Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Στα δικαστήρια οι Διοικήσεις της ΣΤΑ.ΣΥ

Αφού  Κυβέρνηση και ΜΜΕ δεν κατάφεραν να σπάσουν το φρόνημα των εδώ και 5 μέρες απεργών συναδέλφων , στα Δικαστήρια καταφεύγει η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ψάχνοντας λύση στο αδιέξοδο που δημιουργεί η πολιτική της κατάργησης των ΣΣΕ .....
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Μετρό – Τραμ – ΗΣΑΠ), χαρακτηρίζοντας παράνομες τις εξαγγελθείσες απεργίες και στάσεις εργασίας.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με βάση τις προβλέψεις του Νόμου και συμμεριζόμενη την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης, αύριο Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, με το άνοιγμα των αρμοδίων δικαστηρίων, θα κινήσει την νόμιμη διαδικασία, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων».  
Η πλήρης ανακοίνωση της διοίκησης των «Σταθερών Συγκοινωνιών»
«Η απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας δεν είναι ανέλεγκτη αλλά υπόκειται στους περιορισμούς τόσο του άρθρου 25 παρ. 3 του Συντάγματος όσο και το άρθρο του 281 ΑΚ (Περί καταχρηστική άσκησης του δικαιώματος). Η νόμιμη  ενάσκηση του απεργιακού δικαιώματος  μεταξύ των άλλων απαιτεί από τα σωματεία των εργαζομένων: 
α) να προειδοποιήσουν την εταιρεία 24 τουλάχιστον ώρες πριν από την πραγματοποίησή της χωρίς στη προθεσμία αυτή να συμπεριλαμβάνονται οι εξαιρέσιμες ημέρες και αυτή του Σαββάτου
β) να  γνωστοποιήσουν τα  αιτήματα και τους λόγους που τα θεμελιώνουν, προ τεσσάρων πλήρων ημερών, με έγγραφο που κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή στην εταιρεία (ως εργοδότη), στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που ασκεί την σχετική εποπτεία και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας 
γ) να διαθέσουν προσωπικό προς αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου κατά τη διάρκεια των εν λόγω στάσεων και
δ) να προσκαλέσουν  την εταιρεία σε δημόσιο διάλογο.
Τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ Α.Ε εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις, χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των  βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.
Στις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είναι απαραίτητη  η τήρηση των προθεσμιών του Νόμου για την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων καθότι  απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία για την ενημέρωση και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού από άλλα μεταφορικά μέσα.  
Με βάση τις σημερινές ανακοινώσεις των σωματείων, και ενώ δεν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από τον Νόμο προθεσμίες και ενέργειες, αύριο Δευτέρα 21 Ιανουαρίου οι γραμμές 2 και 3 (πρώην Μετρό) δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη έως τη λήξη κυκλοφορίας, ενώ η γραμμή 1 (πρώην Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος) και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 8:00 έως τις 16:00.
Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, με βάση τις προβλέψεις του Νόμου και συμμεριζόμενη την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης, αύριο Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, με το άνοιγμα των αρμοδίων δικαστηρίων, θα κινήσει την νόμιμη διαδικασία, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων».

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου