Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Οργανωτική Συνδιάσκεψη (ξανά)αποφάσισε η ΠΟΣ

Είναι η πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια που η Διοίκηση της ΠΟΣ αποφασίζει Οργανωτική Συνδιάσκεψη προκειμένου να αναδιοργανωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα στον χώρο μας . Ωστόσο λόγω των συνεχών εξελίξεων υπήρξαν πολλές αναβολές.
Πάνω απο 17 Σωματεία υπάρχουν σήμερα (πολλά ανενεργά ) και στις 3 Ιουλίου
θα υπάρξει συνδιάσκεψη για να ακουστούν οι προτάσεις όλων των εκλεγμένων στα Σωματεία , προκειμένου να προχωρήσει η αναδιοργάνωση του κινήματος .

Ένα δείγμα αυτής της προσπάθειας αποτελεί και η μετονομασία του Σωματείου της Κίνησης.

Είδαμε χτες ότι η ΠΕΠΑ πλέον άλλαξε όνομα και μετενομάστηκε σε Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ , με προφανή στόχο να αποτελέσει πυρήνα για την συσπείρωση των εργαζομένων στην εταιρεία μας.

Η θέση της ΠΕΠΕ , είναι ότι παραμένει σαν κλαδικό Σωματείο μηχανοδηγών , όπως ακριβώς συμβαίνει σχεδόν σε όλη την Σιδηροδρομική Ευρώπη.

Να υπενθυμίσουμε τέλος , ότι ότι και αν αποφασιστεί στην Οργανωτική Συνδιάσκεψη τον τελευταίο λόγο έχουν οι συνελεύσεις των Σωματείων που αποφασίζουν για την διάλυση  , την συνέχιση της υπαρξής τους , ή την απορρόφησή τους σε άλλο Σωματείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου