Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ολομέτωπη επίθεση Κ. Χατζηδάκη στους απεργούς: «Κάνετε μαϊμού απεργίες»

Ψυχραιμία κύριε Υπουργέ λέμε εμείς , ακόμα δεν είδες τίποτα ! 
Βαρύτατους χαρακτηρισμούς απηύθυνε στους απεργούς των μέσων σταθερής τροχιάς ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για απεργίες - «μαϊμού», όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ πληρώνονται κανονικά, αν και τα συγκοινωνιακά μέσα δεν λειτουργούν, παρά τη μειωμένη συμμετοχή στις απεργίες.
Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «ανέξοδες και εκτός νομιμότητας» τις απεργίες στις σταθερές συγκοινωνίες, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω δράσης (ακόμη και αυτό της επίταξης), προαναγγέλλοντας παράλληλα αλλαγές στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.
Σήμερα το βράδυ αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου, μετά από προσφυγή της διοίκησης των Σταθερών Συγκοινωνιών για το αν θα κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός «υπάρχουν όρια και όροι στην απεργία, τα οποία έχουν καταπατηθεί».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών, την πρώτη ημέρα της απεργίας, στις 17 Ιανουαρίου, το ποσοστό των απεργούντων στο ΜΕΤΡΟ έφτασε το 33%.
Στις 18 Ιανουαρίου απεργούσε το 48% των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, το 44% στον ΗΣΑΠ και το 3,94% στο ΤΡΑΜ.
Στις 19/1, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, απεργούσε στο ΜΕΤΡΟ το 16% και χθες μόλις το 14%. Ο υπουργός κατήγγελλε ότι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους, όπως άδειες, ενώ γίνονται, όπως ανέφερε, παρεμβάσεις στο κέντρο ελέγχου.
Από την πλευρά του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης της ΣΤΑΣΥ, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις που γίνονται στο χώρο των συγκοινωνιών δεν έχουν «συντεχνιακά» χαρακτηριστικά, καθώς το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στη ΣΤΑΣΥ.
Φώτης Φωτεινός- metaforespress.gr

1 σχόλιο:

  1. Eμείς θα εξαιρεθούμε από το εννιαίo;Πού είναι οι δικοί μας ρε παιδιαααααά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή