Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών


Συνάδελφοι,

            Χαιρετίζουμε τους αγωνιστές εργαζόμενους του ΟΣΕ που τίμησαν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της ΔΕΣΚ-Σ (ΠΑΜΕ). Τους εργαζόμενους που άντεξαν στην πίεση που ασκεί με κάθε μέσο το κοινωνικό σύστημα, οικονομικά, πολιτικά, ιδεολογικά, προπαγανδιστικά κ.λ.π. με στόχο να φθείρει, να παραβιάσει τις συνειδήσεις μας. Που άντεξαν στις απροκάλυπτες ή και
συγκαλυμμένες προσπάθειες των εκπροσώπων του παλιού και νέου εργοδοτικού συνδικαλισμού να υφαρπάξουν την ψήφο τους.  Είναι σημαντικό σήμερα να αντέχεις να λες όχι όταν προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν. Να αντέχεις να λες όχι στην κατάσταση που θέλουν να επιβάλουν, στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Να αντιστέκεσαι στο κυρίαρχο ρεύμα. Να ονειρεύεσαι και να παλεύεις για μια άλλη κοινωνία χωρίς αφεντικά με τους εργάτες στην εξουσία.
Σταθήκαμε όρθιοι, σφίξαμε τα χέρια και τις γροθιές μας, προχωράμε. Επικεντρώνουμε στην ανάπτυξη της πάλης για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία.
Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει πραγματικότητα μια τέτοια γραμμή. Από δω πηγάζει η ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να ηττηθεί η λογική της ανταγωνιστικότητας, να συσπειρωθούν δυνάμεις στο ΠΑΜΕ και στις επιτροπές αγώνα.
Από δω πηγάζει η ανάγκη για τη δημιουργία ενός κινήματος δυναμικού, ενωτικού, ταξικά προσανατολισμένου, με γραμμή αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη πολιτική, με τη λογική των «ανεξάρτητων», των «αυτόνομων» ή των «δικτυωμένων» παρατάξεων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διεύρυνση της εκλογικής επιρροής τους, ψήφος να’ ναι και όπως να’ ναι.
Από δω πηγάζει η ανάγκη για αγώνες με καλή προετοιμασία και σε ότι αφορά την κατεύθυνση του κινήματος, την μαχητικοποίησή του και σε ότι αφορά το βαθμό συμμετοχής των εργαζομένων και κυρίως στην οργάνωση της εφαρμογής των αποφάσεων σε αντιπαράθεση με τους «απροετοίμαστους» αγώνες της ΠΟΣ και δεν ασκούν κάποια πίεση, ενισχύουν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και τον εκφυλισμό του κινήματος.
Από δω πηγάζει η ανάγκη για οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης ώστε το κίνημα αφενός να έχει αποτελέσματα στην παρεμπόδιση των αντιδραστικών μέτρων που παίρνονται για τη διαχείριση της κρίσης, αφετέρου για να γίνει δύναμη ριζικής ανατροπής και να μην ενταχθεί στη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος που προωθείται.
Ένα τέτοιο κίνημα έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, για ένα τέτοιο κίνημα παλεύει το ΠΑΜΕ. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Συσπειρωθείτε στις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ. Δυναμώστε το ΠΑΜΕ. Αλλάξτε τους συσχετισμούς στο κίνημα.
Όλοι την Πέμπτη 23 Μάη 2013 στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

                                                            Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ -Σιδηροδρομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου