Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πρωτοβουλία Ενωμένης Κίνησης ΠΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Καταγγέλλουμε την αυταρχική-πραξικοπηματική συμπεριφορά της τρικοματικής κυβέρνησης ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ) που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταργώντας ουσιαστικά το δικό τους αστικό κοινοβούλιο ΕΚΛΕΙΣΑΝ την Ε.Ρ.Τ. πετώντας στο δρόμο 2700 εργαζόμενους με τις οικογένειες τους.

Συνεχίζοντας τον διωγμό στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα η συγκυβέρνηση επιχειρεί να φιμώσει την ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Οι εργαζόμενοι συνάδελφοι μας στην Ε.Ρ.Τ. σ’ ολη την Ελλάδα μαζί μ’ όλους τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ θύματα της μνημονιακής πολιτικής δεν είναι μόνοι τους. Η υπόθεση της Δημόσιας τηλεόρασης είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού.
Η Ε.Ρ.Τ. είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει στον ελληνικό λαό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας.
Αυτή η ενέργεια της τρικοματικής συγκυβέρνησης είναι μόνο η αρχή. Αν πετύχει το πείραμα τους την ίδια τύχη θα έχουν και οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ και φυσικά ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το μέτωπο εργαζομένων-ανέργων θα πρέπει να είναι κοινό και μαζικό. Η υγεία η παιδεία οι συγκοινωνίες τα μέσα μαζικής επικοινωνίας πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό.
Είναι περιουσία του ελληνικού λαού γιατί είναι πλούτος που ανήκει στο λαό.
Η πρόταση μας προς το Σωματείο και την Π.Ο.Σ. είναι διαρκής αγώνας με όλες τις μορφές πάλης ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για αυτά που έρχονται.


Αθήνα 13/06/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου