Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Quiz για προχωρημένους

Την ώρα που κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών για την υπογραφή ΣΣΕ και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Τραινοσε εμείς ρωτάμε:
Αληθεύει ότι ακόμα και μέλος (μέλη?) του προεδρείου της ΠΟΣ δεν δηλώνουν απεργοί στις τελευταίες κινητοποιήσεις;
 ¨Ετσι περιμένουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές οι εργαζόμενοι να πιστέψουν ότι δίνουν πραγματικό αγώνα και να ακολουθήσουν στις κινητοποιήσεις;
Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση.

1 σχόλιο:

  1. Οι τελευταίες μορφές των κινητοποιήσεων (επαναλαμβανόμενες 24ωρες τα Σαββατοκύριακα και τις εξαιρέσιμες με το 99,…% των εργαζομένων σε ρεπό και ξαπλωμένους στον καναπέ τους και τον εργοδότη σε λοκ-άουτ) οδηγούν ακριβώς σ’ αυτό;

    Σε απεργίες χωρίς απεργούς.

    Σε εργαζόμενους χωρίς διεκδικήσεις.

    Ναι, δίνουν τη χαριστική βολή.

    Το σύστημα αδυνατεί πλέον να ενσωματώσει το τμήμα της εργατικής τάξης που χρειάζεται πετώντας το κοκαλάκια για γλείψιμο όπως έκανε μέχρι τώρα.

    Τι θα κάνει;
    Αφού αδυνατεί να το πάρει με το μέρος του, θα το εκφυλίσει και θα το αδρανοποιήσει.
    Να η νέα μορφή κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού.

    Κάποιοι σίγουρα προωθούν συνειδητά αυτή την κατεύθυνση από το «εσωτερικό» του κινήματος.
    Κάποιοι άλλοι του λένε να περιμένει μέχρι τις εκλογές και η κυβέρνηση που θα προκύψει θα του λύσει τα προβλήματα (άρα ψηφίστε…). Στην ουσία κάνουν και αυτοί το ίδιο.

    Ξέρουμε, όμως, όλοι μας ότι αν δεν βρέξουμε τον κώλο μας ψάρια δεν τρώμε. Πρέπει όμως ταυτόχρονα να ξέρουμε και πότε θα ψαρέψουμε και που θα ψαρέψουμε και πως θα ψαρέψουμε και με ποιους θα ψαρέψουμε και τι εργαλεία ψαρέματος απαιτούνται κάθε φορά και κυρίως να θέλουμε να πιάσουμε ψάρια, γιατί με τις τελευταίες κινητοποιήσεις τα διώχνετε τα ψάρια.

    Ας κοιταχτεί ο καθένας μας στον καθρέφτη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή