Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη γκέλα του Προέδρου της ΠΟΣ στην εκπομπή του ΣΚΑΙ

Εμείς δεν το παρατηρήσαμε το ομολογούμε .  
Όμως λάβαμε mail αναγνωστών μας (κυρίως μεταταχθέντων) που αγανακτισμένοι αναφέρονται στην σημερινή συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΣ. 
Εμείς παραθέτουμε (επειδή το post στο blog της Ομοσπονδίας δεν έχει καλό ήχο)  το link απο το ΣΚΑΙ  > ΚΛΙΚ εδώ
Το επίμαχο σημείο βρίσκεται στο 01.28.00 στο βίντεο της εκπομπής .
Εκεί ο δημοσιογράφος ρωτάει τον Πρόεδρο της ΠΟΣ , δεν ήταν υπεράριθμοι οι υπάλληλοι στον σιδηρόδρομο κ. Λεβέντη ;...
Και ο Πρόεδρος της ΠΟΣ απαντάει 
<< και για αυτό κ. Μάλλη μπήκαν κ οι ΔΕΚΟ στην εφεδρεία κ έφυγε αρκετός κόσμος , συνταξιοδοτήθηκαν με την ροή των συνταξιοδοτήσεων κ βεβαίως μετατάχθησαν πάρα πολλοί συνάδελφοι μας σε φορείς του Δημοσίου >>.


Ο δημοσιογράφος επιμένει λέγοντας ότι εργάζονταν περισσότεροι άνθρωποι απο όσοι χρειάζονταν και ο Πρόεδρος της ΠΟΣ απαντά 

<<βεβαίως κ σήμερα βγαίνουν στην διαθεσιμότητα - κινητικότητα η οποία θα οδηγήσει σε απολύσεις , αυτό είναι δεδομένο ας πούμε για να μιλάμε με πραγματικά στοιχεία κ όχι εικασίες .Όπου πέρασε το ΔΝΤ υπήρξαν απολύσεις .>>

Μια μεγάλη γκέλα απο τον Πρόεδρο της ΠΟΣ .

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πραγματικά ....




  • Στο τέλος της συνέντευξης και μετά απο 22 λεπτά (01.50.00 ) 


ο Πρόεδρος της ΠΟΣ   ζητάει να επιστρέψουν οι συνάδελφοι που είναι σε διαθεσιμότητα , αναφερόμενος στο εξειδικευμένο προσωπικό (σταθμάρχες κλειδούχοι μηχανοδηγοί )που εργαζόταν  στον σιδηρόδρομο  και μπορεί να  επιστρέψει με τον Νόμο της κινητικότητας .

Υπάρχει προχειρότητα είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΣ κάνοντας σαφές ότι το χρέος δεν έχει δημιουργηθεί απο τους μισθούς των Δημοσίων  υπαλλήλων.





5 σχόλια:

  1. Ο δρόμος προς την Διοίκηση της ΓΣΕΕ απαιτεί και άλλες δηλώσεις υποταγής .

    Keep walking Θανάση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι καθόλου γκέλα, είναι στάση και τακτική. Όσοι έφυγαν από το σιδηρόδρομο (υποχρεωτικά ή εθελοντικά) είναι πλεονάζοντες και δυνητικά είναι πρώτοι στη λίστα για διαθεσιμότητα και κινητικότητα. Κατά την ΠΟΣ ο σιδηρόδρομος έχει εξυγιανθεί, παράγει κέρδη και δεν πρέπει να ενταχθεί κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς κινητικότητας-διαθεσιμότητας. Απλά και σταράτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτα δεν είναι τυχαίο γιατί μας φαίνεται περίεργο ;Είναι η άλλη γλώσσα μέσα στα γραφεία με τις κλειστές πόρτες .Όμως για πες μου εσύ γραμματέα της ΠΕΠΕ τα υιοθετείς όλα αυτά ; Γιατί φύγαν συνάδελφοι που ήμασταν τριάντα χρόνια μαζί , και εσύ τους είχες για υπεράριθμους;Έτσι λέγατε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ΄αρχή κάθε φορά που βγαίνει να μιλήσει στα κανάλια ο ..Λεβεντοσυνδικαλιστής,φαίνεται απο χιλιόμετρα το πόσο λίγος και αγράμματος απο κάθε άποψη είναι. Συμφωνώ οτι δεν ήταν γκέλα.Αυτά που πιστεύει είπε και δεν είναι η πρώτη φορά που τα λέει. Οταν πάλι είχε ερωτηθεί για την εφεδρεία είχε απαντήσει πως ΄΄εμείς στον ΟΣΕ δεν έχουμε πλεονάζοντες. Τους διώξαμε με μετατάξεις΄΄. Είπαμε κάποιοι έπρεπε να φύγουν για να διασωθούν οι υπόλοιποι και να μεγαλώσει το μερίδιο της πίττας. Αυτή τη νοοτροπία είχαν περάσει απο πάνω μέχρι κάτω. Τίποτα απο αυτά δεν συνέβη. Ειδικά η πίττα .....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν καταλαβα τι εννοουν μερικοι συναδελφοι. Ο Προεδρος της ΠΟΣ επρεπε να υποστηριξει το δικιο μας στο παρελθόν να μην πειράξουν τους εργζομενους του ΟΣΕ στο παρον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή