης και οι κανόνες προστασίας ευνοούμενων παρόχων τούς κάνουν ένα περίπλοκο και αναποτελεσματικό ψηφιδωτό.

Πάτρα: Tαλαιπωρία επιβατών - Δεν δίνουν άδεια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για λεωφορεία αστικού τύπου

Την ανάγκη να αδειοθοτηθεί από το Υπουργείο, η δρομολόγηση λεωφορείων αστικού τύπου από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη σύνδεση από τη στάση του Προαστιακού στον Καστελόκαμπο μέχρι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, επισημαίνει το παράρτημα Πάτρα του Δικτύου Επιβάτης. Όπως αναφέρει η κίνηση έχει αυξηθεί πάρα πολύ και κρίνεται αναγκαία η αλλαγή του τύπου του λεωφορείου, που εκτελεί το δρομολόγιο.

Σχετικά με τεχνικό ασφαλείας - Γιατρό Εργασίας

 Βρήκαμε και δημοσιεύουμε την σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εταιρεία που παρέχει τις υπηρεσίες του τεχνικού ασφαλείας και γιατρού εργασίας για την ενημέρωση των συναδέλφων.
Η σύμβαση υπογράφηκε το Μάρτιο (01.03.2012 )και έχει μονοετή διάρκεια.Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν μετά το πρόσφατο συμβάν στον Δομοκό που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου μας και το αν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υφίστανται .
Θα περιμένουμε και με ενδιαφέρον

Ποιος απαξίωσε τον Προαστιακό της Αθήνας ;

Σημερινές εικόνες από τον Προαστιακό και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού .Οι υπεύθυνοι της εκμετάλλευσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ας τις δουν και ας αναρωτηθούν αν συνέβαλαν με την πλημμελή οργάνωση και την διάλυση της υποστήριξης της Προαστιακής Συγκοινωνίας στο ΜΑΙ στην απαξίωση του μέσου.
Γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει δίκιο όταν με δελτίο τύπου κάνει λόγο για συμβάντα που δεν μπορεί να ελέγξει και να αποκαταστήσει , ωστόσο

Ολοκληρώθηκαν οι συνελεύσεις της ΠΕΠΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συγκεντρώσεις έδρας σε ΜΑΙ και ΜΘ που οργάνωσε η ΠΕΠΕ και στις οποίες συμμετείχαν αρκετοί συνάδελφοι που ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και ανέδειξαν τα τοπικά προβλήματα των μηχανοστασίων.
Αναλυτικότερη ενημέρωση αύριο !

Αναβολή για το Τιθορέα - Δομοκός !

Αναβλήθηκε με χτεσινή απόφαση του Προέδρου κ Δ/ντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ ο διαγωνισμός για την επιδομή και ολοκλήρωση του έργου διπλής γραμμής Τιθορέας - Δομοκού.
Νέα ημερομηνία , Θεού θέλοντος και δόσης χορηγηθείσας επιτρέποντος (αφού τα οικονομικά συμφέροντα επανατοποθετούνται ) η 13/11/2012...
Ευχαριστούμε τον φίλο αναγνώστη για την ενημέρωση.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση Σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ

Δημοσιεύουμε σημερινή ανακοίνωση των σωματείων στην ΣΤΑ.ΣΥ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η ολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, των μισθών και των συντάξεων, η κατάργηση πενθημέρου, η ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, οι απολύσεις, οι περικοπές στην παιδεία και την περίθαλψη, η κατάργηση κοινωνικών παροχών, 

Ως τον Μάρτιο του 2013 περνάει στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Απο metaforespress.gr
Έρχονται αυξήσεις 25% στα εισιτήρια ΟΑΣΑ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στη ΔΕΗ 
Αφότου λυθεί το πρόβλημα με τις κρατικές ενισχύσεις σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕ ανάψει το «πράσινο φως», τότε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα περάσει στον έλεγχο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Αυτό προβλέπεται να γίνει ως τον Μάρτιο του 2013, με το υπουργείο Υποδομών

Αποριες ενος καθημερινου επιβατη του προαστιακου

Δημοσιεύουμε -όπως ακριβώς λάβαμε- επιστολή επιβάτη του προαστιακού .Η επιστολή έχει σταλεί και στην Δ/νση Επιβατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο τον δικαιολογημένα αγανακτισμένο με το χάλι του προαστιακού συμπολίτη μας...
Καλησπερα,
δεν γνωριζω εαν οι σημερινες καθυστερησεις οφειλονται σε προβλημα της υποδομης ......
Το μονο που γνωριζω γιατι το βλεπω με τα ματια μου καθημερινα ειναι οτι

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

«Πράσινο» τρένο για φυσιολάτρες

Αλλάζει η εικόνα του σιδηροδρόμου, ώστε με νέα σχήματα εκμετάλλευσης που θα εφαρμοστούν να αξιοποιηθούν ιστορικές γραμμές και από άγονες που είναι σήμερα να μετατραπούν σε κερδοφόρες, με παράλληλο σεβασμό στο περιβάλλον.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Στα 1900 μεικτά οι μισθοί στις ΔΕΚΟ ; Όλα τα μέτρα του μνημονίου

Κλικ για μεγέθυνση
Θέλουμε κ άλλη επαναδιαπραγμάτευση!
Η τελική συμφωνία με την τρόικα για να μείνουμε στο ευρώ - 3% ως 12% μειώνονται οι συντάξεις και κόβονται τα δώρα - 2 χρόνια πάνω για όλους τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - 2% ως 35% αναδρομικές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια - Πόθεν έσχες για όσους παίρνουν επιδόματα και για τις άγαμες θυγατέρες - Εργασιακά - Τι αλλάζει για τριετίες και αποζημιώσεις.Στα 1900 μεικτά κατά κεφαλή και  με  τις εργοδοτικές εισφορές και απο 01.01.2013 οι μισθοί στις ΔΕΚΟ.....

Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ στους κοινωνικούς φορείς για διαβούλευση

Κλικ για μεγέθυνση
Πρόσκληση για παράλληλη διαβούλευση  στους κοινωνικούς φορείς απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την άρνηση της Κυβερνητικής Πλειοψηφίας να πραγματοποιήσει τον αναγκαίο διάλογο , προκειμένου να ακουστεί η άποψη τους , για την επικείμενη κύρωση πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα καταργεί  το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας (αλλά και άλλα θέματα).
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 1 το μεσημέρι στην αίθουσα 151 της Βουλής και έχει προσκληθεί μεταξύ άλλων και η Π.Ο.Σ. και σωματεία σιδηροδρομικών.
Θα ενημερώσουμε για τα όσα συζητηθούν αύριο .

«Σπάει» στα δύο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

(Απο την Παρασκευή το γράψαμε , αρχίζουν τα όργανα και πάλι για το σιδηρόδρομο)
Την απόσχιση των εμπορευματικών δραστηριοτήτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε μια νέα εταιρεία, με στόχο την επιτάχυνση της αποκρατικοποίησης του σιδηροδρομικού φορέα και την απεμπλοκή της υπόθεσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επεξεργάζεται πλέον το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πάνω από 200.000 διαδηλωτές κατά των νέων μέτρων


Πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ 
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους και κλειστά μαγαζιά υποδηλώνουν την πλήρη διάσταση του λαού με την κυβέρνηση Σαμαρά
Συγκλονιστική από πλευράς συμμετοχής ήταν η χθεσινή διαδήλωση στην Αθήνα εναντίον των νέων εξοντωτικών μέτρων λιτότητας που προωθούν η ΕΕ, το ΔΝΤ και η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Πάνω από 200.000 (!) εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι συμμετείχαν στην πορεία από το Πεδίον του Αρεως και την Ομόνοια ως το Σύνταγμα, καταλαμβάνοντας ουσιαστικά επί ώρες όλον τον ενδιάμεσο χώρο.

Δηλαδή, όταν εγώ λέω, για παράδειγμα, ότι πρέπει να μην πληρώνει ο ελληνικός λαός τον ΟΣΕ, το εννοώ, δεν υπήρχαν συμβατικές υποχρεώσεις.

Ποιος κορυφαίος πολιτικός έκανε αυτήν την δήλωση χτες ;
 Δήλωση που αν την συνδυάσουμε και  με την ψήφιση των επικείμενων μέτρων αντιλαμβανόμαστε όλοι τι περιμένει τους σιδηροδρομικούς τις επόμενες εβδομάδες ....
Και η απάντηση >


Επιμένει ο ΔΙΚΑΜ για τα κυκλώματα εργασίας.Αγνοεί την λέξη ασφάλεια

Προτάσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος για την εκπόνηση νέων κυκλωμάτων εργασίας μέχρι τις 26/10/2012 ζητά ο κ. Ρετσινάς από τα μηχανοστάσια με εσωτερικό έγγραφο που βρήκαμε , ζητήσαμε και δημοσιεύουμε σήμερα.
Να τονίσουμε ότι ο Δ/ντης ΔΙΚΑΜ αγνοεί επιδεικτικά την λέξη ασφάλεια - και όχι τυχαία - στο έγγραφο που κοινοποιεί.Είναι γνωστές άλλωστε οι απόψεις του για τις ώρες μηχανοδήγησης.
Ένα ακόμα σχόλιο είναι ότι μάθαμε τυχαία για το εν λόγω έγγραφο που παρότι έχει κοινοποιηθεί στα μηχανοστάσια από τις 11.10.2012 δεν έχει αναρτηθεί - άγνωστο γιατί - στους πίνακες ανακοινώσεων στα μηχανοστάσια.
Ασφάλεια μια παράμετρος άγνωστη για έναν Διευθυντή Εκμετάλλευσης.Κόστος μια άλλη ένοια που ο ίδιος την ερμηνεύει κατά το δοκούν.(θα έχουμε την ευκαιρία  σύντομα να  αναφερθούμε εκτενώς και με στοιχεία στην εξοικονόμηση κόστους που κάνει ο κ. Ρετσινάς μόνο σε αυτούς που θέλει.)

Κλικ  για μεγέθυνση.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Την Δευτέρα η συνέλευση της ΠΕΠΕ στην Θεσσαλονίκη - Τρίτη στο ΜΑΙ

Όπως είχαμε γράψει την Δευτέρα 22/10 και ώρα 17.00 στον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΠΕΠΕ με θέματα συζήτησης Ενημέρωση , Εξελίξεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ Τοπικά Προβλήματα.
Την Τρίτη 23/10 και την ίδια ώρα στο Κ.Ε.Κ. στην Αθήνα (Α.Ι.Ρέντης),  θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με τα ίδια θέματα.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Απόφαση ''βόμβα'' από το Συμβούλιο της Ευρώπης:Παράνομη η μείωση μισθών στους νέους που επέβαλλε η τρόικα στην Ελλάδα!

Η απόφαση κρίνει ως παράνομες 2 μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά που πήρε η ελληνική κυβέρνηση το 2010 μετά από απαίτηση της τρόικας.
- Παράνομη πλέον θεωρείται η μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα του εθνικού κατώτατου μισθού 
- Παράνομη κρίθηκε επίσης και η παράταση ενός έτους στην δοκιμαστική περίοδο που οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση 
- Το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί πως η μείωση του μισθού στους νέους Έλληνες σημαίνει πως

Για το τρένο της Φλώρινας

*ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΟΥΓΙΑ συγκοινωνιολόγου,καθηγητή ΑΠΘ
Μια καλή μέρα, όχι μόνο για την πόλη της Φλώρινας αλλά και για όλους τους φίλους του σιδηροδρόμου, ήταν η Κυριακή 14 Οκτωβρίου, λόγω της επαναλειτουργίας της σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Φλώρινας, που είχε διακοπεί πριν από περίπου 2 χρόνια.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Λύση Αγροτικής για ΤΡΑΙΝΟΣΕ ;;

Μέσω νέας εταιρείας θα πουληθεί το ενεργητικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
 Αντιδράσεις για την πώληση της Rosco
Tη μεθοδολογία πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας «επιστρατεύει» σύμφωνα με πληροφορίες

Καλύτερα στην υγεία του ο συνάδελφος μας

Τραγικές ελλείψεις στο σύστημα και υγείας διαπίστωσαν οι συνάδελφοι μας....
Όπως γράψαμε και χτες , είχαμε εργατικό ατύχημα στον Δομοκό όταν και κατά την αλλαγή των Δ/Η τραυματίστηκε μηχανοδηγός.
Για προληπτικούς λόγους ο συνάδελφος διανυκτέρευσε χτες στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας , ενώ έχει υποστεί εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο αριστερό χέρι.Σήμερα θα παραμείνει και πάλι κλινίρης - εκτός εντατικής - στο νοσοκομείο , ενώ αύριο αναμένεται το εξιτήριο.
Ενδεικτική της άθλιας κατάστασης που έχει περιέλθει το σύστημα περίθαλψης της χώρας ,

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν γυρίζοντας την πλάτη στους επαγγελματίες συνδικαλιστές

η εικόνα την ώρα της ομιλίας των συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ
μιλάει μόνη της.
Χιλιάδες κόσμου σε όλη την Ελλάδα , διαδηλώνουν σήμερα ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης και φτωχοποίησης των εγχώριων και εξωτερικών Τροικανών.
Δεκάδες χιλιάδες και οι εργαζόμενοι στην σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα.
Μόνο που σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα ότι η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ανεπαρκής, δεν εμπνέει και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή.Αν υπήρχε συνείδηση , βλέποντας τους μερικούς δεκάδες (όπως φαίνονται ξεκάθαρα και  από τις πολλές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) ,

Διαχρονικό σκάνδαλο οι μίζες της «Daimler»

Tο κύριο ενδιαφέρον είχε εστιασθεί στην αγορά - την περίοδο 1995-2003 - από τον ΟΣΕ 36 ντιζελομηχανών από την ADTranz, θυγατρική της Daimler Mercedes Benz.
Σκάνδαλο χωρίς κάθαρση παραμένει για δύο τουλάχιστον χρόνια η υπόθεση με τις «μίζες» της γερμανικής εταιρείας κατασκευής οχημάτων Daimler ΑG,

ΟΛΟΙ και Όλες στην Γενική Απεργία !


Μας εστάλη και δημοσιεύουμε το παραπάνω video για την σημερινή απεργία.Πρόκειται για video του ΣΥΡΙΖΑ με  πλήρη περιγραφή των μέτρων που σχεδιάζονται.Στις φωτογραφίες από τις πορείες υπάρχει και αυτή με τους σιδηροδρομικούς να διαδηλώνουν στο 0.38 για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της πολιτικής  .

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Εργατικό ατύχημα στον Δομοκό

Εργατικό ατύχημα είχαμε πριν απο λίγο στο Δομοκό.
Μηχανοδηγός τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της αλλαγής των Δ/Η.
Ο συνάδελφος μας είναι καλά στην υγεία του και θα διανυκτερεύσει στο Κέντρο Υγείας Λάρισας.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο  και επιστούμε την  προσοχή όλων των σιδηροδρομικών στα μέτρα ασφαλείας αφού η έλλειψη προσωπικού δυσκολεύει την καθημερινή μας προσπάθεια.
Να υπενθυμίσουμε ότι στον σταθμό του Δομοκού εδώ και καιρό δεν υπάρχει

OΛΟΙ στις αυριανές συγκεντρώσεις !

Μπορεί πάρα πολλοί εργαζόμενοι να έχουν χάσει την πίστη τους στα συνδικάτα και να έχουν απογοητευτεί  , μπορεί  η κρίση των θεσμών να έχει επηρεάσει την ίδια τους την λειτουργία και στόχευση.Ωστόσο ο αγώνας των εργατών είναι αυτός που κρίνει πάντα το αποτέλεσμα.
Και δεν μπορεί να επιτρέψουμε να περάσουν αυτά τα μέτρα.
ΟΛΟΙ αύριο στους δρόμους να πυκνώσουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Η προ - συγκέντρωση της ΠΟΣ  είναι στην Κάνιγγος στις 10.30 , της ΓΣΕΕ στις 11.00 στο Πεδίο του Άρεως και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30.(Ζητάμε συγνώμη γιατί από λάθος στο σκανάρισμα της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ - Σιδηροδρομικών δεν φαινόταν η ώρα της συγκέντρωσης).
Στην Θεσσαλονίκη >

Κάλεσμα ΠΕΠΕ

Η Π.Ε.Π.Ε. καλεί τους μηχανοδηγούς να δώσουν το παρών στις αυριανές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι κατά τόπους Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.
Για την έδρα της Αθήνας η προ συγκέντρωση είναι στα γραφεία της ΠΟΣ , Κάνιγγος 6 και ώρα 10 το πρωί.
Επίσης σύμφωνα με την απόφαση στο τελευταίο ΔΣ , συγκαλούνται συγκεντρώσεις έδρας την ερχόμενη Δευτέρα 22/10/2012 στην Θεσσαλονίκη και ώρα 17.00 και την Τρίτη 23/10 στο ΜΑΙ την ίδια ώρα.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Οι αποφάσεις της ΠΕΠΕ στην σημερινή συνάντηση

Η απόφαση του χτεσινού Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας που εκφράστηκε στην σημερινή συνάντηση με τον ΔΙΚΑΜ είναι ότι

Η αλήθεια για τον ΔΙΚΑΜ

Κύριε Ρετσινά ,καλό θα είναι να μην προκαλείτε την κοινή λογική στην δύσκολη αυτή εποχή για όλους τους εργαζόμενους , άνεργους και συνταξιούχους .
Αν και η αρνητική διαφήμιση δεν παύει να είναι διαφήμιση στις εποχές μας , είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον Δ/ντη ΔΙΚΑΜ Ρετσινά Χ,  μετά τα όσα πληροφορηθήκαμε ότι συνέβησαν στην σημερινή συνάντηση με την ΠΕΠΕ  και την αναφορά στο στέκι της έλξης , το blog των μηχανοδηγών και τον χαρακτηρισμό του ως συνταξιούχου.
Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στον κ. Ρετσινά  ότι

ΔΙΚΑΜ > Δεν είδα τίποτα , δεν ξέρω τίποτα , φταίνε οι άλλοι (και το μνημόνιο)

Αυτός θα μπορούσε να είναι και ο τίτλος μετά την σημερινή συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον Δ/ντη κ. Ρετσινά που δεν ήξερε τίποτα , δεν είδε τίποτα , τα έλεγε για το ΣΚΑ (....) και για όλα φταίνε οι υπόλοιποι Διευθυντές που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.
Ζήτησε και από τον συνάδελφο Γενιδούνια να μην τον αναφέρει το στέκι της έλξης σαν συνταξιούχο.
Λεπτομέρειες ( αλλά και η απάντηση από το στέκι της έλξης)  από την συνάντηση αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση μας για το τι ειπώθηκε αναλυτικά.

Ανακοίνωση ΠΕΠΕ

Αθήνα ,  15/10/2012         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συνάδελφοι - συναδέλφισες ,

Θανάσης Λεβέντης: «Ο σιδηρόδρομος λειτουργεί πλέον σε οριακό σημείο»

Συνένετευξη του Προέδρου της ΠΟΣ στο metaforespress.gr
Στα πρώτα «θύματα» των μνημονιακών πολιτικών είναι ο σιδηρόδρομος. Αυτό υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στο metaforespress.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Αθανάσιος Λεβέντης.Ο πρόεδρος της ΠΟΣ, αφού επισημαίνει ότι ο σιδηρόδρομος λειτουργεί πλέον σε οριακό σημείο, καλεί την Πολιτεία να δώσει το έναυσμα για μια «επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου μ’ εμπιστοσύνη στο εξειδικευμένο προσωπικό που έχει απομείνει».

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών


Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για την απεργία της 18ης Οκτώβρη.


Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση




Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία Μέλη της, συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 18/10/2012 και στα συλλαλητήρια που αποφάσισαν η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα σε όλους τους Νομούς της χώρας.

Δελτίο τύπου ΣΕΗΕΚ για την αυριανή στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ

Μας εστάλη και δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου από το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων για την αυριανή προειδοποιητική στάση εργασίας.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έξαρση φαινομένων που καταλήγουν σε περιστατικά εγκληματικών ενεργειών σε βάρος του προσωπικού της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Ειδικά τον τρέχοντα μήνα, συμβαίνουν στην Εταιρεία γεγονότα που αφορούν στη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων (ήδη δύο συνάδελφοί μας νοσηλεύονται με βαριές κακώσεις!...)

Σχετικά με τις ακολουθίες

Κλικ για μεγέθυνση
Λάβαμε και δημοσιεύουμε έγγραφο της Δ/νση Κυκλοφορίας σχετικά με το θέμα της διαδικασίας διαδοχής των αμαξοστοιχιών.
Όπως μπορεί κάποιος να διαβάσει , καλείται το προσωπικό να τηρεί αυστηρά τις προβλεπόμενες διαδικασίες στην κυκλοφορία αφού οι τηλεδιοικήσεις έχουν βγει εκτός στο μεγαλύτερο κομμάτι του δικτύου .
Το θέμα είναι ότι στην περίπτωση αυτή , ίσως θα πρέπει να ανοίξουν και επιπλέον ενδιάμεσοι σταθμοί (πχ Αλίαρτος - Ν.Πόροι ) για να αποφεύγονται καθυστερήσεις ενώ στο Οινόη - Αθήνα αυτές θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.....
Άλλη μια  απόδειξη του ότι τα τρένα κινούνται χάρη στην εμπειρία και το φιλότιμο του προσωπικού.

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΠΕΠΕ - Αύριο συμβούλια Διοικήσεων στην ΠΟΣ

Συνεδριάζει σήμερα στις 11.30 το Διοικητικό Συμβούλιοπ του Σωματείου μας ( δείτε τα θέματα εδώ) ενώ αύριο η ΠΟΣ συγκαλεί Συμβούλιο Διοικήσεων των Σωματείων.
Θα ενημερώσουμε αργότερα για ότι συζητηθεί.

Η Τουρκία επενδύει στο σιδηρόδρομο και τα Logistics. Κάτι ξέρει…

Της Βάσως Βεγιάζη - metaforespress.gr
Αν και ο σιδηρόδρομος στην Τουρκία υστερεί σε αναπτυξιακές υποδομές, εξαιτίας του μεγέθους της χώρας, το κράτος επενδύει μαζικά στην βελτίωσή τους, προκειμένου να αυξήσει τις ροές της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.
Για το σκοπό αυτό, το 2012, η Τουρκία αύξησε κατά 62% τις επενδύσεις σε σιδηροδρομικές υποδομές, σε σύγκριση με το 2011 και κατά 32% τις επενδύσεις σε υποδομές logistics.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώνεται η ανακαίνιση της αίθουσας αναμονής στο ΜΑΙ

Ολοκληρώνεται τις προσεχείς μέρες η ανακαίνιση του χώρου αναμονής των μηχανοδηγών στο ΜΑΙ.
Η ανακαίνιση έγινε με πολύ μικρό κόστος και με προσωπική προσπάθεια και εργασία μηχανοδηγών.
Μια ποιο φωτεινή καθημερινότητα για όλους εμάς που εργαζόμαστε στο ΜΑΙ , αφού η τελευταία ανακαίνιση είχε γίνει πολλά χρόνια πριν.
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους Καλόπουλο Μάνθο , Κλειδαρά Αντώνη και Πρασσάκη Νίκο που εργάστηκαν για το αποτέλεσμα που φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Το τρένο όρος ζωής...

Φλώρινα Πόλη του τρένου
Ξανασφύριξε το τρένο πριν από μερικές ώρες στην ακριτική Φλώρινα.
Για τους κατοίκους αυτής της περιοχής το τρένο είναι όρος ζωής  και για εμάς  μια  απόδειξη του τι  μπορεί να πετύχουν οι τοπικές κοινωνίες και οι ενεργοί πολίτες  όταν εργάζονται για το καλό του τόπου τους.
Επόμενος στόχος - Πελοπόννησος  
Πύργος - Πάτρα - Καλαμάτα  και Ναύπλιο θα πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσουν.

Συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ - DB Schenker εντός της εβδομάδας !

Η πρώτη συμφωνία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων με ιδιώτη Operator 
Tην επόμενη εβδομάδα θα υπογράψουμε συμφωνία για διασυνοριακές υπηρεσίες με την DB Schenker για την παροχή υπηρεσιών έλξης . Για το σκοπό αυτό ο φορέας εκμετάλλευσης  θα μας προσφέρει υπηρεσίες έλξης  για τις μεταφορές μας στην Βουλγαρία και Ρουμανία και εμείς θα προσφέρουμε αντίστοιχες υπηρεσίες στην Ελληνική επικράτεια δήλωσε ο κ. Ζηλιασκόπουλος  Δ/νων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά την διάρκεια του συμποσίου 

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Χαμηλότερα τα εισιτήρια απο αυτά του ΚΤΕΛ για Φλώρινα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η απλή μετάβαση Θεσσαλονίκη - Φλώρινα θα κοστίζει 10 ευρώ (9 ευρώ για το Αμύνταιο) και το εισιτήριο μετ' επιστροφής 16 ευρώ (14,40 ευρώ για το Αμύνταιο).
Την ίδια στιγμή, είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΤΕΛ Φλώρινας κοστολογεί στα 15,6 ευρώ το απλό εισιτήριο του λεωφορείου και 24 ευρώ το εισιτήριο επανόδου.

Δεν είναι φάρσα....

Κλικ για μεγέθυνση
Απίστευτες εικόνες είδαμε χτες όσοι περνάγαμε με τρένα από την Ιερά Οδό.Μάλιστα οι ενδιάμεσοι σταθμοί καλούσαν τους διερχόμενους συρμούς να προσέχουν για την συγκέντρωση πολιτών δίπλα στην διάβαση.
Φανταστήκαμε ότι θα επρόκειτο για διαμαρτυρία κατοίκων σχετικά με τα επικείμενα μέτρα ή θέματα του σιδηροδρόμου.
Αντί όμως για αυτό είδαμε συγκεντρωμένο κόσμο και   ΜΑΤ να περιφρουρούν θεατρική παράσταση στην Ελλάδα του 2012.
Οι μεν συγκεντρωμένοι απαγόρευαν την έναρξη της , τα δε ΜΑΤ προσπαθούσαν (...)να επιβάλουν την τάξη.
Στην δημοκρατία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.
Κανείς όμως δεν μπορεί με νταηλίκι να επιβάλει την δικιά του στερώντας την ελευθερία λόγου και έκφρασης της διαφορετικότητας των υπολοίπων.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και δεν πρόκειται πλέον περί φάρσας.

Σχετικά με την ετήσια κανονική άδεια (προσαύξηση 1 ημέρας)

Κλικ για μεγέθυνση
Δημοσιεύουμε για την ενημέρωση των συναδέλφων εγκύκλιο της Διεύθυνσης Προσωπικού ΟΣΕ με θέμα την Προσαύξηση της Κανονικής άδειας μετά απο 25 ετή εργασία.

Μετά την προσαρμογή των εσωτερικών κανονισμών στην Εργατική Νομοθεσία προκύπτει όπως διαβάζουμε και στην εγκύκλιο αριστερά ,προσαύξηση 1 ημέρας στην ετήσια κανονική άδεια όσων έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια προϋπηρεσίας.
Κάποιος που έχει δηλαδή έχει συμπληρώσει 25 χρόνια υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας θα δικαιούται 26 εργάσιμες μέρες άδεια.

Θετικά μηνύματα από την ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις σε ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Από metaforespress.gr
Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις σε ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πιθανότατα, η ΕΕ θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εξυγίανση, χωρίς νομικές αγκυλώσεις, του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Χειροπιαστές πλέον οι αποδείξεις της διάλυσης του Προαστιακού Αθήνας

Την ώρα που τα έσοδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να ανεβαίνουν  , πληροφορηθήκαμε από συνάδελφο ότι  στο διαδίκτυο επιβάτες του Προαστιακού Αθηνών κάτοχοι ετησίων καρτών που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ , απηυδισμένοι από την διάλυση που έχει επέλθει την τελευταία τριετία στο πολύπαθο μέσο αλλά και την αδιαφορία για την μείωση του κόστους μετακίνησης , ετοιμάζονται να κινητοποιηθούν και μεταξύ των εναλλακτικών σεναρίων που εξετάζουν είναι και η αίτηση προσφοράς στο ΚΤΕΛ για ανταγωνιστικές τιμές.Πράγμα που θα σημάνει σοβαρή απώλεια εσόδων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναδιάταξη του συνδικαλιστικού κινήματος- Του Α. Κολλά

Βρήκαμε στην Αυγή άρθρο του Α.Κολλά για την αναδιάταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.Επειδή το θέμα της Οργανωτικής Αναδιάρθρωσης της ΠΟΣ είναι κοντά δημοσιεύουμε τις απόψεις του μέλους της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ.
Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του ατόμου και των ανθρώπων δίπλα του, μεταξύ ομάδας και κοινωνίας...
Μεταξύ χειρωνακτικής και διανοητικής εργασίας. Άρα ο στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να ξανασυναντήσει τις πιο βαθιές φιλοδοξίες της εργατικής τάξης μέσα από καθημερινούς αγώνες ενάντια στην απληστία της αγοράς.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Συνεδρίαση ΔΣ ΠΕΠΕ

Την ερχόμενη Δευτέρα 15/10/2012 και ώρα 11.30 στα γραφεία της ΠΟΣ θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΕΠΕ με θέματα >

«Φωτιά» της ΕΕ στη σύμβαση ΟΛΠ-Cosco, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις λιμένων

Αρχίζει και αποκαλύπτεται η χαριστική σύμβαση της υποτιθέμενης πετυχημένης ιδιωτικοποίησης που τελικά ήταν ένα ακόμα ξεπούλημα ! Διαβάστε για να διαπιστώσετε τα πλεονεκτήματα των ιδιωτικοποιήσεων αυτού του είδους για τους <<επενδυτές>>!
Η Κομισιόν ξεκίνησε και επισήμως έρευνα για τα φορολογικά πλεονεκτήματα που δίνονται με τη συγκεκριμένη σύμβαση παραχώρησης, τα οποία, κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνιστούν κρατική στήριξη. 

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση ΔΙΚΑΜ με Πρόεδρο κ Αντιπρόεδρο ΠΕΠΕ

Στο γραφείο του ΔΙΚΑΜ βρέθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος του σωματείου μας Τουρλής Βασίλης και ο Αντιπρόεδρος Γενιδούνιας Κώστας.

Είναι επίσημο ! 14/10 ξεκινά η Φλώρινα !

Σημερινό Δελτίο Τύπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι από τη Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 θα επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη– Αμύνταιο- Φλώρινα, καθώς μετά από συντονισμένες προσπάθειες της εταιρίας και στο πλαίσιο σημαντικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών από ενδιαφερόμενους φορείς και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας θα είναι πλέον βιώσιμη.

Νέα γενική απεργία στις 18 Οκτωβρίου από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Νέα γενική πανεργατική απεργία προκήρυξαν ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ για τις 18 Οκτωβρίου. Αυτήν την ώρα το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο παραχωρεί Συνέντευξη Τύπου στην οποία μάλιστα ανακοινώθηκε ότι ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ στις 16 Οκτωβρίου θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

14 Οκτωβρίου ξεκινά η Φλώρινα

Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση που έχουμε αφού σχεδιάζονται τα κυκλώματα έλξης .
Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν για τους ακρίτες μας !

Η τύχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των Ναυπηγείων «παίζεται» στις Βρυξέλλες

Του Φώτη Φωτεινού-metaforespress.gr
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, όπου - μεταξύ άλλων - θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο για θέματα Ανταγωνιστικότητας, Joacquin Almunia.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τι θα έλεγα στη Μέρκελ !


Επτά έλληνες πολίτες από διαφορετικούς κοινωνικούς χώρους σε ένα φανταστικό τετ α τετ με την Καγκελάριο της Γερμανίας.

Αναμεσά τους και ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Θανάσης Λεβέντης.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο στέκι της έλξης>
Με την γερμανίδα Καγκελάριο ήδη στην Αθήνα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μαζί με τα συνδικάτα, να προετοιμάζουν συγκεντρώσεις αποδοκιμασίας της ευρωπαϊκής πολιτικής της, το σκηνικό παραμένει
εκρηκτικό.

Mεγάλη συμμετοχή για την ανατροπή

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Φωτογραφία άπο την πορεία των σιδηροδρομικών προς το Σύνταγμα.

Προτάσεις συνταξιούχου......

Προσέξτε πρόταση συνταξιούχου , εν ....ενεργεία στελέχους.Γιατί μπορεί η ανεργία να φτάνει το 30% (ξεπερνώντας στους νέους το 55 %) αλλά οι φωτεινοί παντογνώστες που φτάσανε τον σιδηρόδρομο σε αυτά τα χάλια είναι πάντα χρήσιμοι.Ίσως για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα με ένα σοβαρό ατύχημα που προκαλούν να συμβεί με τις επικίνδυνες προτάσεις που κάνουν.
Η πρόταση λοιπόν του εν λόγω μεγαλοστελέχους , λέει ότι μηχανοδηγός θα ξεκινάει μετά από 8ωρη νυχτερινή βάρδια ( στις 8 ώρες και 20 λεπτά θα ξανά-πιάνει χειριστήρια !)να πάει δρομολόγιο μεταφέροντας εκατοντάδες ψυχές σε ένα δίκτυο γιαπί.(Προαστιακός , Αεροδρόμιο - Κιάτο)
Αυτές οι προτάσεις γίνονται από αυτούς

Aνακοίνωση Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας βαίνει επιδεινούμενη τα τελευταία 3 έτη, γεγονός που ούτε η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει, αφού ετοιμάζεται να επιβάλλει πλειάδα μέτρων αντικοινωνικού χαρακτήρα, σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Ανακοίνωση Σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την κοινή ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ
Η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελάριου σηματοδοτεί την ολοκληρωτική υποταγή της χώρας μας στην εκβιαστική απαίτηση των ξένων κατακτητών για αποδοχή των νέων βάρβαρων μέτρων που λεηλατούν ξανά μισθούς και συντάξεις.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Και ο ....συνταξιούχος το χαβά του...

Και φυσικά την ώρα που ο κόσμος της εργασίας βάλλεται από παντού , ο γνωστός ...εν ενεργεία συνταξιούχος που   -αφού φρόντισε πρώτα να εξασφαλίσει την σύνταξη του- , έσωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά ... και την χώρα υπερασπιζόμενος την πολιτική των μνημονίων που στείλαν συναδέλφους μας  μετατασσόμενους στα νοσοκομεία και στα μουσεία , συνεχίζει τον γνωστό και πάντως αδιέξοδο χαβά του.
ΔΕΝ θα του κάνουμε όμως  την χάρη .
Προέχει η Μέρκελ και μετά θα ασχοληθούμε με τα όσα μαθαίνουμε από Καρόλου μεριά.

Μας φοβούνται!! ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε. Σήμερα και αύριο ΟΛΟΙ μαζί στους δρόμους

Στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας εν όψει της επίσκεψης της Angela Merkel, η αστυνομία απαγορεύει τις συναθροίσεις στο κέντρο της Αθήνας!
Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από την ΕΛ.ΑΣ. και την απάντηση της ΓΣΕΕ που καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν δυναμικά στο δρόμο.
Αναλυτικότερα >


Δελτίο Τύπου ΠΟΣ

κλικ για μεγέθυνση
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και οι Σιδηροδρομικοί της Αττικής συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 12.00’ - 15.00’ με στόχo την ανατροπή των Mνημονιακών πολιτικών που οδηγούν την κοινωνία δεκαετίες πίσω.
Για τη διευκόλυνση των πολιτών που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, οι συνάδελφοι της Αττικής που εμπλέκονται στην Κυκλοφορία και μόνο αυτοί, δεν θα συμμετέχουν, για την καλύτερη πρόσβαση στο Σύνταγμα.

Ανακοίνωση - Κάλεσμα ΠΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ 
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και οι Σιδηροδρομικοί της Αττικής συμμετέχουμε στην «υποδοχή» της κυρίας Μέρκελ στη χώρα μας, μαζί με την Γ.Σ.Ε.Ε., την ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Πλατεία Συντάγματος την Τρίτη ώρα 13.00’.
 Σε συνεννόηση με τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς και για τη διευκόλυνση των πολιτών που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, οι συνάδελφοι της Αττικής που εμπλέκονται στην Κυκλοφορία και μόνο αυτοί, δεν θα συμμετέχουν, για την καλύτερη πρόσβαση στο Σύνταγμα.

Ποιους ασφαλισμένους πιάνει το όριο των 67- Αναλυτικοί πίνακες

Για τα ειδικά ταμεία.Κλικ
για μεγέθυνση
Η αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο έτη (από τα 65 στα 67) αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων στα όρια συνταξιοδότησης όλων των ενδιάμεσων περιπτώσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το όριο ηλικίας για την καταβολή μειωμένης σύνταξης θα αυξηθεί από τα 60 στα 62 έτη. Ανάλογη θα είναι η αύξηση σε όλα τα λεγόμενα «ενδιάμεσα» όρια ηλικίας, ενώ συζητείται μόνο η «διάσωση» όσων ασφαλισμένων θεμελιώνουν εφέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα. 

Όλοι μαζί μπορούμε

Σημερινή ανακοίνωση - πρόσκληση από το Δίκτυο Σιδηροδρομικών που καλεί τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν στα συλλαλητήρια (σήμερα στις 6 και αύριο στις 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα) ενάντια στα μέτρα και την επίσκεψη της Μέρκελ.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


The Guardian: Ο κόσμος θέλει επανακρατικοποίηση των σιδηροδρόμων

Υπάρχει κάτι που να αναδεικνύει καλύτερα το δημοκρατικό έλλειμμα στη Βρετανία -και το κενό ανάμεσα στην πολιτική ελίτ και τον απλό κόσμο- από το ζήτημα της επανακρατικοποίησης των σιδηροδρόμων; Μια δημοσκόπηση σε αυτή την ιστοσελίδα έθετε το ερώτημα κατά πόσο οι σιδηρόδρομοι πρέπει να εθνικοποιηθούν ξανά. Μέχρι στιγμής το 93% αυτών που απάντησαν τάσσεται υπέρ της εθνικοποίησης.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Δεν πρέπει να ξεχνάμε από που προερχόμαστε...



Δείτε την  ομιλία του Ν. Φωτόπουλου -προέδρου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ -στην ΓΣΕΕ που προκάλεσε αντιδράσεις.Τόσο εντός των τειχών του κινήματος (Πως θα εμψυχώσουμε τους εργαζόμενους όταν οι ίδιοι  απουσιάζουμε από τις εκδηλώσεις.- όταν δεν έχουμε ξεκάθαρη θέση για τα μνημόνια) όσο και στο σύστημα  με τις προτάσεις του για απεργία διαρκείας και καταλήψεις σε κυβερνητικά κτίρια.

Δελτίο Τύπου από Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων

Δελτίο Τύπου που μας έστειλαν οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί για το περιστατικό με την επίθεση νεαρών που εισέβαλαν στις  εγκατάστασεις της ΣΤΑΣΥ για να βάψουν τρένα και όταν έγιναν αντιληπτοί επιτέθηκαν και τραυμάτησαν σοβαρά συνάδελφο.Παρόμοια περιστατικά έχουμε επανειλημένα ζήσει και οι μηχανοδηγοί.
Όλο το Δελτίο Τύπου>
Καταγγέλλουμε την εγκληματική ενέργεια σε βάρος συναδέλφου μας την Πέμπτη 4/10/12 στο σταθμό ΕΙΡΗΝΗ (από άτομα ξένα προς το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ. Α.Ε. τα οποία εισέβαλαν για να γράψουν συρμούς), ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με βαριές κακώσεις στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη.

Πέρασε σε κέρδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΟΣΧΟΥ- Ημερησία 
Σε θετική πορεία κινείται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς μέχρι τον Ιούλιο η εταιρεία είχε παρουσιάσει κέρδη περίπου 100.000 ευρώ.
Η αύξηση της εµπορευµατικής κίνησης στο δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη έχει οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων της εταιρείας η οποία πλέον προγραµµατίζει νέες κινήσεις ώστε στο τέλος του χρόνου να συνεχίσει να έχει θετικό αποτέλεσµα.

Κάντε και 2 τούμπες.....Έρχεται και το αφεντικό την Τρίτη !

Η γελοιογραφία της εβδομάδας.....Ο τοποθετημένος έπαρχος της χώρας δίνει εντολή  στους ελάσσονες εγχώριους  και φοβισμένους πολιτικούς ταγούς για τούμπες ....
Κλικ για μεγέθυνση

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Εργολαβίες , εργολαβίες , εργολαβίες....Ψάχνοντας στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Για άλλη μια φορά μια ανάρτηση μας κάνει το γύρο του διαδικτύου . Την βρήκαμε στο citypress-gr , olympia.gr και πολλά άλλα !
Ακόμα και για την διερεύνηση της δυνατότητας για είσπραξη των μισθωμάτων από ιδιώτες , εργολαβία αποφάσισε να δώσει η ΓΑΙΑΟΣΕ. Όπως βλέπετε και δίπλα (από την Διαύγεια) θα πληρωθούν 4 χιλιάρικα για να διερευνηθεί αν μπορεί ιδιωτική εταιρεία να εισπράτει τα μισθώματα της ακίνητης περιουσίας που διαχειρίζεται η ΓΑΙΑ ΟΣΕ.
Φυσικά αποκορύφωμα αποτελούν η οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πόρου  <<η Ποριώτισα >> με 2700 Ε εδώ η απόφαση , αλλά κ η οικονομική ενίσχυση της Repower Greece  εδώ η απόφαση με

Στην Βουλή το θέμα της περικοπής της επέκτασης του Προαστιακού Πατρών

Επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κανελοπούλου και Χατζηλάμπρου με θέμα <<Περικοπή της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου Πάτρας σε Αραχωβίτικα , Ψαθόπυργο και Τσουκαλέικα>>

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.



Επιπλέον ενημέρωση για το θέμα με την τηλεδιοίκηση (αποκατάσταση βλάβης με μόλις 260Ε)

Η είδηση που ανάρτησε το στέκι με το θέμα της τηλεδιοίκησης και της αποκατάστασης της βλάβης με μόλις 260 Ε την ώρα που ο εργολάβος ζητούσε 90 χιλιάδες έκανε τον γύρο του διαδικτύου.
Διαβάστε την είδηση εδώ .
Αυτό που δεν αναφέραμε και μάθαμε τις τελευταίες μέρες (αφού το θέμα πλέον συζητιέται σε πολλούς χώρους ) είναι ότι

3ωρη Πανατική στάση εργασίας την ημέρα της επίσκεψης της Μέρκελ

3ωρη Παναττική στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα προκήρυξε η ΓΣΕΕ την ημέρα της επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Αθήνα ( Τρίτη 9 Οκτωβρίου) Το πανεργατικό συλλαλητήριο την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί κανονικά .
Ολόκληρη η  ανακοίνωση της ΓΣΕΕ>

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

O Ν. Δρίτσας υπεύθυνος Γραμματείας Συνδικαλιστικού στους ΑΝ. Έλληνες

 Γραμματεία Συνδικαλισμού συγκροτείται στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Την θέση του υπεύθυνου της Γραμματείας λαμβάνει ένας σιδηροδρομικός ο συνάδελφος  Ν.Δρίτσας.
Αναλυτικά το σημερινό Δελτίο Τύπου

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Την Πέμπτη 4/10, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ συνάντησε κλιμάκιο του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου στη Βουλή. Στη συνάντηση, συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οι βουλευτές: Μιχάλης Κριτσωτάκης (Ηρακλείου), Υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) για τον τομέα του Τουρισμού, Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνίας) και Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας). Τον σύλλογο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Νικολόπουλος Σπύρος και ο γραμματέας Νταίβις Ηλίας.

Πόσα νοσοκομεία χτίστηκαν από το «ξεφόρτωμα» της Ολυμπιακής;

3 χρόνια πέρασαν από το ξεπούλημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας που δήθεν θα έσωζε το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με την προπαγάνδα των εγχώριων μέσων παραπληροφόρησης.
Αναδημοσιεύουμε  ένα ενδιαφέρον άρθρο μιας και η περίπτωση της ΟΑ δεν διαφέρει πολύ από αυτήν του ΟΣΕ , με προβλήματα από την ΕΕ , διαχρονικά κομματικές διοικήσεις αλλά και σωματεία εργαζομένων κατώτερα των περιστάσεων. Από το metaforespress.gr >
Πριν 3 χρόνια “έκλεισε” ένα μεγάλο όνομα στον διεθνή αεροπορικό χώρο που λεγόταν Ολυμπιακή Αεροπορία - Αερογραμμές. Η ιστορία της πολύπαθης αυτής εταιρείας είναι λίγο πολύ γνωστή.

Κατάληψη στην Καρόλου

Υπό κατάληψη βρίσκεται απο το πρωί το κτίριο της Καρόλου όπου στεγάζονται οι Διοικητικές υπηρεσίες ΟΣΕ κ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Πριν από λίγο η συνέλευση των σιδηροδρομικών της Καρόλου, αποφάσισε και καλεί όλους τους σιδηροδρομικούς ΤΩΡΑ στην Ευελπίδων με αίτημα την απελευθέρωση  των συναδέλφων του Σκαραμαγκά.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση - Κάλεσμα ΠΕΠΕ

Δημοσιεύουμε σημερινή ανακοίνωση του σωματείου μας .
Το Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση είχε ομόφωνα αποφασίσει και πρότεινε στην ΠΟΣ και στην ΓΣΕΕ τον συντονισμό για την ανάληψη δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων στην κατεύθυνση της ακύρωσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Ένας υπόγειος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη: ΚΤΕΛ Vs ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Απο metaforespress.gr
Μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο, αλλά μεταξύ των ΚΤΕΛ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεξάγεται, εδώ και αρκετό καιρό, ένας ιδιότυπος «πόλεμος».

Τι δεν καταλαβαίνετε ;


Γιατί τέτοια έκπληξη ....6 μήνες απλήρωτοι οι συνάδελφοι.
Βίντεο από την  σημερινή εισβολή  των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο.
Εικόνες και από την ΓΑΔΑ όπου βρεθήκαμε και εμείς σε ένδειξη συμπαράστασης για τους εκατοντάδες εργάτες που προσήχθησαν.Πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Κόλλησε η σύνδεση ΟΣΕ με τον λιμένα Αλεξανδρούπολης

Πλήρης επιβεβαίωση για όσα έγραψε το στέκι έπειτα από επιστολή αναγνώστη πριν από λίγες μέρες για την κοροιδία γύρω απο το θέμα (διαβάστε εδώ τι είχαμε γράψει )

Με ταχύτητα «σαλιγκαριού» κινείται το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης με το δίκτυο του ΟΣΕ, καθώς στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχει υλοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014, τη στιγμή

Δίκτυο Σιδηροδρομικών > Ή εμείς ή αυτοί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους σιδηροδρομικούς που συμμετείχαν στην απεργία και στο συλλαλητήριο στις 26/9/2012. Ήταν μια πρώτη μάχη που να είστε βέβαιοι δεν πήγε και δεν θα πάει χαμένη.
 Ήταν η αρχή για έναν μεγάλο, μαζικό, μακρύ και ανυποχώρητο αγώνα που θα δώσουμε μέχρι την νίκη. Νίκη που θα έρθει με την ανατροπή του μνημονιακού εφιάλτη και της επίθεσης κυβέρνησης – Ε.Ε. και κεφαλαίου. Θα έλθει με την ανατροπή της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Μπορούμε να νικήσουμε;

Πραγματικά θυελλώδης η σημερινή συνδιάσκεψη στην ΓΣΕΕ . Ας δούμε όμως τις απόψεις της ΓΕΝΟΠ που άναψαν τα αίματα (με τον Ν. Φωτόπουλο να ζητά άμεση αντίδραση από τα συνδικάτα με γενική απεργία και καταλήψεις).
Οι απόψεις της ΓΕΝΟΠ στα παρακάτω ζητήματα

Ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα, η άλλη πλευρά του νομίσματος

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με αλήθειες στην σημερινή << Αυγή>>
Η πεποίθηση που έχει περάσει στην κοινή γνώμη είναι ότι ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα είναι μια φωλιά από ανίκανους, τεμπέληδες και καλοπληρωμένους χαραμοφάηδες.

- Είναι όμως η αλήθεια;

Πλιάτσικου συνέχεια ! Έκλεψαν βαγόνι του ΟΣΕ!


Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας τέσσερις άνδρες ηλικίας 39, 20, 19 και 15 ετών αντίστοιχα, για κλοπή τμήματος βαγονιού ιδιοκτησίας Ο.Σ.Ε.!!!! Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες μετέβησαν με αυτοκίνητο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λατομείου Μαγνησίας , όπου με τη χρήση συσκευής φιάλης οξυγόνου, έκοψαν και αφαίρεσαν τμήμα βαγονιού ιδιοκτησίας ΟΣΕ, συνολικού βάρους 500 περίπου κιλών. Στη συνέχεια,

Εργάτης έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από σιδηροτροχιά

ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΟΣΕ ΦΕΡΩΝ- Να εξετασθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν και αν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας.
Τραγωδία σήμερα στις Φέρες το Έβρου, όταν 59 χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών φόρτωσης - εκφόρτωσης παλαιών σιδηροτροχιών του ΟΣΕ, στην περιοχή Φερών Έβρου. Μία από τις σιδηροτροχιές μετακινήθηκε και τον καταπλάκωσε με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά.

Απο το συμβούλιο των Διοικήσεων της ΠΟΣ

Έληξε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Συμβουλίου των Διοικήσεων των Σωματείων που είχε συγκαλέσει σήμερα η ΠΟΣ.
Στην συνεδρίαση που καθυστέρησε να ξεκινήσει -καθώς οι εκπρόσωποί μας παρέστησαν στην θυελλώδη σύσκεψη που προηγήθηκε στην ΓΣΕΕ με την συμμετοχή όλων των Ομοσπονδιών- αποφασίστηκε μετά από δίωρη συζήτηση η εντατικοποίηση των δράσεων το προσεχές διάστημα.
Αναλυτικότερα 

Το 2ο κλιπ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Το 2ο κλιπ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με θέμα καθαρό τρένο και πάλι με τον Ρένο Χαραλαμπίδη.

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού

Αθήνα , 03/10/ 2012
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Την Δευτέρα 1/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Σωματείου και του Γ.Γραμματέα του Υ.ΜΕΤ. κ. Ν. Σταθόπουλου. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Το τρένο και το ταξίδι και ο προορισμός ! Το νέο κλιπ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Το νέο διαφημιστικό κλίπ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον Ρένο Χαραλαμπίδη.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η Πελοπόννησος υποδέχεται τουριστικά τραίνα και η Αιτωλοακαρνανία καταστρέφει υποδομή 13 εκατομμυρίων ευρώ

Δελτίο τύπου του Ομίλου Φίλων Σιδηροδρόμου Βορειοδυτικής Ελλάδας <<Χαρίλαος Τρικούπης>>
Ζημιές και εμπόδια στη σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου – Μεσολογγίου – Κρυονερίου

Ο Όμιλός μας έχει ασχοληθεί με το θέμα των ζημιών και των εμποδίων στη γραμμή αρκετές φορές μετά την ανακαίνισή της. Κατ’ επανάληψη με δημοσιεύματα και δελτία τύπου καθώς και με αναφορές έχουμε επισημάνει συγκεκριμένα σημεία του δικτύου όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα. Παρόλες τις παρεμβάσεις μας

Μια ενδιαφέρουσα και επίκαιρη άποψη...

"Το συνδικαλιστικό κίνημα, αν θέλει στην περίοδο αυτή να αγωνιστεί με μαζικότητα στις γραμμές του, οφείλει να διορθώσει μια ανεπάρκεια που το διακατείχε για χρόνια και έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των ανέργων. Αν τα σωματεία δεν εντάξουν στο εσωτερικό τους όλους τους άνεργους εργαζόμενους των κλάδων τους, με τρόπο τέτοιο ώστε αφενός

Ως τις 5 Οκτωβρίου τα δικαιολογητικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις άγονες γραμμές

Ως τις 5 Οκτωβρίου υποχρεούται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να της εγκριθεί η κρατική επιδότηση για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές του 2012.