Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Επιστολές ΤΑΝΠΣΕΥ

Δημοσιεύουμε τις επιστολές του ΤΑΝΠΣΕΥ για το θέμα των αφύλακτων  διαβάσεων αλλά και της  εισόδου λαθρομεταναστών απο τον Σταθμό της Ειδομένης .

Το σωματείο μας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ» (Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ) και σκοπό την παροχή προς τα μέλη μας νομικής προστασίας για θέματα που ανάγονται στην υπηρεσία και δημιουργήθηκαν κατά την ενάσκηση των καθηκόντων σ’αυτήν, θέτει υπόψη σας τα παρακάτω.
Για τους παρακάτω αναλυτικά αναφερόμενους λόγους, που σχετίζονται με τα δρομολόγια αμαξοστοιχιών, διαπιστώσαμε ότι, σε καθημερινή βάση, γραμμές (επαφής ή κυκλοφορίας) παραμένουν αφύλακτες και εκτεθειμένες σε κάθε κακόβουλη ενέργεια ή δολιοφθορά, που επισύρει άμεσους κινδύνους εκτροχιασμών αμαξοστοιχιών ή κάθε μορφής παρακώλυσης συγκοινωνίας.
Ειδικότερα, παραμένουν αφύλακτες : α) η γραμμή Ε.Σ.Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης και αντίστροφα, από ώρα 22:00 μέχρι 07:00 της επόμενης το πρωί, δεδομένου ότι δεν κινείται αμαξοστοιχία τις ώρες αυτές, β) η γραμμή ΕΣΘ-Αθήνα και αντίστροφα, παραμένει ανενεργή από 23:30 μέχρι 05:30 της επόμενης το πρωί, δεδομένου ότι δεν κινείται αμαξοστοιχία τις ώρες αυτές.
Εξυπακούεται ότι, πέρα από τον ενδιαφέρον μας για το επιβατικό κοινό, για την ασφαλή μεταφορά του οποίου ευθυνόμαστε και εμείς, καθώς επίσης για τη διαφύλαξη του υλικού της υπηρεσίας, ανθρωπίνως και ενστικτωδώς ανησυχούμε και για την προσωπική μας ακεραιότητα από πιθανή δολιοφθορά που θα προκαλέσει ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες.
Συνεπώς, έχουμε εύλογο ενδιαφέρον να ζητήσουμε τη λήψη απαραίτητων μέτρων φύλαξης των γραμμών, αποτρεπτικών των προπεριγραφόμενων δυσάρεστων καταστάσεων και παρακαλούμε για την από μέρους σας ενημέρωσή μας για το χρονοδιάγραμμα των απαραίτητων ενεργειών.
Θεσσαλονίκη  10/6/2013

                                         ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΝΠΣΕΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΥΘΥΜΗΣ Ε.                                                                  ΠΟΜΑΚΗΣ  Β.


Για το θέμα των λαθρομεταναστών > 


Το σωματείο μας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ» (Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ), θέτει υπόψη σας τα παρακάτω.
Σκοπός του σωματείου μας είναι η παροχή βοήθειας προς τα μέλη μας και η παροχή προς αυτά νομικής προστασίας για θέματα που ανάγονται στην υπηρεσία και δημιουργήθηκαν κατά την ενάσκηση των καθηκόντων σ’αυτήν.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο των συνημμένων στην παρούσα αναφορών συναδέλφων μας μηχανοδηγών, καθώς και πολλές ομοίου περιεχομένου προφορικές καταγγελίες άλλων μηχανοδηγών, παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τον μήνα Απρίλιο τρέχοντος έτους, έντονο πρόβλημα με αγνώστους που επιχειρούν λαθραία είσοδο στη χώρα από τον Σταθμό Ειδομένης.
Κατά τη γνώμη μας, το πρόβλημα κατέστη εντονότατο το τελευταίο διάστημα, λόγω άρσης συγκεκριμένων αστυνομικών ή στρατιωτικών μέσων φύλαξης που προϋπήρχαν στην περιοχή.
Αποτέλεσμα της έντασης των φαινομένων, όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται στις συνημμένες εκθέσεις συναδέλφων μας, είναι η έκθεση των συναδέλφων μηχανοδηγών σε κίνδυνο πολλών μορφών.
Ειδικότερα, τα προαναφερόμενα άγνωστα πρόσωπα επιχειρούν στον συνοριακό σταθμό λαθραία επιβίβαση στους εμπορικούς συρμούς, με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους στην ενδοχώρα. Σε άλλες περιπτώσεις προκαλούν φθορές στο τροχαίο υλικό και στα μεταφερόμενα εμπορεύματα, ενώ παράλληλα υπάρχει πάντα κίνδυνος κλοπής ή δολιοφθοράς. Από τις συμπεριφορές αυτές το προσωπικό του συρμού εκτίθεται σε κινδύνους διαπληκτισμών, αν γίνουν αντιληπτοί οι λαθρεπιβάτες. Σε κάθε άλλη περίπτωση υπάρχει άμεσος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, φθοράς ή απώλειας υλικού, ενώ δεν φαντάζει απίθανο το ενδεχόμενο να αποδοθούν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες στους μηχανοδηγούς, οι οποίοι ακουσίως μεταφέρουν λαθρεπιβάτες (με μορφή συνέργειας σε παράνομες πράξεις).
Για τους λόγους αυτούς επιτακτική είναι η ανάγκη για τη λήψη πρόσθετων μέτρων από πλευράς υπηρεσίας, ώστε να διασφαλίζεται η ακεραιότητα του συρμού, η ασφάλεια των συγκοινωνιών, αλλά και η προστασία του προσωπικού από τους προαναφερόμενους κινδύνους.
Προτείνουμε την εγκατάσταση μέσων κατοπτεύσεως (κάμερες καταγραφής κλπ), καθώς και την τοποθέτηση ειδικών φυλάκων (security) σε επίκαιρα σημεία.
Η άμεση απάντησή σας για τις μέλλουσες σχετικές ενέργειές σας θα εκληφθεί ως κατανόηση  του δικαιολογημένου ενδιαφέροντός μας και της αγωνίας μας.

Θεσσαλονίκη 10/6/2013

                                     ΓΙΑ ΤΟ  ΤΑΝΠΣΕΥ


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΜΥΘΥΜΗΣ Ε.                                                                              ΠΟΜΑΚΗΣ Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου