Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σοβαρή καταγγελία απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών στην οποία γίνεται λόγος για χιλιάδες ευρώ που οφείλονται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών που έχουν κερδίσει διαγωνισμούς πρακτόρευσης σημείων πώλησης εισιτήριων !

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταγγέλλει την ολοκλήρωση ιδιωτικοποίησης των σταθμών έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σαν ανώφελη, οικονομικά επισφαλή για τα συμφέροντα της εταιρείας αλλά και ρουσφετολογική μετά τα όσα αποκαλύπτονται για όσους συμμετέχουν και κερδίζουν τους διαγωνισμούς .

Το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τα όσα έχουμε πληροφορηθεί , έχουν αυξηθεί τα ποσά που οφείλονται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τους ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τα σημεία πώλησης εισιτηρίων . Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οφείλονται στην εταιρεία (σε μερικές περιπτώσεις έχει κινηθεί και η Νομική διαδικασία) , την ώρα που η συμμετοχή στους διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση των εκδοτηρίων γίνεται με προσκόμιση εγγυητικής λίγων χιλιάδων ευρώ !
Με τα χρήματα που οφείλονται (κ που θα υπήρχαν στα ταμεία αν δεν είχαν παραχωρηθεί οι σταθμοί , αφού το  προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα μεταβιβάζει  αυθημερόν) θα μπορούσε να καλυφθεί η μισθοδοσία του εκπαιδευμένου και πιστοποιημένου προσωπικού που εκδιώχθηκε κακήν κακώς από εκεί κ που σήμερα καλείται εκβιαζόμενο να υπογράψει αιτήσεις εσωτερικής  εθελουσίας μετάταξης σε άλλους κλάδους .
Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι να βρίσκουμε στην πρώτη λίστα των οφειλετών προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ονόματα συγγενών πρωτοκλασάτων συνδικαλιστών που συμμετείχαν και κέρδισαν τους διαγωνισμούς και οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ένα ιδιότυπο άτοκο δανεισμό σε βάρος της Εταιρείας οφείλοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ .
Φυσικά όλα αυτά  συμβαίνουν λόγω της ανυπαρξίας Ελεγκτικού μηχανισμού , αλλά κ λόγω της προχειρότητας και βιασύνης που επικρατεί σε όλο τον Δημόσιο Τομέα προκειμένου  να εφαρμοστούν οι μνημονιακές πολιτικές της ιδιωτικοποίησης δραστηριοτήτων που θα μας οδηγήσουν στην υποτιθέμενη "ανάπτυξη" τύπου Κίνας .
Ρωτάμε την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την πολιτική ηγεσία .
•          Έτσι αντιλαμβάνεστε κ. Ζηλιασκόπουλε και κ. Χατζηδάκη την ανάπτυξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Με εκποίηση λίγο- λίγο ή μια κι έξω των δραστηριοτήτων της εταιρείας; Εξακολουθείτε κ σήμερα να πιστεύετε ότι ο εκδότης πιστοποιείται σε 1 μόνο ημέρα ;
•          Πως θα διασφαλίσετε τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που οφείλονται ;
Καλούμε τους συνδικαλιστές , των οποίων συγγενικά πρόσωπα εμπλέκονται στους διαγωνισμούς (κ οφείλουν χιλιάδες ευρώ ) να αφήσουν τις κορώνες που εκτοξεύουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και να πράξουν τα αυτονόητα.
Συνάδελφοι, συναδέλφισες  
Συνεχίζουμε σε όλα τα μέτωπα τον αγώνα για ένα Δημόσιο Σιδηρόδρομο και καλούμε τους όλους Σιδηροδρομικούς όχι μόνο να προβληματιστούν για τα όσα καταγγέλλουμε , αλλά κυρίως να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί το καλοκαίρι προβλέπεται θερμό και δύσκολο για μας και την εταιρεία μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου