Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Κροατία: Ακινητοποιούνται δεκάδες εμπορικά τρένα

Εξαιτίας στάσης εργασίας των μηχανοδηγών

Ακινητοποιημένοι αναμένεται να παραμείνουν σήμερα  Τετάρτη, από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, περίπου 40 συρμοί και μηχανές τρένων σε όλη την Κροατία, στο πλαίσιο προειδοποιητικής δίωρης στάσης εργασίας, που εξήγγειλε η Κροατική Ένωση Μηχανοδηγών.
Στόχος της στάσης εργασίας, που θα συνοδεύεται από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ζάγκρεμπ, είναι -σύμφωνα με τους συνδικαλιστές- να επιστήσουν την προσοχή στην "καταστροφική κατάσταση", στην οποία έχουν περιέλθει οι εταιρείες μεταφοράς φορτίων και επιβατών των (κρατικών) Κροατικών Σιδηροδρόμων (HZ).

"Οι μηχανοδηγοί θα ακινητοποιήσουν όλα τα φορτηγά τρένα και όλες τις μηχανές ελιγμών στους σταθμούς διαλογής του σιδηροδρομικού δικτύου", σημείωσε -μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Hina"- ο επικεφαλής της Ένωσής τους, Νέναντ Μργκαν (Nenad Mrgan).

Οι μηχανοδηγοί προτίθεντο αρχικά να “τραβήξουν φρένο” και στα επιβατικά τρένα, αλλά αναγκάστηκαν να υπαναχωρήσουν, όταν εκδόθηκε δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο για όσο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαβούλευσης με τη διοίκηση για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Πάντως, κατά τον κ. Μργκαν, στα επιβατικά τρένα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μεταξύ 10 το πρωί και 4 το απόγευμα, το ερχόμενο Σάββατο 18 Μαΐου.

Σχολιάζοντας, από το Σπλιτ, όπου βρισκόταν, την εξαγγελθείσα στάση εργασίας ο υπουργός Ναυτιλιακών Υποθέσεων, Μεταφορών και Υποδομών της Κροατίας, Σίνισα Χάιντας Ντόνσιτς (Sinisa Hajdas Doncic, χαρακτήρισε ως αναίτια την κινητοποίηση, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι "λαμβάνουν τακτικά τις πληρωμές τους".

Υπενθύμισε, τέλος, ότι οι επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές στην Κροατία θα απελευθερωθούν το 2017 και προειδοποίησε ότι "η HZ πρέπει μέχρι τότε να έχει προετοιμαστεί για τον ανταγωνισμό ,που θα σηματοδοτήσει αυτή η αλλαγή, κατόπιν της οποίας κάθε σιδηροδρομική εταιρεία θα μπορεί να παράσχει υπηρεσίες στο κροατικό δίκτυο, επί ίσοις όροις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου