Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ν. Σταθόπουλος: Οι μειοψηφίες κάνουν απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Προκαλεί και δυναμιτίζει το κλίμα  ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών , αγνοώντας ότι μερικές μέρες πριν άλλα έταζε στα συνδικάτα των συγκοινωνιών για την διατήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 
 Μιας και ο κ. Σταθόπουλος έχει την εμπειρία απο τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Σιδηροδρόμων τον προκαλούμε δημόσια να μας απαντήσει , αν ισχύουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ευρώπη. Η δήλωση του πριν απο λίγο >
 Για μειοψηφίες που προχωρούν σε απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας
σε ραδιοφωνικό σταθμό νωρίς το πρωί. 
 Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε ότι στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έγιναν στα μέσα Δεκεμβρίου, η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν πολύ χαμηλή, τονίζοντας ότι στην γενική απεργία που έγινε στις 20 Δεκεμβρίου, μόλις το 10% από τους εργαζόμενους στο Τραμκαι το 40% από τους εργαζόμενους στο Μετρό συμμετείχαν. 
 «Η άσκηση της απεργίας απαιτεί πλειοψηφία και τουλάχιστον να υπάρχει μία ελάχιστη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς. «Η απεργία είναι σεβαστή, αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι όροι. Οι ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής επιφέρουν αναστάτωση και δεν μπορούν να συνεχιστούν» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου