Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις απο την ΠΕΠΕ - Νέα απο τις συγκεντρώσεις σε ΜΑΙ και ΜΘ

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι κινητοποιήσεις του Σωματείου μας στις εμπορικές αμαξοστοιχίες.
Αναλυτικότερα στάσεις εργασίας στα εμπορικά και στις μανούβρες έχουν εξαγγελθεί για την προσεχή Τετάρτη - Πέμπτη και Παρασκευή και τις ώρες 06.00-09.00 , 14.00-17.00 ,22.00-01.00.
Στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ΜΑΙ και ΜΘ συζητήθηκαν
όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της υπογραφής ΣΣΕ.
Η απόφαση αφορά την συνέχιση των κινητοποιήσεων με κλιμακούμενες δράσεις που θα αποφασίζει το ΔΣ του Σωματείου.

Ακούστηκαν προτάσεις για ποιο αυστηρή τήρηση του κανονισμού , λειτουργία μόνο στις ώρες του Δημοσίου και όχι τις αργίες , προσφυγή στο ΣΕΠΕ προσπάθεια για υπογραφή κλαδικής (αν η ΠΟΣ συνεχίσει να αποτυγχάνει )  ,  ακόμα κ πρόταση για την αυτοδιαχείριση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εν όψει ιδιωτικοποίησης.

Όλα αυτά είναι υπό σχεδιασμό απο το ΔΣ το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες , ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν και συγκεντρώσεις σε περιφερειακά μηχανοστάσια.

Εντύπωση έκανε το περιστατικό που συμβαίνει στην Θεσσαλονίκη και για το οποίο η Διοίκηση θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα .
Ενδεικτικά αναφέρουμε (θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση ) ότι στην γραμμή της Ειδομένης που κινούνται οι εμπορικές αμαξοστοιχίες , υπάρχουν βραδυπορίες σε πολλά σημεία , με τέτοιες ταχύτητες που καθιστούν εύκολη την προσπάθεια ανάβασης  οικονομικών μεταναστών στα βαγόνια .

Αυτό συμβαίνει συχνά , (οι μετανάστες κινούνται προς τα βόρεια συνορά μας) με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί , αλλά και να κατηγορηθεί ενδεχόμενα το προσωπικό έλξης ότι μεταφέρει λαθρομετανάστες ! (εκτός του κινδύνου που διατρέχει για την σωματική του ακεραιότητα).

Ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου