Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία του Β. Ζαβογιάννη στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έντονη διαμαρτυρία του εκπροσώπου μας για το θέμα της κράτησης των αναδρομικών και της διακοπής χορήγησης των βοηθημάτων της ΠΟΣ στο σημερινό ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
Προ ημερησίας διάταξης τέθηκαν σήμερα τα εξής ζητήματα από τον Βασίλη Ζαβογιάννη στο σημερινό Δ.Σ.


1)  Για το θέμα των αναδρομικών κρατήσεων από μέρους της εταιρείας, τονίζοντας πώς δεν είναι δυνατόν να ζητούνται χρήματα από τους εργαζομένους την στιγμή που η Ομοσπονδία έχει προσφύγει στα δικαστήρια για την παράνομη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και η απόφαση δεν έχει ακόμα καν εκδοθεί . Σε κάθε όμως περίπτωση ζήτησε να βρεθεί φόρμουλα ώστε οι δόσεις να πολλαπλασιαστούν, προκειμένου να ελαφρυνθεί το οικονομικό βάρος που για ακόμα μία φορά πέφτει πάνω στους σιδηροδρομικούς. Το συμβούλιο δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να βρει τρόπο ώστε να επιμηκυνθεί η τμηματική καταβολή των κατά την διοίκηση οφειλομένων χρημάτων. Το ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι να δοθεί σε μορφή δανείου το ποσό που οφείλεται από κάθε εργαζόμενο και αυτό να εξοφληθεί σε παραπάνω δόσεις .

2) Και πάλι εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων το θέμα της κατάργησης του βοηθήματος που δινόταν στην Ομοσπονδία για αρωγή συναδέλφων που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα. Από την μεριά της διοίκησης δόθηκε η απάντηση πως η κατάργηση του οφείλεται στην ένταξη της εταιρείας στο ΤΑΙΠΕΔ και στην κατάργηση της συλλογικής σύμβασης. Σε εξαιρετικές όμως περιπτώσεις θα υπάρχει η δυνατότητα να εγκρίνεται από το Δ.Σ. η χορήγηση του στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου