Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Eπιστολή Ν. Κιουτσούκη

Δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου Ν. Κιουτσούκη με τίτλο < Μερικές συμβουλές προς νεότερους >
Συνάδελφε Γεννιδούνια ψυχραιμία… Έγραψες τόσα πολλά για να δικαιολογήσεις μια… άτυχη στιγμή της συνδικαλιστικής σου πορείας.


Θέλει θάρρος και τόλμη για να παραδεχτεί κάποιος τα λάθη του…Δεν βοηθάει κανέναν η αλαζονεία και προφανώς ούτε εσένα που διεκδικείς εάν κατάλαβα καλά από την επιστολή σου, το αλάθητο του ΠΑΠΑ!!!

Να θυμίσω, ότι λάθη δεν κάνουν αυτοί που δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Προφανώς δεν θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου για την συνδικαλιστική μου δράση για να αποδείξω ότι δεν είμαι επαγγελματίας συνδικαλιστής και να θυμίσω απλά ότι στη ΓΣΕΕ, λειτουργούν και άλλες παρατάξεις εκτός της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ…Όλες οι συντεταγμένες δυνάμεις του κινήματος, και οι αποφάσεις της είναι σχεδόν όλες ομόφωνες αλλά με διαφορετική πολιτική προσέγγιση.

Παρ’ όλα αυτά δεν υπερασπίζομαι κανέναν παρά μόνο τη δική μου παράταξη.

Δεν απολογούμαι σε κανέναν παρά μόνο στους συναδέλφους μας  εργαζόμενους οι οποίοι μου δίνουν δύναμη, κουράγιο και δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. Άλλωστε μόλις πρόσφατα έθεσα τον εαυτό μου στην κρίση του εκλογικού σώματος το οποίο σε δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις μου έδειξε εμπιστοσύνη την οποία δεν θα προδώσω ποτέ.

Ας μου επιτραπεί όμως να δώσω κάποιες συμβουλές καθ’ ότι  μεγαλύτερος  ηλικιακά. Συνδικαλιστής δεν είναι αυτός που επενδύει στον πόνο και στο πρόβλημα του συναδέλφου, αλλά αυτός που αγωνίζεται  να το λύσει.

Καλός συνδικαλιστής δεν είναι αυτός που κατηγορεί τους συναδέλφους του συνδικαλιστές αναδεικνύοντας τα ελαττώματα τους, αλλά αυτός που αναδεικνύει τις δικές του αρετές και την ποιοτική διαφορά του…

Οι κακοί συνδικαλιστές υπάρχουν πράγματι γιατί οι καλοί δεν προσπάθησαν να τους ξεπεράσουν…

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι εχθρός των εργαζομένων και του κινήματος είναι οι αντεργατικές πολιτικές που επιβάλλονται και υλοποιούνται και όχι οι συνδικαλιστές !!!

Άλλωστε όποιος πριονίζει το “κλαδί” του συνδικάτου πριονίζει το κλαδί στο οποίο  κάθεται…

Ελπίζω στην δημοκρατική σκέψη σας να εντάσσεται ο όρος της Δημοκρατίας ότι είμαστε όλοι ίσοι …Δεν είμαστε φυσικά ίδιοι.

Σε κάθε περίπτωση δεν βοηθά κανέναν εργαζόμενο η φαγωμάρα μεταξύ μας.
Δεν βοηθά κανέναν εργαζόμενο το πετροβόλημα του κινήματος…
Αντιθέτως βοηθά όλους αυτούς που με νύχια και με δόντια αγωνίζονται για να καταστρέψουν το τελευταίο προπύργιο αντίστασης και αντίδρασης που δεν είναι άλλο παρά οι συντεταγμένες δομές των συνδικάτων (Α’ βαθμια, Β ‘θμια, Γ’ θμια όργανα) οι θεσμοί και όχι τα πρόσωπα.

Εύχομαι και ελπίζω να βοήθησα με την επιστολή μου στην σφυρηλάτηση της ενότητας μας που σήμερα είναι το ζητούμενο για να αντισταθούμε όλοι μαζί σ’ αυτά που προσπαθούν να εφαρμόσουν.

ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

4 σχόλια:

  1. Απο αμπελοφιλοσοφία και άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε καλά τα πάμε. Εσύ αλήθεια Κιουτσούκη πόσα βιβλία χρειάζεσαι για να γράψεις τα δικά σου λάθη και παραλείψεις;Αλλά και απο χιούμορ καλά τα πάμε.Πώς το είπες; Το τελευταίο προπύργιο αντίστασης είναι το συνδικαλιστικό κίνημα; Για φαντάσου!!! Βγές έξω στον κόσμο να το πείς αυτό.Που ζείς άραγε; Οσο για την επιβράβευση του κόσμου στο πρόσωπό σου τα ίδια έλεγε και ο Καραμανλής οταν τον ψήφιζαν και ο Γιωργάκης και γιατί όχι και ο Παπαγεωργόπουλος. Πάρτο χαμπάρι.Είσαστε παιδιά του σάπιου πολιτικού συστήματος που σας εξέθρεψε και το στηρίξατε τόσα χρονια.Μαζί με το σάπιο πολιτικό σύστημα πρέπει να ξεριζωθεί και το σάπιο παιδί του, το συνδικαλιστικό κίνημα με τη σημερινή κομματική του λεοντή. Είσαστε καταδικασμένοι ανεπιστρεπτί στη συνείδηση του κόσμου τόσο,όσο και οι πολιτικοί. Ολα τα άλλα δεν τα πιστεύεις ούτε εσυ που τα γράφεις....
    Υ.Γ. Και μη μας ζαλίσεις εσυ και οποιοσδήποτε άλλος για τα περί ανωνυμίας και πράσινα άλογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω συγκινηθεί μετά από ένα τέτοιο μάθημα νουθεσίας του γίγαντα του συνδικαλιστικού κινήματος.
    Να μου κόβει χρόνια και να σου δίνει ώρες ο θεός, αφού πολέμησες με λύσσα όσους διέλυσαν σε μία νύχτα εργατικές κατακτήσεις αιώνων και ξαναγυρίσαμε στον εργασιακό μεσαίωνα.
    Ελπίζω και όταν βάλεις υποψηφιότητα για βουλευτής στις επόμενες εκλογές, ουπς συγνώμη σε εκλόγιμη θέση ήθελα να πω (ελεώ λίστας),να σε τιμήσει για τρίτη φορά ο κυρίαρχος λαός και να ψηφίζεις με το ίδιο πάθος τα μνημόνια και την εξαφάνιση ενός ολόκληρου έθνους.
    Και πάλι συγχαρητήρια.

    Κώστας Μαυρομιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσένα απέσυραν που έγραψα βγαίνει ως συμπέρασμα αυτό που γράφεις στο σχόλιο σου τότε...σωστά κατάλαβες!!!Σε κάθε περίπτωση για να καταλαβαίνει κάποιος δεν θέλει κόπο αλλα τροπο...Γεια σου Κώστα Μαυρομοχαλη. Νικος Κιουτσουκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή