Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση ΠΕΠΕ - Απορρίφθηκαν οι προτάσεις της ΔΙΚΑΜ

Συνάντηση με τον κ. Ρετσινά είχε σήμερα η ΠΕΠΕ . 
Σε αυτήν απερρίφθησαν και δεν θα εφαρμοστούν οι προτάσεις που είχαν γίνει απο υπηρεσιακά στελέχη και οδηγούσαν σε αύξηση του χρόνου μηχανοδήγησης στις 7 ώρες ημερησίως !!!!
Στην συζήτηση που έγινε τέθηκε κ το θέμα που έχει προκύψει με την
εγκύκλιο που ζητά απο τους μηχανοδηγούς να κάνουν έλεγχο της γραμμής επαφής στην Χαλκίδα , με τον Δ/ντη να τονίζει ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει αλλαγή της και πως σύντομα η γραμμή θα δοθεί στην κυκλοφορία με ρεύμα και θα υπάρχει εκεί Desiro που θα πραγματοποιεί τα δρομολόγια Οινόη - Χαλκίδα - Οινόη.

Λύση δόθηκε κ για το κύκλωμα της Πάτρας , με τον κ. Ρετσινά να επικοινωνεί με τους υπεύθυνους δίνοντας την εντολή για άμεση εφαρμογή του απο την Δευτέρα.

Στο θέμα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού ο Δ/ντης ΔΙΚΑΜ , τόνισε  την επιμονή του για άμεσο άνοιγμα της σχολής προκειμένου να εκπαιδευτούν νέοι μηχανοδηγοί (από τις εσωτερικές μετατάξεις ) ενώ  άποψή και εισήγησή  του είναι ότι χρειάζονται άμεσα 100 επιπλέον  μηχανοδηγοί για να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες , επιβεβαιώνοντας όσα έχουμε γράψει για καθημερινά πλέον  αυξημένο ρυθμό κατάθεσης αιτήσεων συνταξιοδότησης .


Απο την ΠΕΠΕ στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γ.Γ. Νώντας Θεοδωρόπουλος , ο Αντιπρόεδρος Γενιδούνιας Κώστας , ο Έφορος Βελλής Ζαφείρης και το μέλος του ΔΣ Κάσσης Δημήτρης. 

*O Πρόεδρος του Σωματείου μας , που αντιμετωπίζει
ένα πρόβλημα υγείας το τελευταίο διάστημα ,είχε ζητήσει την πραγματοποίηση της συνάντησης , ενώ παρενέβη και τηλεφωνικά κατά την διάρκεια της .

2 σχόλια:

  1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΚΕΦΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ , ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ , ΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ.ΜΕ ΤΑ I.C. ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ 2ου ΜΗΧ/ΓΟΥ ?ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι ντροπη μελη του σωματειου της ΠΕΠΕ να κανουν προτασεις για αυξηση του χρονου μηχανοδηγησης.Η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να διαγραφουν απο το σωματειων καθως καμια σχεση δεν εχουν με τα συμφεροντα των συναδελφων τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή