Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Καταγγελία στο Σ.Ε.Π.Ε. απο τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ

Σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης  Εργασίας για τον προγραμματισμό εργασίας στο ΜΑΙ προχώρησε ο Αντιπρόεδrος της ΠΕΠΕ , Γενιδούνιας Κώστας .
Στην καταγγελία που δημοσιεύουμε αριστερά , ο συνάδελφος αναφέρει ότι δεν υπάρχει ανηρτημένο πρόγραμμα εργασίας ( μηνιαίος προγραμματισμός ) στους χώρους εργασίας , ότι δεν κοινοποιείται στους μηχανοδηγούς κανένα πρόγραμμα εργασίας και ότι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να τηλεφωνούν καθημερινά για να πληροφορούνται τι δουλεύουν την επόμενη μέρα και ότι το κατατεθημένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα δεν τηρείται .
Σύμφωνα με τα όσα πληροφορηθήκαμε , οι επιθεωρητές έδειξαν
έκπληκτοι για την κατάσταση αυτή , τονίζοντας ότι δεν έχει ξανατύχει τέτοιο περιστατικό .

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής > 

Εντός των επομένων ημερών , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω εκπροσώπου της θα πρέπει να παρουσιαστεί στην Επιθεώρηση και σε διμερή συνάντηση με τον καταγγέλλων να δώσει εξηγήσεις για τα όσα αναφέρονται.

Κατόπιν θα γίνουν αρχικά συστάσεις για την άμεση τήρηση της νομιμότητας και αν αυτό δεν συμβεί , θα υπάρξουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις .

Η καταγγελία αφορά τον προγραμματισμό εργασίας και όχι την τήρηση κυκλωμάτων κτλπ , τα οποία δεν ενδιαφέρουν την Επιθεώρηση αλλά ούτε καταγγέλθηκαν απο τον συνάδελφο .

Τέλος όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος στην καταγγελία υπάρχουν και άλλα που μπορεί να καταγγελθούν για τις εργασιακές σχέσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Προς το παρόν όπως ειπώθηκε , ο συνάδελφος κατήγγειλε μόνο τον προγραμματισμό εργασίας .

1 σχόλιο: