Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δίκτυο Σιδηροδρομικών > Εργαζόμενοι υπό ποινικοποίηση


Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταγγέλλει την νέα επιχείρηση καταστολής της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που έγινε την Τετάρτη 13 Φλεβάρη σε συνέλευση του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Κατά τη διάρκειας της διαδικασίας δύο ένστολοι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στην είσοδο των γραφείων του σωματείου, και δήλωσαν ότι
βρίσκονται εκεί με άνωθεν εντολή για να ελέγξουν αν τηρείται ο νόμος και η τάξη! Μετά την έντονη διαμαρτυρία των συναδέλφων τα όργανα του «νόμου και της τάξης» αποχώρησαν. Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από συνδικαλιστές στο διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ακροπόλεως, διαπιστώθηκε πως η εντολή ήταν κεντρική, είχε δοθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Μακάρι οι συνελεύσεις σωματείων να απειλήσουν «τον νόμο και την τάξη», όταν ο νόμος και η τάξη γράφονται με το αίμα των εργαζομένων σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση που κάνει η κυβέρνηση των ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου στα εργασιακά δικαιώματα, για τη μετατροπή μας σε δουλοπάροικους σε μια αποικία στο έδαφος της «πολιτισμένης» Ευρώπης του 2013. Αυτή την απειλή προσπαθούν να σταματήσουν.
Την επόμενη μέρα επιτέθηκαν με ξυλοδαρμό και χημικά στους νέους του ΣΥΡΙΖΑ και λίγες μέρες πριν συνέλαβαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Η επίθεση δεν θα μείνει στα αριστερά. Η επίθεση έχει ήδη γενικευτεί και στοχεύει οτιδήποτε κινείται σε μια κατεύθυνση ανατροπής της κατάστασης. Η επίθεση περιλαμβάνει εργαζόμενους που επιστρατεύονται, απεργίες που βγαίνουν πάντα παράνομες, αγωνιστές που συλλαμβάνονται και βασανίζονται. Είναι αδύνατον αυτή η κυβερνητική συντεχνία των τριών να μπορέσει να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο και όλα τα προηγούμενα αν δεν συντρίψει κάθε αντίδραση.
Συνάδελφοι, η επίθεση τους με κάθε τρόπο στο συνδικαλιστικό κίνημα (αστυνομική παρουσία σε συνελεύσεις, τηλεοπτικός διασυρμός συνδικαλιστών, νόμοι άρσης του δικαιώματος στην απεργία) δεν στοχεύει στις συνδικαλιστικές νοοτροπίες που οι ίδιοι τόσα χρόνια δημιούργησαν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους. Στοχεύει στο δικαίωμα του εργαζόμενου να αγωνίζεται.
Να μην τους αφήσουμε.
Να γίνει η απεργία στις 20 Φλεβάρη μήνυμα ενότητας και αντίστασης των εργαζομένων. Κόντρα στο φόβο. Ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου