Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Βαριές ποινές για την σύγκρουση στον Ασωπό....


Πάνω από 30 χρόνια φυλάκιση επιβλήθηκαν, συνολικά, στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την σύγκρουση των τρένων μεταξύ Λιανοκλαδίου και Τιθορέας, τα ξημερώματα της 14ης Ιουλίου 2008.
Το δικαστήριο προσπαθούσε να διερευνήσει ποιος ήταν ο υπεύθυνος που η εμπορική αμαξοστοιχία αντί για 20 βαγόνια, όπως έγραφαν τα συνοδευτικά έγγραφα, είχε τελικά 35 βαγόνια. 
Ουσιαστικά κανείς από τους κατηγορούμενους δεν απάντησε πώς βρέθηκαν στην αμαξοστοιχία 15 βαγόνια επιπλέον.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους ήταν σταθμάρχες, μηχανοδηγοί και προσωπικό έλξης από το σταθμό του Ρέντη όπου προετοιμάζουν τα εμπορικά τρένα.
Το περιστατικό συνέβη ήταν η εμπορική αμαξοστοιχία ενώ κατευθύνονταν προς το Λιανοκλάδι, στο 208 χλμ της σιδηροδρομικής γραμμής «απαγκιστρώθηκε» όπως σημειώνει και το πόρισμα του ΟΣΕ ο σύνδεσμος μεταξύ του 7ου και 8ου βαγονιού με συνέπεια συνολικά 25 βαγόνια να αποκοπούν και να παραμείνουν μέσα στη γραμμή. 
Λίγα λεπτά αργότερα άλλη επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το αντίθετο δρομολόγιο ενώ έβγαινε από τούνελ έπεσε με δύναμη πάνω στα εγκαταλειμμένα βαγόνια με συνέπεια να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός και 18 επιβάτες του τρένου.
Οι κατηγορούμενοι σαν αιτία έκαναν αναφορά σε κάποιο «λάθος» το οποίο δεν προσωποποίησαν και σε κάποια εμπλοκή χαμηλόβαθμου προσωπικού το οποίο δεν περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο αλλά ούτε και στο σχετικό πόρισμα του ΟΣΕ.
Το δικαστήριο επέβαλε στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 46 μηνών στον καθένα ενώ αθώωσε μόνο τον σταθμάρχη του Λιανοκλαδίου ο οποίος δεν είχε καμία εμπλοκή στο δυστύχημα.
Όλοι έκαναν έφεση για να κριθεί η υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου