Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Προαστιακός >Δώστε τα κλειδιά του Desiro στον υπάλληλο φύλαξης (security) !!!

Και όμως αυτή η εντολή είχε δοθεί σήμερα το πρωί στους μηχανοδηγούς που εκτελούσαν δρομολόγια του Προαστιακού απο τους - τον υπεύθυνο της εκμετάλλευσης  Ο μηχανοδηγός θα συνέχιζε απο το ΣΚΑ με λεωφορείο στο Ηράκλειο και θα άφηνε την ευθύνη του συρμού  αξίας εκατομμυρίων ευρώ (που είναι υπό τάση 25.000V ) στον υπάλληλο ασφαλείας της αποβάθρας !

Μάλιστα παρότι όλοι γνώριζαν ότι σήμερα ξεκινάνε τα έργα και θα υπήρχαν πολλά προβλήματα ο υπεύθυνος της εκμετάλλευσης του Προαστιακού επέλεξε να πραγματοποιήσει ρεπό !

Πραγματικά λυπόμαστε όταν επιβεβαιωνόμαστε για την εγκατάλειψη της εκμετάλλευσης αλλά οργιζόμαστε και όταν διαπιστώνουμε την αδιαφορία για την ασφάλεια τροχαίου υλικού και προσωπικού .

Η λύση δόθηκε τελικά από τους ίδιους τους μηχανοδηγούς , που δεν δέχτηκαν σε καμία περίπτωση να αφήσουν τον συρμό αφύλακτο και με παρέμβαση και μηχανοστασιάρχη που βρέθηκε στο σημείο (Κ.Δ.) τροποποιήθηκαν οι υπηρεσίες .

Απο αύριο θα δρομολογηθεί και συρμός για έμβολά (ΣΚΑ -Λιόσια) προκειμένου να μην περιμένουν οι επιβάτες απο Ηράκλειο μια ώρα για να μεταβούν στα Λιόσια ενώ θα διατεθούν και τα 2 αρθρωτά λεωφορεία απο τον ΟΑΣΑ για να χωρούν όλους τους επιβάτες .

Τέλος , παράπονα υπάρχουν και απο τους μηχανοδηγούς ότι δεν υπάρχει καμία διακοπή στις ώρες μηχανοδήγησης και αυτά θα αντιμετωπιστούν απο την ΠΕΠΕ.

Να σημειώσουμε ότι στο σημείο δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα καμία εργασία !


6 σχόλια:

  1. ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΧΤΥΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ , ΓΙΑ ΤΡΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ.ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ , ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ , ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!!ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ , ΣΚΕΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ , ΕΝΑΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΟΣΙΑ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 1 ΩΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΚΑ?ΑΙΣΧΟΣ.ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΙΟΣΙΑ ΣΚΑ , ΠΟΙΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ?ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΙ ΣΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ? ΤΟ ΟΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΜΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ (Κ.Δ) ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας, επιβάτης Προαστιακού εδώ και συγγνώμη που παρεμβαίνω στην επικοινωνία σας, αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση εφόσον γνωρίζετε...

    Κυκλοφορεί μεταξύ των επιβατών η φήμη πως, μετά την ολοκλήρωση των έργων, θα παρακάμπτεται ο ΣΚΑ και το τρένο θα στρίβει προς Αγίους Αναργύρους. Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα , η πληροφόρηση μας είναι ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων θα ξαναμπούν στην κυκλοφορία τα τοπικά δρομολόγια Λιόσια - Αθήνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση, να διευκρινήσω ότι αναφέρομαι στη γραμμή Κιάτο-Αεροδρόμιο. Εν ολίγοις φημολογείται ότι θα "σπάσει" σε δύο γραμμές: Κιάτο-Αγ.Ανάργυροι και Αγ.Ανάργυροι-Αεροδρόμιο. Σ'αυτή την περίπτωση καταργείται η αποβάθρα του ΣΚΑ καθώς δε μπορεί να ενταχθεί σε καμία από τις δύο νέες γραμμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι σταθμοί Λυκοτρυπα και Πυργος θα ανοίξουν μετά τα εργα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσα ξέρει ένας Μηχανοστασιάρχης, αλλά και όσα ξέρει ο τελευταίος πασαγιοφύλακας, δεν τα ξέρει, ούτε θα τα μάθει ποτέ, κανένας γραφειοκένταυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή