Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Θα μας κρατάνε και το 10% !!!!

Είναι πραγματικά εξοργιστικό .
Ακόμα και μετά την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο , η κράτηση του 10% (Ν.3899/2010 ) για όσους ξεπερνούν τα 1800 Ε μεικτά θα εξακολουθήσει αφού δεν έχει γίνει πρόβλεψη για την αναστολή της ! 
Αυτό σημαίνει
ότι αν για παράδειγμα κάποιος εργαζόμενος σε ΔΕΚΟ (πτυχιούχος με 30 ετη προϋπηρεσία ) έχει βασικό μισθό 1900 Ε , αυτόματα τα  100Ε θα αφαιρούνται ! 

Επιπλέον για όσους εργάζονται στην εξωτερική Υπηρεσία , αυτό θα σημαίνει ότι αν ξεπεράσουν  τα 1800 Ε μεικτά (περίπου 1200 καθαρά ) με την εργασία τους σε αργίες , νύχτες κτλπ θα  παρακρατείται 10 % (όπως συμβαίνει και σήμερα  με την μόνη διαφορά ότι δεν έχει εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο ).
Δηλαδή αν οι μεικτές αποδοχές ενός μηχανοδηγού μετά την εφαρμογή του μισθολογίου  είναι για παράδειγμα 2000 Ε τότε θα πληρώνεται για 1800 !!!

Με λίγα λόγια θα έχουμε εργαζόμενους 2 ταχυτήτων και μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου .

Με λίγα λόγια , μας δουλεύουν κανονικά ......


Κανονικά θα καταβληθεί η προκαταβολή την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου