Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση ΠΕΣΟΣΕ - Ώρα ευθύνης


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

     Στην προσπάθεια απόκρουσης των αντεργατικών πολιτικών και των μονομερών αποφάσεων που λαμβάνει η πολιτική ηγεσία, οι σιδηροδρομικοί συνεχίζουμε  τον χρόνιο και  καθημερινό αγώνα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. Ο αγώνας για   τα δίκαια αιτήματά μας και  την αναγνώριση της σιδηροδρομικής επαγγελματικής ιδιαιτερότητάς μας είναι δίκαιος και διαρκής. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η
προσπάθεια της Π.Ο.Σ για την συλλογική διαπραγμάτευση με τις Διοικήσεις του ομίλου ΟΣΕ.
Στους ριψάσπιδες ανήκουν οι ήττες. Όχι στους αγωνιζόμενους, ούτε καν  στους άθλιους..  
   Στις αλλεπάλληλες και  καθ’ όλα δυναμικές συνεδριάσεις  της Π.Ο.Σ  και του Συμβουλίου Διοικήσεων των σωματείων  με την συμμετοχή και εργαζομένων και χωρίς να ξεφεύγουμε από τον κύριο στόχο της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών για το σύνολο της κοινωνίας, αναδείξαμε συνολικά την σιδηροδρομική ιδιαιτερότητα και το διεκδικητικό πλαίσιο,  το οποίο κατατέθηκε  από την Π.Ο.Σ  στην πολιτική ηγεσία και στις Διοικήσεις με τη μορφή επιστολών και εξώδικων δηλώσεων.
 Ήτοι:
α) απορρίπτουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ενιαίο μισθολόγιο, που οδηγεί σε περαιτέρω μισθολογική εξαθλίωση, επιπλέον ούτε δεχόμαστε την καταχρηστική και παράνομη εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, που προσθέτει τις μειώσεις των νόμων 4024 και 4093 οδηγώντας σε μειώσεις πολύ πάνω από 25%.

β) αλλαγή του απαιτούμενου χρόνου ένταξης στα μισθολογικά κλιμάκια προκειμένου να γίνεται σύμφωνα με τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

γ) συνέχιση της καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας για όσους το ελάμβαναν μέχρι του ποσού που ορίζει ο νόμος.

δ) συνέχιση της καταβολής του επιδόματος θέσης, ευθύνης, τήρησης δρομολογίων  για όσους το ελάμβαναν μέχρι σήμερα.

ε) καθιέρωση ποσού ειδικής ασφαλιστικής διαφοράς για τους σιδηροδρομικούς, με την οποία θα αίρεται η κατάφωρη αδικία των συναδέλφων έναντι των υπολοίπων εργαζομένων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα˙ σε σχέση με τις διαφορές στις ασφαλιστικές εισφορές και τις καθαρές αποδοχές.

στ) καταβολή των δευτερευουσών απολαβών σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

ζ) θεσμικού χαρακτήρα αιτήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα μας.

η) καταβολή των δεδουλευμένων.
                           


ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

    Συνάδελφοι,  πρόσφατα πράγματι έγιναν κάποια βήματα για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. Όμως μετά τον προσχηματικό διάλογο   των Διοικήσεων (όπως απεδείχθη στη πορεία) και την απόφαση τους  (με εντολή του υπουργείου) να προχωρήσουν σε  περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, οι  διαπραγματεύσεις διεκόπησαν με ευθύνη των Διοικήσεων.
Μετά και την υλοποίηση των μονομερών αποφάσεων της Διοίκησης με  την ένταξη μας στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς να ληφθούν  υπ’ όψιν οι προτάσεις των εργαζομένων, σε έκτακτη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας και σωματίων αποφασίστηκε:

ü      Κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εφαρμογής του ν.4093.
ü      Απεργία στις 23,24,25 Μαρτίου με εξώδικο της Π.Ο.Σ.
ü     8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις  εργασίας της Π.Ε.Π.Ε.,  στα εμπορικά τραίνα στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου  2013 (από ώρα 22,00 της 26.3.2013 έως την 06,00 της 29.3.2013).
ü      Πιστή τήρηση και εφαρμογή κανόνων εργασίας και Γ.Κ.Κ.

     Καταλυτικός παράγοντας σε αυτές τις προσπάθειες είναι  η ενεργή συμμετοχή όλων των σιδηροδρομικών με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης.
     Η ΠΕΣΟΣΕ καλεί όλους τους Σταθμάρχες να συμμετέχουν στην μάχη αυτή. Θα  πολεμήσουμε μαζί με κάθε νόμιμο και πρόσφορο τρόπο τις μονομερείς και αδίστακτες πολιτικές τους.
    Σε εμάς έγκειται συλλογικά και ατομικά να αντισταθούμε πράττοντας το καθήκον μας ως εγγυητές της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Όπλο  και  ασπίδα μας, η πιστή εφαρμογή και τήρηση  των κανόνων εργασίας και κυκλοφορίας.
    Ο επαγγελματισμός  των Σταθμαρχών στον αγώνα αυτόν  θα είναι καθοριστικός.
     Η εξειδίκευση, η πιστοποίηση, η  εμπειρία, η επιμόρφωση στα νέα τεχνολογικά συστήματα και η ευθύνη της ασφάλειας  κυκλοφορίας είναι τα εργαλεία που διαθέτουμε για καθημερινή πάλη  στο νέο σιδηροδρομικό περιβάλλον. Ιδού η μεγάλη πρόκληση. Η επιλογή είναι δική μας. Καθαρές κουβέντες, καθαρές θέσεις, και πράξεις ευθύνης. Εδώ στο πεδίο της μάχης θα αποδειχτεί η αγωνιστικότητα, η μαχητικότητα και το κράμα των μασκοφόρων επαναστατών.
      Για εμάς η αναγνώριση της ιδιαιτερότητας της εργασίας  κάτω από ανθυγιεινές, επικίνδυνες, αυξημένης ευθύνης συνθήκες καθώς και  των συνεπειών                   στην     προσωπική, οικονομική, βιολογική και κοινωνική μας ζωή είναι αίτημα              διαρκές και αδιαπραγμάτευτο.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας   είναι σε ανοικτή συνεχή συνεδρίαση και δράση.  
  Στο στρατηγικό σχέδιο   της Ομοσπονδίας και  των σωματείων  να είμαστε σε ετοιμότητα  για κάθε επιπλέον  δράση και στήριξη του αγώνα.

Τίποτα δεν χάθηκε για όσους παλεύουν.
                             
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                    ΜΠΟΡΟΜΠΟΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ.
    Συνάδελφοι,

    Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ είχε πει κάποτε:

    «Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος.

    Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής.

    Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος.

    Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.»

    Συνάδελφοι,

    Να ξέρετε ότι αφορά ολους εμάς........

    ΑπάντησηΔιαγραφή