Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σε Καρόλου κ ΜΑΙ οι εκπρόσωποι της Ολλανδικής Εταιρείας

Στην Καρόλου χτες και στο ΜΑΙ σήμερα βρίσκονται οι εκπρόσωποι Ολλανδικής Εταιρείας που φτιάχνει προγράμματα διαχείρισης του προσωπικού και του τροχαίου υλικού .
Με την άδεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συλλέγουν στοιχεία προκειμένου να παρουσιάσουν
demo προγράμματος που θα δείχνει πως μπορεί να γίνει ο προγραμματισμός υπηρεσιών και τροχαίου υλικού ηλεκτρονικά .
Όπως είχε πεί στην τελευταία συνάντηση με την ΠΕΠΕ ο κ. Ζηλιασκόπουλος για το θέμα αυτό θα προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός ( το κόστος είναι μεγάλο ) απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ( με τους οποίους μιλήσαμε για το θέμα ) η προοπτική λειτουργίας μιας τέτοιας υπηρεσίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει βάθος διετίας , ενώ για τους Ολλανδούς μας είπαν ότι απλά θα κάνουν μια παρουσίαση της δουλειάς τους .

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΠΕΠΕ είχε εκφράσει την κατηγορηματική της αντίθεση σε αυτόν τον σχεδιασμό καθώς υποστηρίζει ότι το θέμα μπορεί να λυθεί εσωτερικά ( απο Έλληνες - προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ) και χωρίς να κοστίζει πολλά χρήματα.

Σήμερα ο προγραμματισμός εργασίας στην έλξη γίνεται χειρόγραφα σε συνθήκες προηγούμενου αιώνα , ενώ δεν υπάρχει πρόγραμμα εργασίας . ( Οι μηχανοδηγοί μαθαίνουν τηλεφωνικά τι θα κάνουν την επόμενη μέρα , το μεσημέρι της προηγούμενης ).

1 σχόλιο:

  1. τοσο καιρο η ΠΕΠΕ αν ηθελε να γινει κατι τετοιο και να το αναλαβουν ελληνες οπως λεει θα ειχε πολυ απλα προσφυγει στο ΣΕΠΕ για αμεσα αποτελεσματα...αλλα δεν θελει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή