Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ - Σιδηροδρομικών

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΡΧΙΖΕΙ
Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια του μνημονίου και της υποταγής, οι εργαζόμενοι έχουμε υποστεί τεράστια επίθεση. Δικαιώματα που κατακτήσαμε με αιματηρούς αγώνες τον προηγούμενο αιώνα, έχουν πεταχτεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τους υποστηρικτές τους στον κάλαθο των αχρήστων, μαζί με κάθε έννοια κοινωνικής πολιτικής και δικαιοσύνης. Το 3ο μνημόνιο που ψήφισε το κυβερνητικό μπλοκ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ συνθλίβει ό,τι είχε απομείνει,
ξεπουλάει τα δημόσια αγαθά αλλά και κάθε στοιχείο δημόσιας περιουσίας, υποδουλώνει τη χώρα και τον ελληνικό λαό ξεπουλώντας στην πραγματικότητα κάθε στοιχείο κυριαρχίας, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι «δανειστές» και οι μηχανισμοί τους. 
 Είναι αδύνατον αυτή η κυβερνητική συντεχνία των τριών να μπορέσει να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο αλλά και όλα τα προηγούμενα αν δεν συντρίψει κάθε αντίδραση. Τρία χρόνια τώρα κάνουν πρόβες αυταρχισμού και καταστολής, στην Κερατέα, στη Χαλυβουργία, στις πλατείες, σε κάθε κινητοποίηση μας. Με τα ροτβάιλερ της Χρυσής Αυγής να τρομοκρατούν, έχοντας την πλήρη κάλυψη του συστήματος, συλλαμβάνουν και βασανίζουν αντιφασίστες στα κρατητήρια τους. Με τα ΜΑΤ μπαίνουν όπου χρειάζεται για να σπάσουν αγώνες και απεργίες, συλλαμβάνουν απλούς αγωνιστές, έχουν γίνει οι εξπέρ των προληπτικών συλλήψεων. 
Μέσα στο Κοινοβούλιο, περνούν τα πιο βάρβαρα μέτρα, καθοριστικά για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς ούτε καν τις προσχηματικές συζητήσεις του παρελθόντος. Ένας βαρύς, βαθύς χειμώνας έχει αρχίσει. 
Η πολιτική επιστράτευση των συναδέλφων απεργών του μετρό και η εισβολή των ΜΑΤ στο μηχανοστάσιο είναι άλλη μια, κορυφαία, τρανταχτή απόδειξη του βαθύτατα αντιδραστικού χαρακτήρα της κυβέρνησης. Αλλά είναι κι ένα πείραμα γι’ αυτούς και για μας. Θα μπορέσουν με την κρατική βία να φοβίσουν τον ελληνικό λαό τόσο ώστε να αποδεχτεί την κατεδάφιση της ζωής του; Ή θα μπορέσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, με τη δύναμη της αλληλεγγύης και τη συνέχιση του αγώνα «από εκεί που τον αφήνει ο προηγούμενος κλάδος, και μαζί με όλους τους επόμενους» να τσακίσουμε την καταστολή και να σηκώσουμε ψηλά τη δική μας σημαία, του δίκιου και της αξιοπρέπειας;

Συνάδελφοι, 
η επιστράτευση των απεργών του μετρό πάει πολύ μακριά, υπερβαίνοντας την 8ημερη απεργία, τον κοινωνικό κανιβαλισμό των «αγανακτισμένων» επιβατών, τις δήθεν «ανομίες» ενός σωματείου με βάση τους νόμους περί κήρυξης απεργιών… Η επιστράτευση απεργών σε αυτή τη φάση σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, όπου δεν θα επιτρέπεται ούτε η διαμαρτυρία, κυρίως όταν αυτή είναι οργανωμένη, στοχευμένη, με αιτήματα και πολιτικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν έστω και τον ελάχιστο κίνδυνο για το σύστημα τους, το σύστημα του κέρδους, της εκμετάλλευσης, της απανθρωπιάς. Σηματοδοτεί την ποινικοποίηση των αγώνων μας. Και χωρίς αγώνες, οι εργαζόμενοι δεν έχουμε ελπίδα. Γι’ αυτό και δεν χωράνε από την πλευρά μας αναβολές, αναστολές, μασημένα λόγια και πολιτικάντικοι καθωσπρεπισμοί.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να αναλογιστούν με σοβαρότητα την κατάσταση. Να αναλογιστούμε πού είναι η ταξική μας θέση γιατί εκεί θα βρούμε και την ταξική μας άποψη. Πέρα από τεχνητούς διαχωρισμούς. Μαζί με το μετρό που για μας είναι σε απεργία μέχρι οι συνελεύσεις του να τη σταματήσουν, τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, τα ναυπηγεία, τους αγρότες, τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, της ενέργειας και όπου αλλού, να δώσουμε σάρκα και οστά στο όνειρο για ένα αξιοπρεπές και, γιατί όχι;, όμορφο αύριο. Να φωνάξουμε: 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ 

 Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου