Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΓΣΕΕ > Το επιβατικό κοινό δικαιούται δημόσια μέσα μεταφοράς , ασφαλή , ποιοτικά και με φτηνό εισιτήριο

Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι διεκδικούν δημόσια μέσα μεταφοράς, ποιοτική, ασφαλή και οικονομική μεταφορά στην υπηρεσία της κοινωνίας και διασφάλιση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή εργασία.

Τα συνδικάτα στις μεταφορές μαζί με τη Συνομοσπονδία συναντήθηκαν με τον Υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στον οποίο και έθεσαν το σύνολο των αιτημάτων τους, αιτήματα αδιαπραγμάτευτα που αφορούν όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά το σύνολο του επιβατικού κοινού.
Η αντίθεση στις αποκρατικοποιήσεις στα δημόσια μέσα μεταφοράς αλλά και στο σιδηρόδρομο, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η άρση του μέτρου της επίταξης αποτελούν το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων στα ΜΜΜ.
Με ανοιχτή επιστολή τους οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για το στόχο και τις διεκδικήσεις τους, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν την απαξίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς που επιχειρεί η Κυβέρνηση με τελικό στόχο το ξεπούλημά τους.
Για τη ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα στις μεταφορές ο αγώνας για φτηνό εισιτήριο, ποιότητα και ασφάλεια είναι κοινός αγώνας με την ελληνική κοινωνία που υποφέρει από τις αντιλαϊκές κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Σας επισυνάπτουμε την ανοιχτή επιστολή προς το επιβατικό κοινό και τις αφίσες των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου