Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου από σωματεία ΣΤΑ.ΣΥ


Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ), καταγγέλλουν την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης, αντί να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες αποφάσεις, δε θα μας οδηγήσουν στο περιθώριο και στην αποδοχή τετελεσμένων, που παραβιάζουν κάθε έννοια Δικαίου.
Γι’ αυτό, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής η οποία στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τους ανέργους.
Παράλληλα, στεκόμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων στις μεταφορές, όπως και στων ναυτεργατών οι οποίοι βρίσκονται από την Πέμπτη 31/1 σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή με αξιοπρέπεια.
Έτσι, την Πέμπτη 31/1 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. και των συνταξιούχων ΗΣΑΠ στο σταθμό του Πειραιά στις 10.30. Στις 12:00, θα δώσουμε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση των εργαζομένων στην πλατεία Κοτζιά!

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ       
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ




Οι Διοικήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου