Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες στο Μεταφορών

Κυρίαρχος ο Μ.Χρυσοχοΐδης - τι αρμοδιότητες πήρε ο Μ. Παπαδόπουλος 
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την ανάθεση καθηκόντων στον υφυπουργό Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλο, από το οποίο εξάγονται τα τελικά συμπεράσματα σχετικά με την «πολιτική συμφωνία» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το μοίρασμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Του Φώτη Φωτεινού- metaforespress.gr

Σύμφωνα με αυτό, ο υφυπουργός Μ. Παπαδόπουλος μπορεί να λαμβάνει τις αρμοδιότητες των «Μεταφορών» (π.χ. Γενική Διεύθυνση Μεταφορών), ωστόσο στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών, του σιδηροδρόμου και των εμπορευματικών μεταφορών έχει συναρμοδιότηταμε τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Επίσης, στον υφυπουργό δεν δόθηκε ο τομέας των τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών (ΕΛΤΑ), ενώ του εξαιρέθηκε η δυνατότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας.
Αντίστοιχα, ο υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης έχει τον απόλυτο έλεγχο, αναφορικά με τοδιορισμό διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων και ανεξάρτητων αρχών, ενώ για την άρση των αμφισβητήσεων, σχετικών με την αρμοδιότητα οποιουδήποτε οργάνου του υπουργείου, αρμόδιος είναι ο υπουργός.
Επίσης, καθίσταται προφανές ότι ο υπουργός λαμβάνει σύσσωμο το τομέα των «Υποδομών», δηλαδή τα δημόσια έργα και τους αυτοκινητοδρόμους.
Οι αρμοδιότητες του λαμβάνει ο υφυπουργός Υποδομών είναι οι ακόλουθες:
1) Την εποπτεία:
Του Σώματος Επιθεωρητών − Ελεγκτών του τ. Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
2) Την άσκηση των αρμοδιοτήτων:
α) Της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης.
β) Της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών.
γ) Της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας.
δ) Της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, πλην της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.
ε) Της Διεύθυνσης Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης.
στ) Της Υπηρεσίας Σχεδιασμού και Επιτελικής Υποστήριξης.
ζ) Του Τμήματος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.
η) Του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
θ) Του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Τομέα Επικοινωνιών.
ι) Του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.
Που θα υπάρχει συναρμοδιότητα, τι ορίζει το ΦΕΚ
1) Στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων που αναφέρονται στο άρθρο 1 περιλαμβάνονται και οι ακόλουθες αρμοδιότητες:
α) Οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, πλην της νομοθετικής πρωτοβουλίας.
β) Η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων.
γ) Η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα.
δ) Η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.
ε) Η συμμετοχή στα συλλογικά κυβερνητικά όργανα.
στ) Η σύσταση και συγκρότηση Επιτροπών και Ομάδων Εργασίας.
ζ) Η υποβολή ερωτημάτων στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους και η αποδοχή των σχετικών γνωμοδοτήσεων.
η) η εκπροσώπηση του Υπουργείου στους διεθνείς Οργανισμούς.
2) Οι αρμοδιότητες της παρ. 1 περ. η του παρόντος άρθρου, καθώς και του Τμήματος Σιδηροδρομικών και Συνδυασμένων Μεταφορών της Διεύθυνσης Εμπορευματικών Μεταφορών και του Τμήματος Αστικών Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Επιβατικών Μεταφορών ασκούνται παράλληλα και από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
3) Στις αρμοδιότητες που προβλέπονται στο άρθρο 1 δεν περιλαμβάνεται ο διορισμός διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων και ανεξάρτητων αρχών, η συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων, καθώς και τα ερωτήματα για την επιλογή Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Αυτοτελών Γραφείων, η τοποθέτηση αυτών και όλα τα θέματα υπηρεσιακής τους κατάστασης.
4) Για την άρση αμφισβητήσεων σχετικών με την αρμοδιότητα οποιουδήποτε οργάνου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αρμόδιος είναι ο Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου