Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Eπανεξελέγη στην Προεδρία της ΔΑΚΕ ΙΤ ο Ν. Κιουτσούκης

Τα συγχαρητήρια μας στον συνάδελφο και σιδηροδρομικό Νίκο Κιουτσούκη ο οποίος επανεξελέγη Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα . 
Διαβάστε όλο το Δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα των  εργασιών του  7ου Πανελλαδικού Συνεδρίου ΔΑΚΕ Ι.Τ.>
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διεργασίες του 7ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΔΑΚΕ Ι.Τ.
 Στο Συνέδριό μας πήραν μέρος 352 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, που είχαν
δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με το Καταστατικό.

Στη θέση του Προέδρου επανεξελέγη ο Νίκος Κιουτσούκης που έτυχε καθολικής έγκρισης και αποδοχής.

Επίσης, εξελέγησαν σε σύνολο 322 ψηφισάντων (έγκυρα 307, λευκά 10, άκυρα 5), οι 101 σύνεδροι που απαρτίζουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή, μετά από τη σχετική τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Συζητήθηκαν εκτενώς και αναλύθηκαν οι θέσεις της παράταξης για όλα τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η ελληνική κοινωνία.

Εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ο Διοικητικός Απολογισμός και το Πρόγραμμα Δράσης και πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή όλων των οργάνων της παράταξης.

Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις του Καταστατικού στην ολότητά τους.

Το Συνέδριο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και τη νέα Κεντρική Επιτροπή να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προώθηση των θέσεων της ΔΑΚΕ Ι.Τ. για την ενότητα και την αναδιοργάνωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος σε κάθε βαθμίδα, είτε αυτόνομα ως οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, είτε σε συνεργασία με άλλες συμπαρατάξεις εργαζομένων τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας.

Το Συνέδριό μας τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών παρατάξεων όπως εκφράζονται στη ΓΣΕΕ, των κοινωνικών εταίρων, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δ.Τ. κ. Η. Ηλιόπουλος, ο τέως Πρόεδρος και Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Πουπάκης, καθώς και ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ κ. Φίλιππος Ταυρής ενώ επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος της EUCDW (Ένωση Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων) Ευρωβουλευτής κ. Elmar Brok.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής που καλείται να οδηγήσει την παράταξη ακόμη πιο ψηλά, με υπευθυνότητα απέναντι στις δυσκολίες της σημερινής εποχής και οξυδέρκεια έναντι των μελλοντικών προκλήσεων.

Συνεχίζουμε δυναμικά, με τόλμη πάνω σε αξίες και αρχές, θέσεις και οράματα.
Αγωνιζόμαστε για το παρόν και σχεδιάζουμε το μέλλον, με τους εργαζόμενους για τους εργαζόμενους επενδύοντας στις λύσεις και όχι στα προβλήματα.

• Για μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή σε μια Ευρώπη πιο ανθρώπινη.
• Για ένα Συνδικαλιστικό Κίνημα μοναδικό και αυθεντικό, με επίκεντρο τον εργαζόμενο, τον άνεργο και τον συνταξιούχο μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και παραταξιακές σκοπιμότητες.

 
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου