Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΚΤΩΡ-ΕΡΓΟΣΕ δίωξη «ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» 30 ΕΚ. ζημιά φόρτωσαν με τις <<χρυσές» σήραγγες

Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου του συντονιστή του Χριστιανοδημοκρατικού κινήματος  κ.Νίκου Νικολόπουλου Βουλευτή Αχαΐας, για τις κακουργηματικές διώξεις , με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που άσκησε  η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  για την υπόθεση των «χρυσών» σηράγγων στην περιοχή Λιανοκλάδι - Δομοκός, εναντίον του πρώην και του νυν Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, εναντίον στελεχών της ίδιας εταιρίας, αλλά και εναντίον της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

Νίκος Νικολόπουλος:

«Όποιος υπογράψει τις συμβάσεις ΟΛΥΜΠΙΑΣ και των άλλων οδικών αξόνων, με μικρότερο του συμβασιοποιημένου αντικείμενο έργου, του συμβασιοποιημένου θα έχει την ίδια τύχη».
Πολλά καινούργια στοιχεία-ντοκουμέντα υπεσχέθη να φέρει στο φως της δημοσιότητας, ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος, στη «πρεμιέρα» της νέας τηλεοπτικής ενημερωτικής εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ», που δημιούργησε μαζί με τον τ. Βουλευτή Κ. Αϊβαλιώτη:
Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Αξίζει για μία ακόμη φορά να προτρέψω τον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς και όλους τους εξωκοινοβουλευτικούς, που «μαγειρεύουν» την μεταβολή των όρων των συμβάσεων των ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ, να ξαναδιαβάσουν –πιο προσεκτικά αυτή την φορά- τις ερωτήσεις μου (και τις Αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων) με αρ. πρωτ. 1901/119/20.9.2012, και 4012/363/15.11.12 καθώς και το παραπάνω κατηγορητήριο του εισαγγελέα εναντίον της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., που συμπεριλαμβάνει στις βαριές κατηγορίες και την παράλειψη είσπραξης ποινικών ρητρών, για όσες κατέπεσαν, ή έπρεπε να καταπέσουν, (όπως στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ) την διπλοπληρωμή εργασιών που είχαν ήδη τιμολογηθεί, την παράνομη καταβολή αποζημιώσεων κ.α.
Εκεί θα βρουν πολλές ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ και ιδιαίτερα στην Ολυμπία Οδό. ...
Και αν νομίζουν πως θα υπάρχουν, ακόμα και τότε και πάντα οι «Νταβατζήδες» της πολιτικής ζωής -όπως έλεγε ο Κ. Καραμανλής- για να τους προστατεύσουν, με την ασπίδα των ΜΜΕ της διαπλοκής, τότε είναι γελασμένοι.
Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΑΓΑΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΟΜΩΣ!!!
Ο λαός μας λέει : «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη». Η πτέρυγα VIP του Κορυδαλλού δείχνει, ότι μπορεί και να δικαιωθούν εκείνοι που πιστεύουν, ότι οι κλέφτες όσο ΜΕΓΑλοι και επώνυμοι και να είναι, ενώπιον της Δικαιοσύνης είναι ίσοι με τους ανώνυμους και καταφρονεμένους ανέργους, συνταξιούχους και όλους τους σκληρά φορολογούμενους, που λοιμοκτονούν εξαιτίας της κλεπτοκρατίας των ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ.
Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος με δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ έδωσε σήμερα συνέχεια:
«Ύστερα από προκαταρκτική εξέταση, που διεξήγαγε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Αριστείδης Κορέας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε κακουργηματικές διώξεις, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, για την υπόθεση των «χρυσών» σηράγγων στην περιοχή Λιανοκλάδι - Δομοκός, εναντίον του πρώην και του νυν Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, εναντίον της ίδιας εταιρίας, αλλά και εναντίον της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.
ΕΡΓΑ και ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΚΤΩΡ και ΕΡΓΟΣΕ!!!
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχημάτισε ο εισαγγελέας κ. Κορέας για τις πασίγνωστες εταιρείες ΑΚΤΩΡ και ΕΡΓΟΣΕ, τα έργα οι ημέρες και τα τιμολόγια των δύο εταιρειών για το έργο «Λαγκάδι-Δομοκός» είχαν ως συνέπεια να ζημιωθεί το Δημόσιο με ποσό που ξεπερνά τα 30 εκατ. Ευρώ!
Το σκάνδαλο έφερα «παλίν και πολλάκις» στη Βουλή, μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου. Δεν «συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».
Ακολούθησαν τα γνωστά δημοσιεύματα και τα κάτω από την μέση ΜΕΓΑχτυμήματα, δια στόματος του κρυπτόμενου πίσω από την ασυλία Σίμου του ΑΣΗΜΟΥ.
Αλλά περί αυτών θα αποφάνθει σύντομα η Δικαιοσύνη…
Σήμερα, που «πιάστηκαν στα πράσα, κλέπτοντας οπώρας» (Έκθεση Ρακιντζή), και απεδείχθη ότι διανοίχθηκαν τούνελ, ημιτελή και «αχρηστευμένα», πραγματοποιήθηκαν υπερπιστοποιήσεις και εκταμιεύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ΑΚΤΩΡ για εργασίες που δεν είχαν γίνει. Σήμερα με τις Σαμαρά- Βενιζέλου-Κουβέλη εξακολουθεί ως φαίνεται, ο κ. Πετρόπουλος να είναι τόσο απαραίτητος για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, που υπουργοί τριών (3) διαδοχικών κυβερνήσεων δεν τολμούν να τον αντικαταστήσουν, ενώ όπως αναφέρω σε μια από τις ερωτήσεις μου, στην οποία δεν πήρα απάντηση, φέρεται να παρενέβη μέχρι και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος(!!!) για την παραμονή του κ. Πετρόπουλου στη θέση του, όταν είχε δρομολογηθεί από τον κ. Ραγκούση η αντικατάστασή του.
Ο «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ» κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και μετά την «Έκθεση Ελέγχου» του κ. Ρακιντζή, η οποία ήταν καταπέλτης για τις αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις του κ. Πετρόπουλου, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χατζηδάκης δεν τον αντικατέστησε, ενώ δεν απάντησε στην υπ’ αριθμό 4442/22-11-2012 ερώτησή μου & Α.Κ.Ε, η οποία απευθυνόταν και στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, στην οποία επεσήμανα χαρακτηριστικά, ότι:
«Όταν δυο Πρωθυπουργοί διατηρούν στη θέση του, παρά τα όσα τον βαραίνουν, ένα Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας τόσο σημαντικής εταιρίας του Δημοσίου, από την αποτελεσματικότητα της οποίας εξαρτάται η έκβαση σημαντικών οικονομικών συμφωνιών, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στη Δημοκρατία μας, που δεν την αφήνει να πάρει το δρόμο της προόδου και της πραγματικής ανάπτυξης». Όμως, ο κ. Χατζηδάκης, εκτός από τη μη αντικατάσταση του κ. Πετρόπουλου, δεν προέβη, όπως του ζητούσε ο κ. Ρακιντζής, ούτε στην «άσκηση Πειθαρχικού Ελέγχου στα αρμόδια όργανα της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.»..
Δηλαδή, ο αρμόδιος Υπουργός κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη της υπόθεσης, ενώ η ΕΡΓΟΣΕ πληρώνει (!!!) και τους δικηγόρους για την υπεράσπιση των κατηγορουμένων στελεχών της, ακόμη και του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου(!!!)...
ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δεσμευόμαστε, ότι δεν θα χαριστούμε επίσης σε κανέναν ΜΕΓΑλολωποδύτη και σε κανένα ΜΕΓΑλοσχήμονα ΡΟΛΙΣΤΑ της πολιτικής ζωής , που θα τολμήσει να αλλάξει το φυσικό αντικείμενο των ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ και χωρίς νέο διεθνή διαγωνισμό, να υπογράψει ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ…
Αν επιμείνουν τους λέμε «Και καλήν απολογίαν…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου