Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Στο ΣτΕ προσέφυγε το ΣΕΛΜΑ για το «πάγωμα» της επιστράτευσης

Κορυφαίοι συνταγματολόγοι στα ΜΜΕ μιλούσαν για απόφαση στα όρια της Νομιμότητας .

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) κατά της απόφασης επιστράτευσης των εργαζομένων και της επίταξης της χρήσης των εγκαταστάσεων, δικτύου, τροχαίου υλικού και λοιπών ακινήτων και κινητών μέσων της Αττικό Μετρό και της ΣΤΑΣΥ.
Αναλυτικότερα,
οι εργαζόμενοι στο Μετρό ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή του ΣτΕ,που να "παγώνει" την κυβερνητική απόφαση, καθώς και την αναστολή και ακύρωση της απόφασης. Όπως υποστηρίζουν, η επίταξή τους είναι αντίθετη σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 29, 87 και 105, το άρθρο 22 του Συντάγματος που απαγορεύει την αναγκαστική εργασία, καθώς και το άρθρο 23 του Συνταγματικού Χάρτη, το οποίο προστατεύει το δικαίωμα της απεργίας, ενώ είναι αντίθετη και στο Ν. 3536/2007 που καθορίζει τους κανόνες της πολιτικής κινητοποίησης.
Παράλληλα, επικαλούνται τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία η επίταξη υπηρεσιών μπορεί να γίνει για την αντιμετώπιση κινδύνων που απειλούν το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον (θεομηνίες, κίνδυνος δημόσιας υγείας). Στην προκειμένη περίπτωση, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, δεν συντρέχουν οι προαναφερθήσεις συνθήκες, οπότε η απόφαση της επίταξης είναι αντισυνταγματική.
Σύμφωνα με το ΣΕΛΜΑ, η απόφαση της κυβέρνησης εκδόθηκε κατά κατάχρηση εξουσίας, «ως αντίμετρα σε απεργιακή κινητοποίηση και όχι για τους σκοπούς δημοσίου συμφέροντος που τίθενται με το άρθρο 22 παράγραφος 4 του Συντάγματος».
Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η βλάβη που υφίστανται είναι άμεση και προφανής και δεν θα μπορέσει να ανορθωθεί στο μέλλον, δεδομένου ότι πλήττεται άμεσα το δικαίωμά τους στην απεργία και καταργείται η δυνατότητα διεκδίκησης των αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου