Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών ΟΣΕ

Συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι - Ηλεκτρονικοί, 
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συνεδρίασε στις 26/2/2013 με θέματα:
α) Οικονομικός Απολογισμός έτους – Προϋπολογισμός χρήσης 2013 – Ετήσια Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 β) Απολογισμός Δράσης έτους και Προγραμματισμός Δράσης Δ.Σ. (βάση Καταστατικού του Σωματείου μας πρέπει να γίνεται στο πρώτο τρίμηνο κάθε χρόνου). 
 Ψηφίσθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ ο Οικονομικός Απολογισμός και ο Προϋπολογισμός χρήσης βάση και της ΟΜΟΦΩΝΗΣ έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Μετά από διεξοδική συζήτηση ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίσθηκαν ο Απολογισμός Δράσης έτους και ο Προγραμματισμός Δράσης του Δ.Σ. 

 Επίσης, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις για:
 α) την ΕΕΣΣΤΥ,
 β) τη ΣΣΕ έτους 2013, 
 γ) Εφάπαξ αποζημίωση
, δ) εκπαίδευση προσωπικού,
και αποφασίσθηκε να προτείνουμε στο Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. τα παρακάτω
• Η αναγκαιότητα για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα καλύπτει τις ανάγκες των συναδέλφων και τις απαιτήσεις του επαγγέλματος.
 • Για τις εφάπαξ αποζημιώσεις πρέπει η ΠΟΣ να εξετάσει όλες τις δυνατότητες αντιμετώπισής του με το νέο υπολογισμό που θα γίνεται από το 2014 (3498/31-12-2012) καθώς επίσης και τις καθυστερήσεις της καταβολής της εφάπαξ αποζημίωσης.
 • Να συμπεριλάβει η Π.Ο.Σ. στη συζήτηση των αιτημάτων το επικίνδυνο και το ανθυγιεινό. 
• Εντατικοποίηση και ποιοτική εκπαίδευση όλων των Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών στη νέα τεχνολογία καθώς επίσης πιστοποίηση για όλους τους Ηλεκτρολόγους – Ηλεκτρονικούς, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. 

 Για τη λειτουργία της νέας εταιρείας ΕΕΣΣΤΥ πρέπει: 
 • Να υπάρξει διασφάλιση του προσωπικού του τομέα συντήρησης τροχαίου υλικού (Μηχανεργοστάσια).
 • Να υπάρξει Οργανόγραμμα που να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργία της εταιρείας. (Οι τοποθετήσεις προσωπικού θα πρέπει να γίνουν με αξιολόγηση. 
• Πρέπει να γίνει μελέτη βιωσιμότητας της νέας εταιρείας – σύμβαση έργου – επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας. Βεβαίως, για να γίνουν τα ανωτέρω, πρέπει να υπάρξει ΦΕΚ με τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας. 
 • Πρέπει να θεσπιστεί παροχή κινήτρων σε όσους εργαζομένους προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στην εταιρεία.
 • Πρέπει να γίνει διαβούλευση της Π.Ο.Σ. με τις εταιρείες.

 Τα ειδικότερα που αφορούν κυρίως τον κλάδο των Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών που εκπροσωπείται από το Σωματείο μας θα επιβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους είτε αυτοτελώς ως Π.Ε.Η.-Η, είτε σε συνεργασία με άλλα Σωματεία της Π.Ο.Σ. 

 Συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι – Ηλεκτρονικοί,

 Το Δ.Σ. της Π.Ε.Η.-Η έχει κοινό στόχο μαζί σας την ενότητά του και την επίλυση θεμάτων που αφορούν όλους τους Ηλεκτρολόγους – Ηλεκτρονικούς. Γυρίστε την πλάτη στους διασπαστές του κλάδου μας που είναι αρκετοί (με φθηνές δικαιολογίες π.χ. τηλέφωνα αποκατάστασης βλαβών στα ΤΗΕ) και επικίνδυνοι…!!! 

Υπάρχουν «συνάδελφοι» Ηλεκτρολόγοι – Ηλεκτρονικοί που συμμετέχουν σε Προεδρεία παραδοσιακών Σωματείων …..(που θέλουν να λέγονται έτσι) και ευαγγελίζονται την ενότητα όλων των εργαζομένων να στέλνουν στο Σωματείο μας διαγραφές μελών μας με το fax από το τμήμα τους ….τους αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών ….και στη δίψα της επίπεδης εξουσίας (συνδικάτα και κυβερνητική (εξουσία))…… 

 Συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι – Ηλεκτρονικοί, 

 Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για εργαζόμενους και συνδικάτα γι΄αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, ανεξάρτητα πολιτικών τοποθετήσεων και σημαντικότερο να είναι όλοι οι Ηλεκτρολόγοι – Ηλεκτρονικοί μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών, για ένα Σωματείο ισχυρό και δυναμικό. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. 


 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΛΤΟΥΜΑΣ                              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου