Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Έχασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κέρδισαν οι σιδηροδρομικοί κ οι εργαζόμενοι στις μεταφορές

Απο τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ , Γενιδούνια Κώστα .
Μεγάλη νίκη η σημερινή για το συνδικαλιστικό κίνημα στις μεταφορές . Η απόφαση του δικαστηρίου για το νόμιμο της  απεργίας των μηχανοδηγών στα εμπορικά με αιτήματα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ,την εφαρμογή της εργατικής Νομοθεσίας στην πληρωμή των δευτερευουσών και την έκδοση της ΚΥΑ για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό , ανοίγει κ δείχνει τον δρόμο για την νίκη . 
Είναι μια αρχή σημαντική για να κινήσουμε και πάλι τα θολά νερά .Αύριο στην συγκέντρωση με τις μεταφορές μετά την ορθότατη πρωτοβουλία της ΠΟΣ πρέπει
να βρούμε κοινό τόπο για να επαναφέρουμε το συλλογικό δίκαιο στις συγκοινωνίες κ αυτό με την σειρά του να αποτελέσει την αρχή για όλα τα υπόλοιπα συνδικάτα .

Με ενότητα κ σωστό προσανατολισμό , αν θέλουμε μπορούμε να νικήσουμε . 

Αποτελεί σαφέστατα όμως και  μια δικαίωση της μειοψηφίας στην ΠΕΠΕ που επέμεινε εδώ και 3 μήνες στις κινητοποιήσεις στα εμπορικά που  είχαν αναίτια παγώσει ρίχνοντας το ηθικό στους μηχανοδηγούς .Η ηττοπάθεια δεν ταιριάζει στον κλάδο μας.

Σε συνδυασμό με το ΣΕΠΕ και την έλλειψη προσωπικού στην έλξη θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τους Διοικούντες να σκέφτονται 2 φορές πριν  μας πουλάνε φτηνά παραμύθια .

Οι συμφωνίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  στα εμπορικά περνάνε απο τους μηχανοδηγούς .
Κ συμφωνίες μπορούν να υπάρξουν μόνο αν υπάρξει υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των μηχανοδηγών κ των σιδηροδρομικών .

Αυτό πρέπει να το καταλάβει καλά η πολιτική ηγεσία , η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ   κ όσοι νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς .

Κλείνοντας θέλω  να ευχαριστήσω όσους βρέθηκαν στο Πρωτοδικείο σήμερα , τον δικηγόρο μας Δήμο Τσακνιά  κ να του ζητήσω συγνώμη για το επεισόδιο στην αίθουσα δικαστηρίου.(παραλίγο η Πρόεδρος να μας βγάλει έξω με τον συνάδελφο Βελλή ).
Αλλά πολλές φορές το δίκιο σε κάνει κ βγαίνεις απο τα ρούχα σου .

Στο τέλος όμως κερδίζει η σφιγμένη γροθιά που διεκδικεί κ όχι η ανοιχτή που παρακαλάει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου